Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB sınavına başvuracakların 2006 dan önceki raporları kabul edilmiyor mu?

aspirin21

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
1-)2006 dan önceki raporlar kabul edilmiyor mu?
2-)ben 2002 de rapor aldım yenilemem mi gerekiyor?
3-)poli sekeli olanların oranında bir değişme olumu benim raporum %40 inermi çıkarmı?

bende aynı kaygıları taşıyorum p.tesi belli olur artık beklemedeyiz

başvurunda senden rapor falan istemezler.sınavı kazanıp atanırsan yeni rapor talep ederler 2006 yasaya göre alınmış rapor.

süreklidir ve çalışır çalışmaz kutucugu işretliyse yeni rapor istemez

c) Adayın sağlık kurulu raporunda belirtilen raporun geçerlilik süresinin “Sürekli”
veya “Süreli” olmasına göre ;
“Sürekli” olanlardan yeni bir rapor istenmemesi,
Ancak ; sürekli raporu bulunan adaylardan sağlık kurulu raporunda eksik bölümler
bulunanlar ile Öğretmen unvanı için başvuruda bulunacakların; Sağlık Kurulu
raporunun“Çalıştırılamayacağı İş Alanları” bölümünde Çalışabilir/Çalışamaz ifadesi yer
almayanlardan yeni sağlık kurulu raporu istenmesi.
“Süreli” olanların ise geçerlilik süresi kontrol edilerek, süresi bitmiş olanlardan yeni
rapor istenmesi,

rapor

2002 yılında aldığım rapor süreklidir ibaresi taşıyor. çalışamaz işaretli çalışamayacağı iş alanları belirtilmiş. meb memurluk sınavu,ını kazanırsam yeni rapor isterlermi bu raporla ben vergi indirimi aldım yen bir rapor çıkarmama gerek varmı..oran %40

şu an meb dekilerde bilmiyor kimisi olmaz diyo kimisi olur diyo en geç salı günü bunun cevabını alırız ama inşaallah kabul ederler

4.2 - İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN YAPACAĞI İŞLEMLER

a) Sınava girmek için başvuruda bulunan adayların, tercihte bulundukları İl Millî​

Eğitim Müdürlüğüne ibraz edecekleri (Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile

Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmeliğin 11. Maddesinde belirtilen) Sağlık Kurulu
raporunun örneği ve bir adet fotoğrafı ( son üç ay içerisinde çekilmiş orijinal vesikalık
fotoğraf) teslim almak.
b) Adayların ibraz ettiği belgeleri (sağlık kurulu raporu ve öğrenim durumu belgesi)
inceleyerek yukarıda belirlenen başvuru şartlarını taşıyıp taşımadığını kontrol etmek,​

c) Adayın sağlık kurulu raporunda belirtilen raporun geçerlilik süresinin “Sürekli”​

veya “Süreli” olmasına göre ;​

“Sürekli” olanlardan yeni bir rapor istenmemesi,​

Ancak ; sürekli raporu bulunan adaylardan sağlık kurulu raporunda eksik bölümler

bulunanlar ile Öğretmen unvanı için başvuruda bulunacakların; Sağlık Kurulu​

raporunun“Çalıştırılamayacağı İş Alanları” bölümünde Çalışabilir/Çalışamaz ifadesi yer

almayanlardan yeni sağlık kurulu raporu istenmesi.​

“süreli” olanların ise geçerlilik süresi kontrol edilerek, süresi bitmiş olanlardan yeni​

rapor istenmesi,​

ç) Şartları taşımayan adayların başvurularını reddetmek,​

d) Şartları taşıyan adayların Elektronik İş Talep Formunda belirtilen bilgilerinin tam​

ve doğru olduğunu kontrol etmek,​

e) Adayın fotoğrafını tarayıcıdan geçirerek Elektronik İş Talep Formuna
yapıştırmak,

not: sürekli olan raporlar için burada herhangi bir tarih ibaresi yoktur.​

Evet milli eğitim bakanlığına tel açtım sordum
1-süresiz olan eski raporlar kabul ediliyor
2-memur olarak çalışanlar başvuramıyor
3-sınav parası alınmayacak
4-sınav 4 temmuzda

doğrudur sınav parasını onlar almicak.banka alacak onlara verecek

6- SINAVLA İLGİLİ ESASLAR
6.1- SINAV TARİHİ
Sınav 27 Haziran 2010 Pazar günü Saat : 10.00’da Eğitim Teknolojileri Genel
Müdürlüğü tarafından 81 il merkezinde yapılacaktır.

