Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB sınavında her ilde kontenjanı kadar mı atama olacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BaY_Cin

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
"Arkadaşlar ben bişey duydum bılmem dogru bılmem yanlış ondan dolayı sizle paylaşmak istedim mılı egıtım atamalarda her ılın kontejanı kadar mı atıcak mesala ankara 108 kışı ankaradan 108 kişi atıcak öle dıyolar"

Her ilin ihtiyaç belirtilen kontenjan sayısı kadar alım yapılacak, ama Ankara'ya Ankara'dan, Adana'ya Adana'dan atama yapılacak diye bişey söz konusu değil. Ardahan'daki biri İstanbul, Ankara, Adana tercihinin hangisi tutarsa ona atanacak. Yani alımlar aynı ilden olacak diye bir durum söz konusu değil.

Ben size şöyle açıklayayım;

5 Tercih hakkı verildi müracaat eden herkese Ankara'ya 108 kontenjan verilmiş ve Ankara'dan 250 - 500 (sayı hiç önemli değil) kişi sınava müracaat etmiş ama tüm Türkiye genelinde 5000 kişi Ankara'yı tercih etmiş diyelim. Şimdi sınavı kazananlar tercih sırası ve puan üstünlüğüne göre tercihlerine atanmaya başlar. Sizin tüm Türkiye genelinde Ankara'yı tercih edenler içeresinde ilk 108 kişinin içerisinde olmanız gerek Ankara'ya atanabilmek için.

Atamayı Ankara'dan sınava girecek kişiler içinden yapılacak diye düşünmeyin. Tüm atamaları Türkiye genelinde düşünmek gerek, yani kaç kişi Ankara'yı tercih ettiyse o kadar kişinin içinden ilk 108 kişi Ankara'ya atanacaktır.

Bakın yine söylüyorum arkadaşınız ya biyerden yanlış bi bilgi almış yada olayları kendince yorumlayıp size düşündüklerini söylemiş.

Müracaat edenlere neden 5 il tercih hakkı verildi, puanı nereye yeterse oraya atanacak, yine söylüyorum aldığınız puanı Ankara yada herhangi bir il için düşünmeyin puanınızı Türkiye geneli düşünmeniz gerek.

Örnek;
(Puanlar varsayım)

Adana = 59 Kontenjan, 5000 Tercih
Ankara = 108 Kontenjan, 4000 Tercih
İstanbul = 215 Kontenjan, 8000 Tercih
İzmir = 115 Kontenjan, 6000 Tercih
Bursa = 90 Kontenjan, 2000 Tercih

şimdi yukardaka İllerin kontenjan sayılarını ve tüm Türkiye genelinde o ile atanmak için müracaat edenlerin sayılarını verdim. Diyelimki bu sizin atanmak istediğiniz iller, sizin tercih ettiğiniz illerden herhangi birisine atanabilmek için; Adana 59 kişi alacak tüm Türkiye genelinde 5000 kişi Adana'yı tercih etmiş, sizin alacağınız puanla 5000 kişi içerisinde ilk 59 kişi içinde olmanız gerek. Bu tüm İller için böyledir.
Diyelimki aldığınız puan Adana iline yetmedi sizden çok daha yüksek puan alanlar Adana ilinin 59 kişilik kontenjanını doldurdu. Bu sefer sistem ikinci tercihinize geçiyor orayada puanınız tutmadı 3. 4. ve 5. tercih hakkınızın hepsini sırayla deniyor.

Sevcan hanım anlatamıyorum galiba, atamalar puan üstünlüğüne göre yapılacak. Her il nekadar kontenjan belirttiyse o ile o kadar kişi alınacak, ama illaki Ankara'ya Ankara'dan İstanbul'a İstanbul'dan alınacak diye bi durum söz konusu değil.

Hakkari'deki bir engelli Ankara'yı tercih etmiş ve tüm Türkiye genelinde Ankara'yı tercih edenler içerisinde en yüksek puanı almış ise o kişi Ankara'ya atanır. Ama bence kimse hiç dikkat etmeden tercih yaptı tercih aslında çok hassas bi durum, çünkü tercih sırasına göre atama yapılacak.

Arkadaşınız yanlış söylemiş öyle bi saçmalık olamaz . .

sevcan06 nereyi anlamadınız acaba? arkadaşlar gayet güzel açıklamış. burda aldığınız buan değil sıralama önemli. 90 puanla 109. olursanız atanamazsınız.

sevcan hanım sen memurlugu kesin kazanırsın.sen kafanı yorma .çünkü devlet dairesindeki memurlarda senın gıbı zor anlıyorlar.sen cabuk adepte olursun .

