Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB sınavına eski "sürekli" ibareli raporumla başvurabilir miyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yerdogan

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar

bende meb sınavına girmek istiyorum müracaat eden arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz.2000 yılın da aldığım rapor da sürekli %60 yazıyor geçen sene aldığım raporda da %34 yazıyor bu raporlarla müracaat edebilir miyim?.

Sınava başvurabilmen için oranın min. %40 olması gerekir. O yüzden en son aldığın raporu yoksay. 2000 yılında aldığın raporun geçerli olup olmadığı için bulunduğun ilin meb ine gitmen en doğrusu olur?

2000 yılında aldığın raporla başvuru yapabilirsin ben başvurduğumda 2001 yılında alınan ve sürekli olan raporu kabul ediliyordu

en son aldığın rapor %34 olduğu için tekrar rapor istediklerinde (işe giriş işin yeni rapor) senin %40 altında olduğun gözükecek, şimdi girsen bile faydası olmaz, %34 ü %40 yapmaya çalış.

Yerdogan hemen hemen tüm yanıtlar farklı olmuş. Hangisine inanayım diyeceksiniz şimdi :)
Ben size açıklayayım işin aslını;
Öncelikle bu yeni aldığınız %34 rapor işinizi görmez. Eski raporunuz ise üzerinde "sürekli" ibaresi işaretli ise geçerli olur. Aksi halde bir işinize yaramaz. Eski raporun üzerinde "sürekli" ibaresi işaretli ise bu son aldığınız raporu yok sayıp başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanıcıadıyok;

buna ek olarak sınavı kazanıp işe yerleştirilince kesinlikle yeni rapor istenmeyecek. başvuruda kullanılan rapor geçerli olacaktır. bu konuda endişen olmasın kardeş

yeşillili;
neden çok net konuştun, hata olabilir düzeltelim, önce kılavuzu oku- ATAMA İŞLEMLERİ
http://personel.meb.gov.tr/upload/ÖZÜRLÜ_PERSONEL_KILAVUZU_26.04.2010.pdf

okuduysan C) Bendinde açıkca belirtilmiş
16 temmuz 2006 tarihli ve 26230 sayılı resmi gazetede yayınlanan özür durumlarına ilişkin Özürlülük Ölçütü Sınıflandırması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmenlik hükümleri gereğince sağlık kuruluşlarından alınan resmi sağlık kurulunun

ASILLARI VE KURUM ONAYLI NÜSHALARI

16 temmuz 2006 yönetmeliği geçici maddesi

Kazanılmış haklar
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce;
a) 18/3/1981 tarihli ve 8/2620 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sakatlık İndiriminden Yararlanacak Hizmet Erbabının Sakatlık Derecelerinin Tesbit Şekli ile Uygulanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulunca nihai olarak karara bağlanan raporlarda yer alan çalışma gücü kayıp oranları,
b) 20/6/2006 tarihli ve 26204 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Özürlü ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan 6/1/1994 tarihli ve 21810 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Emekli Sandığı Sağlık Kurulunca verilen nihai raporlarda yer alan vücut iş görme gücü kaybı oranları,
c) 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30 uncu maddesi gereğince kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde istihdam edilen özürlülerin işe girişlerinde almış oldukları özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,
ç) 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,
geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.

sayın ancıl bir raporda ''sürekli'' ibaresi varsa o rapor 2000 yılından önce alınmış olsa da hiç bir kurum senden ikinci bir rapor isteme hakkına sahip değildir. süreli olması ayrı burayı karıştırmayalım. kazanılmış kesin haklar tekrarlanamaz.

gonca06;

müraacatlar kişisel alınıyor, ama görevli memura durumu anlatırsanız sorun olmaz sanırım

ancıl bu klavuzdaki birkaç madde değişti. mesela 110 lira üzret alınacaktı değişti. 2006 sayılı resmi gazete de belirtilen raporla ilk başvuru yapılacaktı o da değişti. bazı değişiklikler yapıldı bunları dikkate almak lazım

yeşillili;

tamam sen bildiğini yap kazandığında atama için istediklerinde raporu getirmen gerekiyor dediklerinde ne yaparsın, sana özel uygulama yaparlar o zaman, meb temel kanunlarını okumanı tavsiye ederim, özürlü olsanda olmasanda istiyolar, son nokta bir daha bana karşı bildiğim konuda ispatsız gelme.

Ancıl;
Sana kim dedi tekrar rapor isteyeceklerini ? ben o iki üç kez söylediğin kılavuzu defalarca okudum orda siz ne olursanız olun sakat olsanızda olmasanızda biz yinede sizden rapor isteyeceğiz diye bi açıklama göremedim.

Tekrardan rapor istenmeyecek nokta.

Arkadaşlar Bay_Cinin son sözü üzerine söz söylemek yersiz biliyorum ama ben aradım ve aşagıdaki linki ve açıklamayı gösterdiler...Diger konular ise hala belli degil...
http://personel.meb.gov.tr/upload/İNTERNEK%20DEĞİŞİKLİK%20AÇIKLAMASI%202010.pdf

d)
Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları

Hakk
ında Yönetmeliğin Geçici 1’inci maddesinin (ç) bendinde “ 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı

Bakanlar Kurulu Karar
ıyla yürürlüğe konulan Özürlülere verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında
Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü
kaybı oranları, geçerli olup ….”hükmü yer almaktadır. Bu hüküm gereği eski yönetmeliğe göre alınan
özürlü sağlık kurulu raporlarından “sürekli” olarak düzenlenenler geçerli olacaktır.

e)
Öğretmen, memur ve hizmetli unvanlarına başvuruda bulunacak adayların ; Özürlülerin
Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelikte
belirtildiği üzere özürlü sağlık kurulu raporlarında özür oranlarının %40 ve üzerinde olması

gerekmektedir.
f)
Özürlü Sağlık Kurulu raporlarında “Çalışamaz” ifadesi bulunan raporların dışındaki diğer
raporların onaylanması gerekmektedir.​
[FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=3][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=3]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

baycin;

bu kılavuzu 2-3 kez kendi bildiğine göre okumuşsun, ASIL GERÇEK OKUMAMIŞsın, yada okumuş bize iftira atmaktasın,
7- ATAMA İŞLEMLERİ
7.1- ÖĞRETMEN, MEMUR VE HİZMETLİ KADROLARINA ATAMA ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENİLECEK BELGELER:
a) Gerekli hallerde, 657 sayılı devlet memurları kanununun değişik 40'ıncı maddesinin 2. fıkrası gereğince kazai rüşt kararının
b) kısaca diploma asılları ve nüshaları
c) 16 Temmuz 2006 Tarihli ve 26230 sayılı resmi gazetede yayınlanan özür durumlarına ilişkin Özürlülük Ölçütü Sınıflandırması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında Yönetmenlik hükümleri gereğince sağlık kuruluşlarından alınan sağlık kurulu raporu

ASILLARI

TEBLİGAT KANUNU VE 657 KANUNDADA AÇIKCA BELİRTİLİYOR

SON NOKTA

yeşilli;

belge olarak bunu göstermek, aynı linki ortaya koymuşsun, sana da özel uygulama yaparlar atama için merak etme,

kulge;

bu link yapılan değişiklikleri gösteriyor, atama ile değişiklik olmamış farkedin, son söz neden baycine ait burasını anlamış değilim,

Bakmakla görmek arasında ki fark işte sen sadece bakıyosun.

Arkadaşım sen müracaat ederken raporunun aslını ve fotokopisini vermiyomusun zaten ?
Bu müracaat sınav içindi, sen sınavı kazandın şimdide atanmak için belge mi getireceksin diyecekler ? Böyle bi saçmalık varmı ? Hangi mantığa sığdırarak haala ısrarla isteyecekler diyosun anlamış değilim :D
Kendi bildiğine yada bilmediğine göre okuyan senmisin benmiyim ? Ayrıca ben okumuyorum görüyorum.

Yeni rapor sadece ve sadece vergi indirimi için müracaat edecek olanlardan istenir, bağlı bulunduğun malmüdürlüğü seni bağlı bulunduğun devlet hastanesine sevk eder heyete girersin raporu direk malmüdürlüğü aracılığıyla ankaraya gönderirler . .

Son noktayı koymadan önce imla kurallarını öğren . .

baycin;

sana ne desem anlamıyacan,arkadaşım bu meb yönetmenliği, bakanlıklar yönetmenlik çıkarabilir ve halk bunlara uymak zorundadır. ha burda sen bu yönetmenliğe uymam diyosan gider şikayetini eder, uslu uslu oturursun, başkalarıda rahatsız etmezsin.

mevlana sözü
İnsan gözdür, görüştür, gerisi ettir. İnsanın gözü neyi görüyorsa, değeri o kadardır.

hacıbektaşiveli sözü
asalet duruluk ve doğruluktur.
asıl körlük nankörlüktür.

Ancıl;

Bunun meb yönetmeliği olduğunu senden çok daha iyi biliyorum. Diyorumki okuduğunu yanlış yorumluyorsun, o okuduğun yönetmelikte başvuru için ayrı evrak, atama için ayrı evrak alınacaktır denmiyo. Madem atama yapılacağı zaman yeniden rapor vs isteyecekler o zaman şimdi niye milletten asıllarıyla birlikte rapor, diploma istiyolar.