sınav parasınıda arkadaşın dediği gibi banka alacak :D

birsürü değişiklik yapılıyor. Allah bilir bugün yani bir klavuz yayımlanır başvurular haftaya başlar. sınavda dediğin gibi 4 temmuzda olur hiç şaşırmam doğrusu

Özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi
MADDE 13 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporunun sürekli olup olmadığı ile süreli raporlarda kontrol süresi mutlaka belirtilir.
(2) Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. Ancak özür durumunun değişmesi halinde, rapor ve buna bağlı tüm vücut fonksiyon kaybı oranı yeniden belirlenir.
(3) Özürlü sağlık kurulunca özürlünün özür durumunun sürekli olmadığına karar verilmesi halinde de bu husus ilgili bölümde belirlenerek Özürlü Sağlık Kurulu Raporunun geçerlilik süresi belirtilir. Zaman içinde değişebilen veya kontrolü gerektiren hastalıklar, hastanın önceki özürlü sağlık kurulu raporu da kurula sunularak, özürlü sağlık kurulunun belirleyeceği süre içinde yeniden görüşülür ve karara bağlanır.
(4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce Özürlü Sağlık Kurulu Raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce Özürlü Sağlık Kurulu Raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez.
Kazanılmış haklar
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce;
a) 18/3/1981 tarihli ve 8/2620 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sakatlık İndiriminden Yararlanacak Hizmet Erbabının Sakatlık Derecelerinin Tesbit Şekli ile Uygulanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulunca nihai olarak karara bağlanan raporlarda yer alan çalışma gücü kayıp oranları,
b) 20/6/2006 tarihli ve 26204 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Özürlü ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan 6/1/1994 tarihli ve 21810 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Emekli Sandığı Sağlık Kurulunca verilen nihai raporlarda yer alan vücut iş görme gücü kaybı oranları,
c) 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30 uncu maddesi gereğince kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde istihdam edilen özürlülerin işe girişlerinde almış oldukları özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,
ç) 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,
geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için
yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.
(3) Bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden önceki mevzuat hükümlerine göre başlatılmış olan Özürlü Sağlık Kurulu Raporu ile ilgili işlemler, bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden evvel yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılır.
Yürürlük

MADDE 19 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 20 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Özürlüler İdaresi Başkanlığının bağlı bulunduğu Bakan ile Sağlık Bakanı yürütür.
T.C. Resmi Gazete

Neden 4 temmuz u araştırmak lazım şimdi. 4 Temmuz ADB ile bir bağı olmalı. İşin içine derin devlet te girdi sonunda iyimi :D

2006 yılı öncesi raporu olan arkadaşlar yukarda gönderdiğim resmi gazete özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi ile ilgili açıklamayı yazıcıdan çıktı olarak alıp yanlarında bulundursun. İş bilmez görevlilere sözlü olarak açıklama yapmak yerine kanunla madde ile delil sunalım. Hakkımızı işgüzar kişilere kaptırmayalım. Elimizde yıllar önce aldığımız ve ilk defa işe yarıyacak raporumuzu boşa çıkarmayalım. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Gönlünüzden geçeni rabbim sizlere nasip etsin.

doğru söylüyorsun iskender kardeş aynen dediğin gibi yapılırsa kimse mağdur olmaz

arkadaşlar ben haziran 20006 öncesinde almıiştım raporu ve yenilemek için başvurdum rahatsızlığım ileri keratokanus ve nistagmus idi ve yüzde yetmiş beş olan oran yüzde kırka düştü tab,iki hiç te iyi olmadı ama

ikitisatcı;

[FONT=Arial TUR][SIZE=2][FONT=Arial TUR][SIZE=2]çalışamaz işaretli olduğu için tekrar 2006 özürlülük ölçütü sınıflandırmasına uygun çalışabilir rapor almanız gerekir,
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

Üst Alt