21 Temmuz sonuç açıklanıyor deniliyor yaa.. Puan + atandığımız yer / puan + atanamadınız şeklinde belli olacak değil mi?

devrimcim ben daha ne deyim bilemiyomki soyleyecegım herseyı soyledım.

kızama hemen neden kızıyorsun kı espırı yapmıstım sadece ama sevcan arkadasım haksızmıyım sen soyle.

sevcan öyle bir soru sormuşsunki inan sınavda çıksa hepimiz torbalarız valla sorunda ne dediğin belli değil kimseye gücenme :)

Buyrun üşenmedim sizin için tablo hazırladım. Sakın bana niye bunların hepsi aynı yeri tercih etmiş filan diye sormayın boğarım sizi :) isimler, puanlar vs hepsi varsayımdır arkadaşlar.

Burdaki isimler ve puanlar tamamen hayal ürünüdür :D

AtamaTablosu.jpg

Senin sorduğun ne Sevcan bi daha sorsana valla içime dert oldu . .

Bu arada kimsenin seni küçümsediği filan yok, sadece yardımcı olmaya çalışıyoruz, senin gibi başka arkadaşlarında kafası karışmış olabilir . .

sevcan aşk olsun kim kime hakaret etti şimdi ya bak kalbimizi kırıyosun

erman kuzu zaten devlet memuru ptt de çalışıyor o atanamaz zaten :))))

devrim yeni konu ve sorular ekleyecektin noldu valla sana çok yük olduk dostum hakkını helal et

sevcan alınganlık yapma lütfen valla anlamadım soruyu kendi adıma soruyorum ne sordun biraz açık sor

en kısa sürede ekliycem abi inşallah ama önce Sevcanın aklını karıştıran olayı bi çözelim bi netliğe kavuşsun sonra ekliycem inşallah . .

Bu konu başlığına bir yorumda ben yapıyım :) Arkadaşlar bende bay_cin arkadaşımızın bu resimdeki gibi atama olacağını düşünüyorum ama Ankara bakanlıklar Milli Eğitim de görevli eski bir hocam var. 3 hafta önce kendisiyle görüşmüştüm. Dediği şuydu: Sınava kazanacam diye gir + atamalarda engelliyi mağdur etmeyecek ve genellikle kendi vilayetine olacak şeklide yapılacaktır dedi. Bu yıl nasıl olur bilemem ama önceki yıllardan bildiğim bu şeklide demişti. Sevcan arkadaşımızında söylediklerini küpe etmek lazım diyorum ama mantıken düşünürsek by_cin arkadaşımıza katılıyorum ve bende bu şekilde atama olacağını umuyorum.

Arkadaşlar bu benim sanmam yada düşüncem filan değil. Meb artık atamaları bu şekilde yapıyor. Eğer eski usul yapmaya devam etseydi kimseye tercih hakkı vermezdi. Herkes aldığı puanına göre tercihlerinin hangisi uygunsa ona atanacak.

Eskiden evet o şekildeydi, hatta sınava girdiğin ilde çalışma zorunluluğu bile vardı. Mesela Ankara'da yapılan bir özürlü personel alım sınavına müracaatçı nerden gelirse gelsin kazanırsa sadece Ankara ili sınırları içerisine atanıyodu ama artık bu uygulamayı kaldırdılar.

valla bazı arkadaşlar devrim e hakaret bazlı laflar sarfetmiş çok ayıp adam zaten memur hiç bir mecburiyeti yokken bizdere destek oluyor artı meb personeli bizden daha iyi bilior hakaret eden arkadaşları öpüyorum

Evet aynen öyle . . Şırnak ilini 50 kişi tercih etti diyelim, tercih edenlerin içerisinde en yüksek puan kime aitse ilk o kişi atanır, Şırnak iline tahsis edilen kadro doluncaya kadar en yüksek puandan aşağıya doğru atamaya devam edilir ve kontenjan dolunca il atamaya kapanır.

arkadaslar sız sevcanın kusuruna bakmayın aslında ıyı bır kızdır da aksam aksam uysu geldıgı ıcın boyle bır soru sormustur uyku sersemlıgı ıste ne yaparsın.o da boyle bır soru sordugu ıcın cok ama cok pısman .o da sımdı dusunuyo ben ne demek ıstemıstım dıye degılmı sevcan.

ya sevcana karışmayın ya bi soru sordu sadece ama kaliteli bir soru cvbı bulunmuyor

sevcan kızma ama enıyısı sen once sorunu netlestır.bızde sorunun cevabını netlestırelım.

oooooffffffffffffff kaliteli bir gol dü:)

hemserım neden kızıyorsun ya lutfen bak arkadasların ıcındede senı kırdı ısem senden cok ama cok ozur dılerım.ha arkadaslar bu arada bız sevcan la hemserıyız.benım takılmam ondan.sıtede bır hemserı bulmusum sevıncım ondan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt