Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB rapor gerekçesiyle atamayı iptal etti. Yeni rapor aldık. Şimdi ne yapabiliriz?

ALDIRMAZ

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar.Arkadaşımın kardeşi zihinsel den meb.e atanmıştı.Sağlık raporunda zihinsel işaretli olmadığı için atama iptal oldu.Tekrardan rapor aldılar bu seferki raporda zihinsel işaretli.Bu hususta yapıla bilecek unsurlar nelerdir.Bilenler bilgisini buradan paylaşsın lütfen.

657 sayılı kanunda şöyle bir madde bulunuyor,

işe başlamama halinde yapılacak işlem:
Madde 63 – (Değişik: 23/12/1972 – KHK-2/1 md.)
(Değişik: 12/5/1982 - 2670/24 md.) Bir göreve ilk defa veya yeniden atananlardan belge
ile isbatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın 62 nci maddedeki süre içinde işe başlamayanların
atanmaları iptal edilir ve bunlar 1 yıl süreyle Devlet memuru olarak istihdam edilemezler. Bunların belge ile isbatı mümkün zorlayıcı sebepler nedeniyle göreve başlamama hali iki ayı aştığı
takdirde atama işlemi atamaya yetkili makamlarca iptal edilir.
Başka yerdeki bir göreve atananlardan 62 nci maddedeki süre içinde hareket ederek belli
yol süresi sonunda yeni görevlerine başlamıyanlara, eski görevlerinden ayrılış ve yeni görevlerine
başlayış tarihleri arasında aylık verilmemek şartı ile 10 günlük bir süre daha verilebilir. Belge ile
isbatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın bu süre sonunda da yeni görevlerinde işe başlamıyanlar memuriyetten çekilmiş sayılırlar.

(yeterli bilgi vermemişsiniz, ne zaman yerleşmişti, ilgiliye bahsi geçen raporu sunmak için süresi uzatılmış mıydı (covid 19 nedeniyle olabilir) ve arada kalan süre ne kadar?)

Selamunaleykum arkadaşlar ben ekpss 2020 sınavına başvuru yapmistim ve haziranda raporum bitti.sıkıntı çıkarmı?

Atamayı neden iptal etsinler ki? bu durumda raporu yeniletin diyebilirler. engel durumu atandığı yere uygun olmayabilir.

Şizofreni hastalığı.
Bu gün Ekpss başvuru bürosuna sordum.Raporu şizofreni olanlar zihinsel den girer dedi.Sınava girmeden kayıt olduğu memur da aynısını söylemiş.ekpss kayıt yapılırken zihinsel & ruhsal aynı sınava tabi olurlarmış.Sistemde ayrı bir kayıt bölümü yokmuş..Bu ne perhiz bu ne lahana..Bilginizi paylaşırsanız memnun olurum.Teşekkürler.

ALDIRMAZ

hayır her şizofren zihinselden girmez. zihinsel engeli olan psikiyatri grubundaki engelliler farklı bir sınava girerler ancak rapor sürecinde farklı ölçümlere de tabii olurlar.

Atamayı neden iptal etsinler ki? bu durumda raporu yeniletin diyebilirler. olmayabilir.

çünkü farklı bir sınava (çok daha kolay bir sınava ) girmiş ancak anlattığı kadarıyla söylüyorum evvelinde belgelememiş (yani bu sınava girebileceğine dair. )

Bende 2021 ekpss kura ile meb'e atandim lakin raporumda tedaviye rahmen calisma olanagi olmayan yazdigi icin atamam komisyon tarafindan iptal edildi sizofren hastasiyim. atama ile pek bilgim olmadigi icin boyle bir yanlisa dustum.Raporu hastaneden guncelleyip calisabilir ibareli yapsam atamam yapilirmi.?

ALDIRMAZ şizofreni genelden girer zihinselden girmez yanlış kaydetmişler zihinselden girdigi içinde sınava yanlış olmuş mental reterdasyon tanısı geçmezse raporda iptal edilir ataması şizofreni zihinsel degil ruhsal duygusaldır sınava genelden girecek

Üst Alt