Yine söylüyorum hiç bir şekilde kimseden (vergi muhafiyeti için başvuracaklar hariç) yeniden rapor almaları istenmeyecek.

Hani şuan meb'te yada devlette çalışan; engelli arkadaşlarımıza olmadık problemi aksiliği çıkaran memurlar varya onlarla aynı zihniyettesin, okuduğunu idrak edemiyosun. Sen sınavı kazanıp atanıp göreve başladıktan sonra, ilgileneceğin engelli vatandaşın allah yardımcısı olusun . .

ancıl arkadaşım bizden başvuru esnasında raporun aslını istemediler öyle değilmi hepimiz sağlık raporlarımız ve diplomalarımızın fotokopilerini götürdük bunu ön kayıt gibi düşünün atamalar başladığındada bu fotokopisi alınan evrakların diplomalar hariç asılları istenecek bizden yani sürekli ibareli raporumuzun başvuru esnasında fotokopisini almışlardı kesin kayıt yani atama için asılarını alacaklar diğer türlü başvuruda farklı rapor atamada farklı rapor olmaz arkadaşım başvurudan sınava kadar milletin sakatlığı değişecek değilya. senin dediğin gibi olsa tutarsızlık olurdu.

baycin;

sınav başvurusunda asıl rapor alınmadı, fotokopisi alındı, çok bilmiş
sınavı kazanmış tekrar rapor istemişler bir örnek göstereyim sana siteden

http://www.engelliler.biz/forum/cal...avini-kazandim-ama-yeni-rapor-istiyorlar.html

baycin rahatsız etmeyi çok seviyosun insanı yorumunu yap sus insanı şu yada bu diye eleştirme, doğruları görmekten korkuyorsun, adam ol, adamlığını bil

bu kadar insan yanlış biliyor bir tek sen doğru biliyorsun,

http://www.engelliler.biz/forum/cal...-2006dan-once-rapor-alip-girecek-olanlar.html

Biliyosan Konuş Alim Sansınlar, Bilmiyosan Sus Dinle Adam Sansınlar . . !!

Bana adam ol adamlığı bil diyenin adamlığı nerelerdedir çok merak ediyorum . . Senden daha çok adam olduğuma eminim . .

adam olan insan yorumunu yapar kimseyle didişmez, bak artık bana karşı yapılacak olan bir kötü söz olursa, forum yöneticisine bildirecem, buraya kadar artık, şahsi fikirlerimi katılmazsın bu kadar basit, ama kötü söz olmaz.....

Sana yanlış bildiğini idrak ettirebilmek için yaptığım yorumlar yüzünden beni adam olmamakla itham ediyosan o zaman sen hiç adam değilsin, benim yaptığım yorumlara cevap yazarak benle didiştiğin için buna ne demeli.

Birde forum yöneticine şikayet etmekle tehdit ediyosun, bildiğin yere canının istediği zaman gidip istediğin şikayeti yapabilirsin. Yazdıklarımı oku bakim kim kime "kötü" söz kullanmış.

arkadaşlar niye yeni yöentliğe göre rapor istenmesine karşısınız.destek vermeniz lazmı böle bir şeye.2006 sonrası özür oranları düşürüldü yeni oranlar belirlendi.gerçekten engelli iseniz ve ornınız belli ise %40 istediğiniz yerden rapor alırısnz ve başvuru yaprsınız.ister karstan ister erzurumdan her yerden.burda destek vermelisinzi ki bu sınava hak edenler girsin.aynı özür oranına sahip iki insandan biri 2002de rapor almış raporu %55 şimdi aynı özürle bu oran %30 a düşürülmüş.yeni rapor alnın suçu ne baycin.ya bu yöentmliği kaldırsınlar ya da 2006 yöenetmeliğine göre alınmış raporlar geçerli olsun.bunu anlamk o kadr zor olmasa gerek.amacımız doğru ortaya çıksın ki yeni rapor istencek mi istenmiycek mi.ona göre danıştya dava açarız.kimse kimsenin hakkını yiyemez.yeni rapor istencek mi istenmiycek mi.bu ortaya çıkmalı ki ona göre yolumuuz çizeriz.

arkadaşlar yapmayın böyle. kimse kimsenin fikrini kabul etmek ya da aşağılamak hakkına sahip değildir. beğeniriz beğenmeyiz o ayrı ama hakarete varacak konuşmaların sonu iyi değildir. yapmayın arkadaşlar.

tartışmaya birbirimizi yıpratmaya gerek yok.mail atalım dilekçelerimize ne cevap gelecekse ona göre hareket edriz.yönetmelk iptali danıştaya açılan davayla değişebilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt