Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB sınavı ile memur olursam bugüne kadar olan SSK primlerim emekliliğe sayılır mı?

gursa

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar benim bir sorum olacak :benım 1995 bagkur baslangıcım 2894 gunum ve 2009 3.ayı baslangıc 330 gun de sıgortam var ve sıgortayı yatırıyorum.%62 2.derece vergı ındırım raporum var.ben normalde 2,5 sene sonra ssk dan emeklı olabılıyorum. Eger kı memurluga gecebılırsem (yuksek okul )mezunuyum.kac yıl daha calısarak emeklı olabılırım ve bana ne gıbı avantajları ve dezavantajları olur.

arkadaslar benım ve benım durumumda olanlar ıcın bır yorum yazsanız olmaz mı.

evet bende bu durumu merak etmekteyim bu güne kadar ssk lı çalışıp memur olursak memuriyet tarihinden ihtibareb 15 yıl mı çalışmak gerekmekte, ssk sayılıyor mu?

Bulent bey ilker bey nerdesınız ya cevap bekleyen bızlerı unutmayın

Benimde memur olmadan önce 1199 gün ssk primim vardı. Emekli sandığı ile birleştirdim.. Yani sayılıyor. ben memur olalı 7 yıl oldu 3 yıl ssk toplam 10 yıl..5 yıl sonra emekliliği hakediyorum...

Memur, işçi, bağımsız çalışan olsanızda ilk sigortalı olduğunuz tarih esas alınır. Sigortalı olarak çalışılan günler yönünden kayıp olmaz. Yasal haklarınız korunur.

Soykan emekli ol kurtul ..
657 den beklentin ne ...
Daha fazla maaş mı ben olsam emkli olur şartlar el veriyor ise tekrar çalışırım daha çok gelirim olur diye düşünüyorum..
Ama yok men memur olacam içimde ukte kalmasın diyorsan sana başarılar sınavda..

soykan gerçekten ilginçsin bende senin yerinde olsam emekli olur maaşımı alır ilker beyinde dediği gibi şartlar elverirse çalışır daha çok maddi gelir elde ederim tabi bu senin düşüncen inşallah Allah gönlüne göre verir

ARKADASLAR BENIM EMEKLI OLMAMA 2,5 sene var prımlerımı asgarı ucret uzerınden yatırdım.benım elıme gececek para 650,700 den fazla olmaz .bu para ile 2 cocuklu bır aılenın gecınmesı cok zor.emeklı olduktan sonra ek bır ıs yapmalıyım.memur olursam elıme aıle yardımı vs.1500 gecer dedıler yanlısım varsa duzeltın.aradakı 750 tl yı ozel sektorde alamam.esnaflık ıse su zaman da cok zor.bırakın para kazanmayı bagkuru vergıyı odeyemıyorum ınanın.memurlukta calısma saatleırn bellı .ıznın var.tatılın var.bugun 23 nısan benım cocuklar evde ben ısteyım.memur olsaydım onları bayrama gotururdum.hava guzel pıknıge gotururdum.arabam da olurdu.ama sımdı hıc bırı yok .sadece malıyeye vergı borcu bagkura borc sıgortaya borcum var.ınanın bana.ılker

ilker beyin dedigi gibi gecerlı bır meslegınız ve calısalıcek bır ısınnız varsa ve de saglıgınız ona bır sey dıyemem ben kendı acımdan bakıyorum olaylara.hepınızı cok sevıyorum canlarım benım .allahım cümlemizin yar ve yardımcımız olsun .hepimizin gönlüne göre versin.

arkadaşlar hizmetli olarak işe yerleşirsek MEB de ne kadar maaş veriyolar bilginiz varmı acaba.

gursa emekli olduğunda 1500 alacağını zannetmiyorum. memur olursan alacağın maaş 1200 nasıl olurda daha fazlasını emekliliğinde alabilirsin?

Bylutanıc yanlıs anlaıslma olmus emeklı olunca deıl calısırken demek ıstemıstım ben.

Arkadaşlar ben itü makine resim konstrüksiyon (2 yıllık myo)mezunuyum bu dıplomamın maasa katkısı olurmu.teknıker kadrosu olarak gecıyormus dıye duydum da.bılgısı olanlar

Benım bu konudakı arastırmalar soykankaanın durumuna göre asagıdakı gıbıdır:

Emekli sandığının yaptığı uygulamada İlk işe giriş tarihini bulmak için bu zamana kadar olan 3570 gün kadar geriye çekilmektedir. Buda şu anki tarihten(emekli sandığına tahmini giriş tarihinden) 3570/360=9 yıl 9 ay geriye gitmek demektir.Yani ilk işe giriş tarihin 01.04.2001 civarına gelir. Yeni kanunda da memurun engel durumundan erken emekli olabilmesi için 15 yıl 5400 gün prim ödemesi gerekir.Senin şu anki günün 5400-3570=1830 gün prim ödemen gerekecek ve bunu tamamlayarak emekliliğe başvurman şartıyla emekli olabileceksin. Ayrıca ssk dan 10 mayısta erken emekli olacağım dediğine göre 5 yıl hiç maaş almadan emekli sandığına kesenek ödeyerek memur statüsünde emekli olmayı beklemek senin açından zararlı bir uygulama olacaktır.

Arkadaşlar bilgilerim dahilinde, emekli olurda memur olarak çalışmaya hak kazanırsanız hangi sandıktan emekli olursanız olun tüm emekli maaşınız kesilir sadece memuriyetten alacağınız maaş kalır. Ancak memuriyette çalıştığınız günleriniz primlerinize eklenir ve emekli sandığına geçersiniz. Tekrardan emekli olabilmek için memuriyet dahilinde son yedi yılda en çok prim yatan sandıktan tekrar emekli olabilirsiniz. Yani emekli sandığından emekli olmak isterseniz prim günlerini doldurmuş olsanız bile en az 3.5 veya 4 sene memur olarak çalışmanız lağzım. Daha çok maaş elde etmek için bu süreyi 7 yıla tamamlamalısınız...
Saygılar.....

Arkadaşlar ben itü makine resim konstrüksiyon (2 yıllık myo)mezunuyum bu dıplomamın maasa katkısı olurmu.teknıker kadrosu olarak gecıyormus dıye duydum da.bılgısı olanlar .bir soru daha memur kadrosu 7.derece den baslıyor.benım bagkur ve ssk 9 yılım dereceye etkı eder mı?yanı örnegın 4.dereceye düşürürmü beni.

Üst Alt