Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB sağlık kurulu raporunun teyidini istiyor

adamo

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
6
Bu günlerde MEB; memurluğa girerken ibraz ettiğimiz raporun teydini hastanelerden istiyor. Bunun için bizzat engelli memurun kendisini kullanıyor; bazan de üst yazı yazıp hastaneye gönderiyor ve cevabını posta kanalıyla istiyor. Teyid için raporu aldığınızda İnsan Kaynaklarından elektronik imzalı üst yazıyı isteyin; eğer sizden istenmişse. Ayrıca bunun için yeni rapor çıkarmaya gerek yok; sadece memurluğa başlarken kullandığınız raporun teyidi isteniyor.

Bu günlerde MEB; memurluğa girerken ibraz ettiğimiz raporun teydini hastanelerden istiyor. Bunun için bizzat engelli memurun kendisini kullanıyor; bazan de üst yazı yazıp hastaneye gönderiyor ve cevabını posta kanalıyla istiyor. Teyid için raporu aldığınızda İnsan Kaynaklarından elektronik imzalı üst yazıyı isteyin; eğer sizden istenmişse. Ayrıca bunun için yeni rapor çıkarmaya gerek yok; sadece memurluğa başlarken kullandığınız raporun teyidi isteniyor.

Türkiye genelinde sahte rapor olayı hiç olmadığı kadar fazla, gerek doktorların yanlı görüşleri gerekse ÖTV istisnasının cazibesinden sahte raporlar mevcut. Bu yüzden her kurum teyit işlemi yapmakta haklı.

Bir de sahte rapor mu cikiyor???engel durumu olmayipta rapor alani duydum da sahte yi duydum simdi)))

teyıt olayı nasıl olucak anlamadım raporu hataneden ınsan kaynakları bölümündenmı ıstıy cek yoksa engelklı saglık kurulundanmı bızden raporların asıl örneyını il mebe ulaştırmamız istendı kendılerı halledecek sanırım...

Bunu bütün kurumlar yapacak diye bir söylenti var ortada. Sağlık Bakanlığı'nın bu konu ile ilgili yani Sağlık Kurulu raporlarının olduğu bir sorgulama havuzu oluşturması lazım aslında. Kurumlar ve insanlar raporlarını buralardan sorgulayarak kişinin durumunu kolaylıkla tescil edebilirler. Şu an izlenen yol hem kaynak israfı hem de boşa harcanan emek.

asıl sorun şu bızler bu raporlarla memur olduk ,şimdı durum ne olucak teyıt olayı nedır sahte alan cezasını çeksın ama o dönemde yaşadıgınız saglık durumuyla şimdi başkadır düzelme olabılır yada kötuye gıtme olabılır ..şimdı rapor alamasaa yanı kırkı geçmese iştenmı çıkarılcak bu teyıt olayını nasıl yapıyorlar asıl mesele bu...

burada sahte denilen rapor, üretilmiş rapor değildir, doktordan alınmış çeşitli şebekeler ve ilişkiler aracılığıyla alınmış rapordur, bu sebeple devletin oluşturduğu bir kurul ya da güvenilir hastane komisyonu tarafından gözden geçirilmesi doğrudur, olmalıdır ki hak eden bu haktan yararlansın. ekpss daha ilk çıktığında, ilk defa uygulandığında, sanırım adanadaydı koca bir doktor mafya örgütü çökertilmişti.

rapor teyıdı nasıl oluyor pekı bılen varmı

pasini

Kardeşim nasıl düzelme olacak?

Sürekli engelli isen zaten süreklisindir, böbrek ya da kanser hastası ya da kronik kalp hastası isen zaten 5 yıl geçerliliği vardır. İlk girdiğinde kurallar hükmünde verilen bir raporla girdinse devlet neden seni atsın...süreli raporlar için sonuçta gerekli düzenlemeler yapılmıştır

örnekm vereyım kardeşim şimdi 10 yıl önce bır gözü tam görmeyen bırı yuzde 40 rapor alabılırken şimdı belkı 30 alıyor yanı yenıden heyete gırse alamaz memurıyetı ne olucak bu durumda bunu anlatmak ıstıyorum yada 10 yıl önce gözden 30 alıp psıkıyatrıden 20 aldıysa ve raporu süreklıyse şimdı örneyın psıkıyatrık sorunu azalmış yada düzelmiş yada hiç kalmamışsa rapor süreklıyse memur olmuş ne olur şimdı...

pasini

ben 10 yıl önce 40 alıyordum geçen yıl 43 verdiler

ancak sizin şüphenizin yasal karşılığı hukukta "kazanılmış hak" ile açıklanır. Yani 10 yıl önceki kanunlarla gerçek bir rapor aldı iseniz ve o dönemin kanunları ile yasal bir şekilde işe girdi iseniz bu günün kanunları ile verilen hüküm geriye doğru işletilemez. Yani bugün idam gelse geçen yıl idamlık suçtan müebbet alan şahıs bu yılın kanununa idam edilemez

Herhangi bir şaibe yoksa içiniz rahat olsun ama gerçekten uydurulmuş raporlar olduğunu ben de düşünüyorum ve sağlık konusunda da cahil değilim, psikiyatrik ve görünürdü bir sorunu olmayan hastaları izlemleyerek bu sonuca varmadım.
@pasini

her yıl deyişiyormuş yönetmenlıkler yanı bır hastalıga bu gun 5 veıryorsa yarın 10 yada bugun 10 yarın 5 olabılıyormuş.tşk ederım bılgınız için umarım kımse açısından sıkıntı olmaz ...yenıden rapor çilesıyle ugraşmayız inş.

Allahın izniyle zerre şaibe yok kardeşim tek sıkıntı raporumda psıkıyatrıde eklı ve memur zıhınsel yazmış atandım bır yıl sonra nnete baktım bu konu tartışılıyor ,benım hastalık zıhınsel olayınıa gırıyormu gırmıyormu bılemıyorum ama benım hatam deyıl memur her psıkıyatrı hastasına anladıgım kadarıyla yazıyormuş ..burda benım gıbı çok kiş var saklıyorlar sanırım.yazmıyorlar benım Allahtan başka kımseden korkum yok sadece hakkımı kaybetmek ıstemem hatam yanlışım olmadan .

Şu anda memur olan kimse yeni rapor çıkarmıyacak. Ayrıca şu an iyi olup daha önce özürlü raporuyla memur olan kimse işten çıkarılmayacak!!!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

aranızda hastanede çalışan arkadaşlarımız varsa bizden daha iyi bilirler şöyle bir durum da olabilir, eski 2005/2007 yıllarında alınan bir rapor sürekli ve ortopedik engelli birisi o zaman yüzde kırk alıp baltazar ... sından sonra yüzde 30 za düşerse ne olur?

diğer sorum hastane arşivinde teyit olayı nasıl yürütülüyor ?

diğer sorum aksilik bu ya hastaneden alınan raporun sayısı tarihi ve rapor numarası belli ama hastanede yazısı arşiv dosyasında bulamazsa ne olacak ?
ben hep kötümser düşünürüm her ihtimali değerlendiririm.
raporum 2022 için alınmış bi nüshası sgk da diğeri hastanede bi sefer aslı gibidir nüshasını aldm 3/4 yıl önce. yorumlarınız için şimdiden tşkler:confused:

Benim 2007 yılına ait sağlik raporum vardı. 6 ay önce asli gibidir yapmak için hastaneye muracaat ettim, bana bir hafta sonra gel asli gibidir onayli raporunu al dedi, sonra gittim bulamadik raporun çok eski tarihli denildi. Bende bimere şikayet ettim 15 gun sonra hastaneden aradilar gelip raporunu alabilirsin denildi.

Yani hakkını aricaksın pes etmiceksin, bimere şikayet etmesem benim raporumu arşivden bulamadik gerekcesi ile beni başlarindan atacaklardı.

çok haklısın . zaten ortopedik engel dışardanda belli oluyor bazıları gibi kalp vs sahte hastalık gösterip sahte rapor alanlar düşünsün. benim kafama takılan da senın kı ile aynı tarihlere yakın almış olmam eski rapor dahi olsa arşiv tutulmazmı aynı numarada başka rapor varmı bi önceki bi sonraki rapor belli.
Allah o sahte rapoır alıp kul hakkı yiyenlerin belasını versin.
şimdi kurula soksalar engelimiz değişmemiş hatta artmıştır fakat Baltazar cetveli insanı düşündürüyor.

bu konuda bılgısı olan varmı ne oldu durum bızde raporumuzu verdık şükür ...korkulacak bır şey yok .ama umarım yenıden rapor çilesıyle uğraştırmazlar bınlerce kişiyi.....

2019/1 EKPSS ile MEB'e atandım, raporu 2019 yılında yenilettim (e imzalı) acaba e-imzalı bir belgeyi neden teyit etmeye ihtiyaç duyuyorlar :confused:

Üst Alt