Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB onaylı aşçılık sertifikası ile atanabilir miyim?

Bbdede54

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaslar ben önlisans işletme bitirdim yüz yüze örgün eğitim bitirdim mezunum ama kendimi geliştirmeyi çok severim meraklıyım yani :) yani açıktan hala başka bölüm okuyorum.Şimdi şunu sormak istiyorum öncelikle ben yemek yapmayı çok severim. Gastronomi bölümü açılsa o bölüme de okumayı isterdim herneyse ekpss ye girdim fakat yanlışlar dogruyu götürdüğü için biraz 70 e yakın bir puan aldım ama matematik sorularının hepsini doğru yapmıştım sorum şu: Aşçılık bölümü bitirmeden de alacağımız MEB onaylı aşçılık sertifikası ile atanılabilir mi? Taban puanı kactır? Böyle sertifika ile atanan var mı? Sadece aşçı sertifikası değil normal bir kurs MEB onaylı sertifika ile atanan var mı aranızda...

@Bbdede54,

Sertifika aldığın zaman sistemine işliyorlar zaten o bölüme girmiş oluyorsun ben bile pc işletmenlik sertifikası alınca ÖSYM bilişim teknolojileri olarak kaydetmiş bölümü mü xjxndjxndk hakkında hayırlısı taban puanlarına bak son 2 yılın ama ben aşçı ataması görmedim genellikle işkur da alım yaparlar kamu da orayı takip et

bir lisans bölümü bitirdikten sonra artık önlisansdan tercih yapamazsınız . ösym en üst öğrenime bakar isterseniz 100 önlisans bölümü okuyun ona denk sertifikalar alın tercihiniz lisans düzeyinde olmalı

@Bbdede54,

Sertifikanızı nereden aldınız ?
Katıldığınız kurs kaç saatlik ve modül olarak adı ne kursu olarak geçiyor?

Bu alanda 3 farklı program var çünkü,

1-178 saatlik Aşçı Çırağı
2-450 saatlik Aşçı yardımcısı (Kalfalık) ve
3- 2000 Saatlik Aşçı Kursu

Bunları bilirsem daha kolay cevaplayabilirim sorunuzu

@Bbdede54,

Zor muydu?? Bende yemek yapmayı çok seviyorum ama çekiniyorum çok yorarlar baskı kurarlar diye hiç gitmedim o kurslara

neden baskı kursunlar kursların amacı öğretmek yani alacağın bilgiyi alıp sınavına girip işini yapman yani çekinmemek lazım

@Bbdede54,

Aşçılık alanında Yukarıda saydıklarım dışında bir kurs programımız yok. Özel bir kurumdan mı aldınız acaba sertifikayı?

MESEM ve Halk Eğitimi Merkezleri dışındaki kurumlardan alınan sertifikaların geçerliliği yok malesef.

Belki kendi iş yerinizi açmak isterseniz ustalık belgenizi (ruhsat için) kabul edecek belediyeler vardır ama çok azdır.

@Gothica,

MESEM ve Halk Eğitimi Merkezleri dışındaki kurumlardan alınan sertifikaların geçerliliği yok malesef. derken meb onaylı pc işletmenlik sertifikam var geçerli değil mi şimdi bu :(

@Gothica,
Ben Halk eğitimi aradım hocasıyla konuştum bana 756 saat kurs oldugunu ve mesemi soyledi birde sınav olacagını MEB onaylı ustalık belgesi verecegını soyledı

@Overlord,

Kalfalık ustalık üzerine olanlar geçerli değil. Pc işletmenlik sertifikanız için net birşey söyleyemem kabuş etmeyen kurumlar olabilir. Bu tür eğitimler için Halk Eğitimi Merkezlerinden şaşmayın. Hem ücret ödersiniz paranız gider hem de işe yaramayan bir sertifika olur elinizde.

2 gün önce yapılan duyuru ve resmi yazı bu şekilde :

whatsapp-3.webp

@Bbdede54,
Anlıyorum fakat bu dedikleriniz hem kurslarını bitirenler için geçerli , daha önce de bir kaç kez sordum belgenizi nereden aldınız diye. Bunun net cevabını alabilsem yardımcı olacağım ama ...

MESEM sizi ustalık veya kalfalık sınavına tabi tutar. Kursu Halk Eğitimi Merkezlerinden ya da Meslek liselerinden alırsınız.

yani şöyle MESEM'de sınava girerek;
önceden 468 saat ve üzeri kurs bitirme belgeniz varsa (178 çıraklık+450 kalfalık) KALFALIK belgesi alırsınız
756 saat ve üzeri belgeniz varsa USTALIK belgesi alırsınız.

Bu bahsettiğim kursları özel kurumlar ya da üniversitelerin mesleki eğitim kursları da veriyor MEB onaylı diyerekten , hatta belge için 4000-5000 TL civarı da bir ödeme yapmanızı istiyorlar. e devlette sorgulatabildiğiniz için onaylı sanıyorsunuz ama değil . Kamu kurumlarında bir geçerliliği yok bu belgelerin. Dediğim gibi özel sektörde belki kullanırsınız ama sorunuza yönelik cevap verecek olursam o belgeyle atama vs şansınız yok. çünkü belgenin geçerliliği yok.

@Gothica,
benimki ustalık veya kalfalık için değil büro memurluğu için meb onaylı pc işletmenlik sertifkası istıyorlar bende 4 sene önce aldım öğrenim için hemde memurlukta lazım oluyor diye + olarakta meb bu sertifika için sınav hazırlıyor ve ona girmen lazım uygulamada ise görevlendiriyorlar kursa gelip test ediyorlar meb den gelip

Üst Alt