Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB Sınavına 2006'dan önce rapor alıp girecek olanlar?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Saçma bence kazandığımızda yeni rapor isteyeceklerse başvurularımızı niye eski raporlarımıza göre kabul ettiler o zaman . Kabul etmesinler kardeşim

"SÜREKLİ" ibareli raporla müracaat eden hiç kimseden sınavı kazandığı taktirde atama esnasında tekrardan
RAPOR İSTENMEYECEK . . !

aklı başında bir cümle alabildik... ne bu ya her kafadan bir ses çıkıyor...sanki kazanmışsızda iş oraya kalmış

Yeter artık ya ! diğer başlık kapatıldı bir tane başlık daha açtılar. Size ne başkasının aldığı rapordan. Niye engellemeye çalışıyorsunuz insanları. Herkesin raporu kendine, 2006'dan önceki raporu varsa sana ne yoksa sana ne.

Art niyetli insanlar polemik yaratıp insanların kafasını karıştırmaya çalışıyor.

Bu konunun forum modetarörleri tarafından kapatılmasını talep ediyorum.

arkadaşlar bu ne bencillik anlayamıyorum. sürekli ve çalışabilir ibaresi alan herkes bu sınava girsin. eğer zamanında raporunu haksızca almışsa ve işe yerleşirse merak etmeyin tüm ömrü boyunca o kazancı ona yar olmaz. bir tarafından çıkar muhakkak. buna emin olun. çünkü çevremden biliyorum.

yapmayın gözünüzü seveyim, yönetmenlik okumuyormusunuz,

peki mevzuatı okuyun bakalım. madde 10.. açık ve net,, dahada rapor istenmeyecek yazmış kırmızılamış bide

Mevzuat Bilgi Sistemi

ya bu saatten sonra başvuran başvurdu yeni rapor isterlerse istesinler arkadaşım sen neden bu kadar derde düşüyosun bırak herkes kendine güveniyor demek ki

Yaw arkadaş ben bunu niye anlatamıyorum. Şuan devlet dairesinde görev yapan ve olmadık aksilikleri problemleri çıkaran zihniyetlerle aynı pencereden bakıyorsunuz.

Kimse bana yönetmelik, mevzuat, kanun, cart curt demesin yıllardır ben o sizin sadece ne demek olduğunu bildiğiniz konuların içerisindeyim.

Madde 10 (d) bendi;

d) Özür durumlarına ilişkin, Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince, sağlık kuruluşlarından alınmış olan resmi sağlık kurulu raporunun,

Hangi mantıkla, hangi düşünceyle bu maddede yazılanlardan; "atama esnasında tekrardan rapor istenecek" anlamını çıkarabiliyosunuz aklım almış değil.

Yukarıda kısaca şunu diyor, sakat bir kişinin sınava müracaat edebilmesi için Devletin belirlemiş olduğu Sağlık Raporu Vermeye Yetkili Kılınmış Sağlık Kuruluşlarından almış olduğu Özürlülük Ölçütünü gösteren raporu geçerlidir.

Yukarıda, sakat bir kişi elindeki mevcut raporla müracaat etsin ama biz dangalağız anlamamış olabiliriz eğer sakat kişi sınavı kazanırsa atamasının yapılması için keyfimize göre tekrardan rapor isteriz DEMİYOR . . !!

Okuduğunu anlamıyorsun, Kanundan Mevzuattan Bahsediyosun . . !!

Görmekle Bakmak Arasındaki Fark . . !!

Yineliyorum;

"SÜREKLİ" ibareli raporla müracaat eden hiç kimseden sınavı kazandığı taktirde atama esnasında tekrardan
[FONT=Times New Roman][SIZE=4]RAPOR İSTENMEYECEK . . ![/SIZE][/FONT]

Ancıl ve Bay-cin ben olsam sizin yerinizde idaaya girerdim..:)

Rapor istenecek mi?
İstenmeyecek mi?

Valla merakla bekliyorum sonucu..:) Ne kadar inatlaştınız yahu günü gelince görülür daha yani Allah Allah..:)

ne bu neyin kavgasını veriyorsunuz ,neyi anlamıyorsunuz
2006 dan öncekiler sonrakiler ,gerçek engelli -yalan engelli

seviyesizce yazışmalar.

ancıl ve bzm sınava kimin gireceğinin kararını verecek sizler değilsiniz.

2006 dan sonra engel oranı düşürülenler ne olacak ? iyileştiler mi
bırakın böyle bir ayrımı yapmayı

laf olsun torba dolsun diye açmayın konuyu

BaY_Cin;

Katılıyorum sana :) özellikle "Şuan devlet dairesinde görev yapan ve olmadık aksilikleri problemleri çıkaran zihniyetlerle aynı pencereden bakıyorsunuz."

baycin arkadaşa iddaya girelim diye öneri verdim, ama kabul etmedi,

neden güzelce yorum yapmıyorsunuz, bana katılmaya bilirsiniz, ama kimse kimseyi yargılayıp ona kötü muamele veremez,

HAKKIDIR HAKKA TAPAN MİLLETİM İSTİKLAL.

bizler bu milletin evlatları değilmiyiz, fikirler ve renkler tartışılmaz, ama bu bir gerçek, şimdiden ben milleti uyandırdım, iyilik yaptım derken insanların bana yaptığına bak.
dost keder söler unutmayın....

Yayınlanan ilanın 7 maddesini okudunuz mu ARKADAŞLAR İdaaya girmeye filan gerek yok yeni rapor istenecek ....
atama işlemleri
7.1- öğretmen, memur ve hizmetli kadrolarına atama esnasında adaylardan istenilecek belgeler:

a) Gerekli hallerde, 657 sayılı devlet memurları kanununun değişik 40'ıncı maddesinin 2. fıkrası gereğince kazai rüşt kararının
b) kısaca diploma asılları ve nüshaları
c) 16 Temmuz 2006 Tarihli ve 26230 sayılı resmi gazetede yayınlanan özür durumlarına ilişkin Özürlülük Ölçütü Sınıflandırması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında Yönetmenlik hükümleri gereğince sağlık kuruluşlarından alınan sağlık kurulu raporu...
Egerki bu yayınladıkları ilana göre yeni rapor istemezler ise direk mahkemeye gidecem....
Sayın Bay_Cin kardeşim nerde yazıyor yeni rapor istenmeyecek diye bi zahmet bi göstersene...

ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE YAPILACAK YARIŞMA SINAVLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
Madde 10- Kamu kurum ve kuruluşlarınca talep edilmesi halinde, Devlet memurluğuna atanacaklarca;

c) (Mülga: 8/1/2010-2010/91 K.) ,

4376​
d) Özür durumlarına ilişkin, Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince, sağlık kuruluşlarından alınmış olan resmi sağlık kurulu raporunun,
e) Atanılacak kadronun gereği olarak kurum ve kuruluşlarca istenilen kurs bitirme belgesi, bonservis, sertifika ve benzeri belgelerin,
asılları veya kurumca onaylı nüshaları ibraz edilir. (1)

Peki siz bana "müracaatta ayrı sınavı kazanandan atama esnasında ayrı rapor istenecek" diye nerde yazıyor göstersenize ?

Haala aynı şeyi söylüyorsunuz . .

İlker abi (c) bendinde bi önceki mesajımda yazdığım ; "Sakat bir kişinin sınava müracaat edebilmesi için Devletin belirlemiş olduğu Sağlık Raporu Vermeye Yetkili Kılınmış Sağlık Kuruluşlarından almış olduğu Özürlülük Ölçütünü gösteren raporu geçerlidir." diyor.

Müracaat esnasında isterse kendinin düzenlendiği bir raporu kabul ederiz ama sınavı kazanırsa git Devletin belirlediği bir yerden rapor al getir deriz demiyor.

Sınava müracaatta herhangi bir rapor kazanırsa atama için git yeniden rapor al getir denileceğine burda yazan hangi harf, hece, kelime, cümle kanaat getirtti anlayamıyorum.

Ayrıca; o ilk yayınladıkları atama kılavuzu idi ve ilk yayınlanan kılavuzda tüm kadrolar için "ÇALIŞABİLİR" ibareli rapor şart idi fakat en son yapılan düzenleme ile o da değişti.

c) Adayın sağlık kurulu raporunda belirtilen raporun geçerlilik süresinin “Sürekli” veya “Süreli” olmasına göre ;
“Sürekli” olanlardan yeni bir rapor istenmemesi,
Ancak ; sürekli raporu bulunan adaylardan sağlık kurulu raporunda eksik bölümler bulunanlar ile Öğretmen unvanı için başvuruda bulunacakların; Sağlık Kurulu raporunun“Çalıştırılamayacağı İş Alanları” bölümünde Çalışabilir/Çalışamaz ifadesi yer almayanlardan yeni sağlık kurulu raporu istenmesi.
“Süreli” olanların ise geçerlilik süresi kontrol edilerek, süresi bitmiş olanlardan yeni rapor istenmesi,

http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular2010/pgm/OzurluPersonelKlavuzu26Nisan2010.pdf

nasıl okuyorsunuz maddeleri ,işinize geldiği gibi mi acaba

bırakın artık şu konuyu bırakın lütfen yani

ancıl sana da pes doğrusu ,yazıldıkça hoşuna gidiyor sanırım

Sayın site yöneticisi lütfen artık bu başlığı kapatın,rica ediyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt