Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB sınavına girdiğimizde alacağımız puana göre Türkiye genelinde atanabilir miyiz?

tito1907

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar ben Corumdan yaziyorum.
MEB yapacagi sinav Hakkinda kafama Takilan bir soru var Bu konuda Bilgsi Olanlar yardimci Olursa Sevinirim.
Sorum Su Sekilde : Bu Sinavda Alacagimiz Puan Türkiye Genelinde mi Degerlendirme Yapilacak Yoksa Sadece Bulundugumuz İlin Kontejanina Göre mi Degerlendirme yapilacak
Su sekilde Örnek verecek Olursak benim bulundgum il Corum da 15 kontejan var diger taraftan Örnegin Ordu ilinin kontejani 32. Ben alacagim puanla ordu ilini yada baska bir ilide tercih edebilecek miyim? Aldigim Puan Türkiye geneli icin mi gecerli yoksa sadece Corum icin mi gecerli.

Bilgi verseniz Tesekür ederim..

türkiye geneli diye bişey olamaz sacece çorumda girenlerle yarışacaksınız

Atandığı İl’de Görev Yapmayı Kabul Etmek şarti var öğretmen,memur ve hizmetli kadrosu için

Meb Memur Ataması Önemli bir soru

Merhaba arkadaşlar sabah meb personel başkanlığı ile görüştüm telefonla
atamaların şeklini sordum bilgisayar usulu ve puanla olacak dedi bu yılki ilanlarda özel şart eklenmiş ve atanılan ili kabul etmek zorunludur diyor.

2009 Ekim*Kasım alımında 60 ortaöğretim menzunu memur alınmış
I- KURUM ADI: Milli Eğitim Bakanlığı
A) Sınav Açılacak Memur Kadrosunun; B) Alınacak Personelin;
SINIFI
UNVANI
DERECESİ
ADEDİ
CİNSİYETİ
ÖZÜRLÜLÜK
ORANI
EĞİTİM DURUMU
GİH​
Memur​
10​
60​
K-E​
En az %40
Ortaöğretim Mez.​
TOPLAM
60

C) Genel Şartlar: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) bendinin 7 nci fıkrası hariç bu maddede belirtilen şartları taşımak.
D) Sınavla İlgili Bilgiler:
1- Başvuru ve İstihdam Yerleri: Adana(2), Amasya(2), Ankara(5), Antalya(4), Aydın(3), Balıkesir(4), Çorum(2), Elazığ(3), Erzurum(3), Gaziantep(3), Mersin(5), İstanbul(5), İzmir(5), Kayseri(3), Konya(4), Malatya(2), Samsun(3), Yozgat(2) İl Milli Eğitim Müdürlükleri
2- Sınav Yeri, Tarihi ve Saati: Sınav giriş belgesinde belirtilecektir,
2010 alımında da iller belirtilmiş ancak tercih hakkı verilir mi atama neye göre yapılacak?

kardes aldigimiz puan sadece bulundugumuz il icinmi yoksa Türkiye geneli 2000 kisi icinmi gecerli burda teredüt var.

sınava girilen ilde çalışılıyor diye biliyorum

merhaba arkadaşlar daha önceki sınavlarda çıkan sorular var ise paylaşabilirmisiniz?..

ayşegül konular sabittir alım çok olduğundan biraz zorlayabilirler en azından lise mezunlarını!

Meb personel başkanlığı sınava girilen öğrenim düzeyinin müfredatını kapsayacak dedi
zor olacak bu sınav

yani ben önlisans mezunuyum bu benim içinde geçerlimi teşekkür ederim cihan.

bu yıl aramızda kimler memur olacak cook merak ediyorum .
o kadar okuduk rezillik cektik
allahım bu yıl banada nasip eder miki :(

bilen arkadaşlarım bu mesleki bir sınavmıdır ve puan barajı varmıdır cevaplarsanız sevinirim

aysegul bende onlisans mezunuyum
kalpsiz 4000 engelli üniversite mezununun hepsi başvurduğu takdirde ortalamada
4 kişiden 2si atanmış olacaktır
TR'de 3981 üniversite mezunu engelli bulunmaktadır 2009 verileri
Bülent mesleki değil öğrenim düzeylerini yarıştıran bir sınavtır bu sınav
önlisans memurların başlama maaşı net 1100tldir senede bir dereceniz artar örneğin
9 ile başlayan memur 1 yıl sonra ,9/1 sonra 9*2 sonra 9*3.... devam eder 5 yılda bir kademe atlarsınız
6 ayda bir maksimum 35TL zam alırsınız (ek ödemeler hariç)
Yılda 70TL enflasyon farkları ecevit döneminde çok olduğundan o dönemde her ay yaklaşık 15tl fark almaktaydı memurlar ancak şimdi enflasyon yöenticilere göre yerinde saydığından memurlar zammı yok denecek kadar azdır!

cihan allah yüzümüze baksin o zaman inş..
dualarımızı eksit etmeyelim bir birimizden
birazda engellilerin yüzü gülsün :)

valla kalpsiz ben daha yeniyim:) resmi olarak engelli statüsünde yani çok fazla beklemedim ve yeni mezunum eğer atanırsam çok buyuk supriz
ilk raporda beklemeden ilk seferde atanmış olacağım umarım benim yerime daha çok bekleyen biri atanır

öyle deme cihan :)
allahım herkese nasip et banada nasip et de
cünkü sende o kadar okumusun ilk raporunuda almısın okulda bitiyor
atama olmasa evde canın sıkılır gidecek bir yerde olmayınca malüm :)

ufak bir büfe çalıştırıyorum ailemleyim yetiyor aç değilim ama devlet garantisi başka bende sınava gireceğim takibi nasip kısmet

ben 10 yıl oldu okulu bitireli o gunden sonra kitap yüzü görmedim ee demekki şansım % 5

valla arkdaşlar ben artık kesin gözüyle bakıyorum çok çalıştım orduda bir sınava girdim 60 kişi arasında 8. olmuştum hiç kitaptan kopmadım

atanılan ili kabul etmek şartı varsa zaten Türkiye genelinde bi sınav ve atama olacaktır bence.

bence her horoz kendi çöplüğünde ötsün daha mantıklı

ufak yerler iyi calısır :)

uyanık bide bilgisayar baglatmısın keyfin beyde yook :)

Kaş yaparken göz çıkarmaya gerek yok, Artvinde yaşayan engelliyi İstanbul'a, İzmir'dekini Mardin'e, Diyarbakır'dakinide Antalya'ya göndermenin hiçbir anlamı yok, özelliklede engellilerin ailelerine olan ihtiyaçları düşünüldüğünde bunun adı iş vermek değil SÜRGÜN olur.

Bence şu şekilde olmalı, engelliler çalışacakları yerleri kendileri seçmelidir, eğer seçilen yerlerde yığılma varsa o zaman puanlara göre sıralanmalı, kalanlar diğer seçimlerine yönlendirilmelidir, aynı üniversite sınavında okulumuzu seçtiğimiz gibi, önce seçimimiz sonra puanımız dikkate alınmalı.

şeçilen yerlerde bariz ortada yine başa dönmüş oluyoruz batıdaki adam kolay kolay doğuyu istemez benim için farketmez hatta hiç himse doğuyu seçmese memnun olurum exta bi efor sarfetmem gider 1 2 yıl çalışır tayin alırım işime gelir yani :)

merkezi olacak atıyorum memur olarak 2000 kişi mi alınıyor memurluğa başvuranlarla yani türkiyeyle yarışacaksın ilk 2000 e girdin mi tamamdır

Üst Alt