Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB sınavı sonucu hizmetli olarak işe alınacaklar nasıl çalışacak?

banderas

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Evet kimse işin tanımı hakkında konuşmuyor yh yardımcı hizmetler yani temizlik işleri peki sakat olan bizler nasıl bu işi yapacağız nasıl ki; içimizde çok iyi eğitim almış lise mezunu engelliler var lütfen bu konuyuda irdeleyin ,

engelliler her işi yapamaz bu yüzden engellidir.

sınavı kazandıkta ne iş yapcamızı düşünmek kaldı sınavı kazanalımda ne iş olursa yapalım çalışamaycaklar girmesin başklarının hakkını yemesin

O kadar basit değil arkadaşım tuvalet temizlemek çöp dökmek kolay deği
l.

arkadaşım o kadar ağır iş yaptırmazlar zaten yönetmelikte böyle diyor hatta bay_cin arkadaşımız yönetmelik maddesini yazmıştı bi ara

Biz yinede herşeye hazırlıklı olalım bence (Şayet Kazanırsak)

MEB hizmetli kadrosunda çalışacaklara ne tür görev verilecek?

Arkadaşlar bu hizmetli kadrosunda hangi işler var acaba

sınıf süpürme bide kazan dairesinde çalışma var bildiğim başka hangi işler giriyor hizmetli kadrosuna

?

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

Madde 91 — Yardımcı hizmetler sınıfı personeli, okul yönetimince yapılacak plânlama ve iş bölümüne göre her türlü yazı ve dosyayı dağıtmak ve toplamak, başvuru sahiplerini karşılamak ve yol göstermek, hizmet yerlerini temizlemek, aydınlatmak ve ısıtma yerlerinde çalışmak, nöbet tutmak, okula getirilen ve çıkarılan her türlü araç-gereç ve malzeme ile eşyayı taşıma ve yerleştirme işlerini yapmakla yükümlüdürler.
Bu görevlerini yaparken okul yöneticilerine ve nöbetçi öğretmene karşı sorumludurlar.
Duyurma
Madde 92 — Okulun yardımcı hizmetler ve genel idare hizmetleri sınıfındaki personelin, görevleri ile ilgili Yönetmelik maddeleri görülebilecek bir yere asılır. Görev dağılımları yazılı olarak bildirilir.
Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği

arkadaşlar bu işlerin tamamını yapmayacaksınız bukadar panik yapmayın :) siz sınava odaklanın. özürlü kontenjanından bir alım yapılıyor sizin özürlülüğünüzü artırıcı veya yapamayacağınız bir işi veremezler!

Arkadaşlar niye bu kadar üzerine düştünüz ki bu işin. Hizmetli olarak çalışmak isteyen sınavıda kazanan girecek çalışacak ve ağır iş yaptıramazlar zaten + bu işi yapmak istemeyen olursa tavsiyem açıktan üniversite okuyup hizmetliden memurluğa terfi sınavı açılınca sınavı kazananlar memurluğa geçebilir. Ben memurluk için giriyorum. Hizmetli olarak girecek arkadaşların yerinde olsam imkanı olanların açıktan bir önlisans veya lisans bitirsinler diyorum. Çünkü çalışma hayatına atılınca 15 yıl çalışılacak. Bunun içinde şahsen ben imkanım olduğu sürece 2 ya da 4 yıllık bir açıktan felan üniversite bitirirdim.

arkadaslar para olayı kesın alınmayacak dogrumu bilgisi olan yazarsa sevinirim..

Arkadaşım milli eğitim bakanlıgı ana sayfasında ücret alınmaycaktır diye ılan duyurdu takıp etmırosunuz sanırsam ücret alınmayacak zaten basvurularda bıttı sayılır.. Herkese basarılar dılıyorum.....

armut piş ağzıma düş. biraz araştırın arkadaşlar herkes birilerinden bilgi toplama peşinde. meb i ara bu konuda sana resmi olan açıklama neyse onu söylerler.

arkadaşlar ben meb'e bağlı bir ilkokulda memur/mutemet olarak çalışıyorum. engelliyim iki deynekle yürüyorum. öncelikle belirteyim, memur olsanız bile sizi büyük ihtimalle bir okula verirler, bu size masa başı bir işmiş gibi gelebilir ama öyle değil. örneğin okulun evraklarını diğer kurumlara götürüp getirmeniz gerekiyor. bankaya gitmeniz, çalışanların maaşlarını yapmak için defterdarlığa, yazılar için meb'e gitmeniz gerekiyor. ve dahasıı...
meb'e gittiğimde başvuru yapacak arkadaşalrı görüyorum, tekerlekli sandalyede veya akülü arabayla hizmetli kadrosuna veya memurkadrosuna başvuruyor. nasıl paspas yapacak veya merdiveni çıkıp okula nasıl girecek bilmiyorum ama engellinize göre iş verirler diye düşünüyorum. herkese başarı diliyorum.

Koçero verdiğin bilgiler için teşekkürler. Zaten atamalar MEB'larının il binalarına değil, taşra dediği için MEB bağlı okul vs. gibi yerlere memur/mutemet şeklinde atayacaklar. Şahsen benimde aradığım iş tam bu oluyor. Git gel, banka işleri, MEB işleri vs vs. bana uygun. Çok şükür hallederim

fullmoongokturk;

Vallahi kardeş mutemetlik çok güzel bir iş. kendime ait bir odam var. odamda TV, PC, müzik seti, faks, fotokpi vs vs.... var. müdür yardımcılarıyla hiç işim olmaz doğrudan müdürle çalışıyorum karışanım yok! kazanırsanız çok rahat edersiniz. tabiki ulaşım probleminiz yok ise! benim arabam var o yüzden rahat ediyorum. bu işte engelliyseniz bir araba şart arkadaşlar! hepinize bol şans...

Allah'a şükür beceremeyeceğim iş yok. Bayan giyim birmasında bir dönem muhasebe ve pazarlama işlerine bakaraktan müdürlüğe benzer işler yaptım. Dünkanın sorumluluğu bendeydi. 2 yıl iş tecrübem var zaten.

Ulaşımda aynı şekilde Allah'a şükür ulaşım taşıtları hatta arabamda var. Ama genelde ulaşım araçlarını tercih ediyorum. Ücretsiz yararlanabiliyoruz belediler tarafından. Çok şükür o konuda hiç bir problemim yok. Zaten bu zamanda açık öğretimi bitirmeye çalışıyorum. 4 yıllık mezuniyette bir yerde ihtiyaç. 6-7 aydır da KPSS için dershaneye gidiyorum. Allah'ın izniyle sınav puan çıtası 100 olarak belirledim. Nasipte kısmette varsa olacak inşallah

muhasebe bilmen artı sağlar. eğitimide devam et, lisans eğitimi çok iyi bir sonuç olur. hazırlıklısında hayırlısıylaolur inşallah bol şans!

Ayrıyetten önlisans muhasebe mezunuyum. İnşallah hayırlısı olur herkes için

MEB'de hademe olursak haklarımız nelerdir?

Arkadaşlar
Meb sınavında hademe olabilirsek şartlar nedir bilen varmı
Okulda ne iş yaparız ?
Maaşımız ne kadar olur ?
Servis yada yol parası gibi olanaklar varmı ?
Tatil durumlar nasıldır ( yaz tatili ve hafta sonları ) ?
5 sene ssklıydım 10 sene dahamı calısırsam emekli olucam ? ( hademe olursam )

Teşekkürler

Üst Alt