Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB sınavında Öğretmen başvuru sayısı..?

aspirin21

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Kendi İlinden Bilgisi Olan Arkadaşlar Yazsın Lütfen Tek Başlıkta sabitliyelim sürekli güncelensin

1 ADANA 18
2 ADIYAMAN 12
3 AFYONKARAHISAR 10
4 AGRI 3
5 AMASYA 1
6 ANKARA 82
7 ANTALYA 6
8 ARTVIN 2
9 AYDIN 4
10 BALIKESIR 3
11 BILECIK 1
12 BINGÖL 4
13 BITLIS yok
14 BOLU
15 BURDUR 1
16 BURSA 32
17 ÇANAKKALE 3
18 ÇANKIRI 5
19 ÇORUM 10
20 DENIZLI 8
21 DIYARBAKIR 25
22 EDIRNE 4
23 ELAZIG 9 ONAYLI, ONAY BEKLEYEN:4 17/05-16:00
24 ERZINCAN 4 G.T 17/05-14:45
25 ERZURUM 15
26 ESKISEHIR 13
27 GAZIANTEP 15
28 GIRESUN yok
29 GÜMÜSHANE 1
30 HAKKARI -yok
31 HATAY 10
32 ISPARTA 8
33 MERSIN 26
34 ISTANBUL TUZLA 6 PENDİK 2 SULTANBEYLİ 2 KARTAL 4 BAKIRKÖY 3 EYÜP 3 AVCILAR 2 SARIYER 1 BEYOGLU 1 Fatih 6 Şile (yok) Fatih 6
35 IZMIR 25
36 KARS 2 G.T 17/05-14:45
37 KASTAMONU yok
38 KAYSERI 15
39 KIRKLARELI 1
40 KIRSEHIR 5
41 KOCAELI 8
42 KONYA 11
43 KÜTAHYA 13
44 MALATYA 7
45 MANISA 6
46 KAHRAMANMARAS 2
47 MARDIN 4
48 MUGLA 6
49 MUS yok
50 NEVSEHIR 3
51 NIGDE 6
52 ORDU 7
53 RIZE 2
54 SAKARYA 5
55 SAMSUN 15
56 SIIRT 2
57 SINOP 8
58 SIVAS 10
59 TEKIRDAG 10
60 TOKAT 5
61 TRABZON 10
62 TUNCELI yok
63 SANLIURFA 12
64 USAK 2
65 VAN 6
66 YOZGAT 2
67 ZONGULDAK 10
68 AKSARAY 5
69 BAYBURT 1
70 KARAMAN 1
71 KIRIKKALE 4
72 BATMAN 3
73 SIRNAK yok
74 BARTIN 6
75 ARDAHAN yok
76 IGDIR 3
77 YALOVA yok
78 KARABÜK 8
79 KILIS 5
80 OSMANIYE 10
81 DÜZCE yok
TOPLAM 632

helal olsun arkadaşım iyice kafa yormuşsun herhalde ama bu rakamlar resmi mi?

ee bu 652 kişi sınava girmesede olur :) 1000 kişi alınmıyacak mı sonuçta :D Ama şöyle bir gerçek var. Öğretmenlerde eleme usulü mülakat olacak bilginiz olsun.

Ben Memur statüsünde giriyorum bu şekilde dökümanı nasıl öğrenebilirz yavv..

Karabükte benım başvuru yaptıqım qün 36 kişi onaylanmış 50 kişi onay beklemekte idi. Hizmetli Memur ve Öğretmen Karışımıydı. bilqisayardan qörmüştüm.(mebteki)

1000 zaten bulmaz başvuran her öğretmen adayı atanır şimdiden hayırlı olsun hepinize

inşallah ticet ögretmenlik için tek fırsatımız

ayrıca aspirin çok tsk emegine saglık arkadasım

arkadaşlar burdaki rakamların birçoğu 2 haftalık :) sakaryadaki öğretmen alımındaki kişi sayısını ben söyledim ama 10 gün önceki sayıydı bu bunlar çok fazla değişmemiş olsada şuan artmıştır :)

ayrıca bu şekilde kaç kişinin belli olduğu bir çok kişinin kendi ilindeki başvuru sayısını sormasıyla oluştu. öğretmenler bunu çok iyi yaptı. ama biz memur adayları bunu yapmadık :) ben hariç ben sordum kendi ilimde :D

FCU 81:
Ben bunu Ankara Bakanlıklar MEB'da çalışan eski bir öğretmenimden duyduğum için söylüyorum. Bana dediği şu: Sınava memur olarak gireceksin kazanmak için gir dedi. Peki hocam öğretmenler için nasıl bir uygulama olacak?

Bazı engelli öğretmenlere sınırlama getirilecek dedi. Sebebi ise mesela ağır bir engelliyi öğretmen olarak sınıf öğretmenliğine atanması durumunda örneğin; 1. sınıf işte o sınıfta çoluk çocuk okuma yazmayı yeni öğrendiği için, tekerlekli sandalyede olsa bi öğretmen; sürekli onların başına gidip, yazdıkları kontrol edecek, gidip gidip gelecek, sürekli ortalarda dolaşacak. işte bu tür kişilerin durumlarıda göz önüne alınacak dedi.

Bu yapılandan belki senin haberin bile olmuyacak, belki seni raporuna göre sınıyacak, belkide benim dediğim yani hocamın dediği yanlıştır böyle birşey olmuyacak. Orasını biz bilemeyiz kardeş...

Hem niye kızıyorsun ki sakin ol. Ben duyduğum birşey paylaştım. Ben öğretmen olmuycam bişey olmuyca ya deilse bananeee ;)

fullmoongokturk. kardeş, mülakat denilince sözlü gibi bir şey akla geliyor ve bundan bahsedilmemişti. tepki gösteren arkadaşlarda eminim böyle anlamıştır. hatta bende yazacaktım vazgeçtim. mülakat derken ikinci msj gibi açıklasaydın daha iyi olurdu. paylaştığın için teşekkürler...

saol arkadsık bun solemen ıyı oldu en azından bılgımız oldu ıste

Biraz anlatımda farklılık olmuşsa kusura bakmayın. Rica ederim. İnş. böyle bir durum söz konusu olmazda ben yanılırım. Ve umarım bütün arkadaşlarımız yerleşir. Temennimiz o yönde. Ama işte karşımızdakide Devlet sonuçta. Sağı solu belli olmaz. İnş daha önceki yaptıkları uygulamaları yapmazlar. Çalışmaya yetersizdir, çalışamaz gibi cümlelerle çalışma isteği olan birini kalkıpta üzerini çizip, karalamazlar umarım.

normal birine yapabilirler ama özürlü birine yapamazlar! Özürlülüğünü artırıcı hiçbir işte çalıştıramazlar resmi gazetede açık bir şekilde yazılıyor. kulaktan dolma şeylerle milletin aklını bulandırmayalım arkadaşlar. bir sınıf öğretmenini herhangi bir okulda çalıştıracaklar diye birşey yok. herhangi bir halk eğitim merkezinde daha kolay bir işte verile bilir. hiçbirşey belli değilken varsayımlarda bulunmayalım. bekleyelim ve görelim..

Elbetteki bekleyip göreceğiz. Eski sistemden bizde şikyetçiyiz. Umarım şu an ki düşündüğümüz şekilde yerleştirme olur. Dilerim ki kimseye sınırlama getirilmez. Ama bunuda kulağımıza küpe etmek kötü birşeymiş gibi konuşuyorsunuz sanki. Neyse şu şeklide bir kapanış yapıyım: Kardeş Kasım ayında açıklanan MEB Konya kadrosu için 4 kişi lise mezunu engelli alıyordu. O kadar kişi sınava girdi. Peki kaç kişi aldı diye bir sormak istermisin? Hepi topu 2 kişi.. Önceden düzen bu şeklide idi. 4 kişi kadro açıklayıpta 2 kişi almak ne oluyor bana açıklayabilir misin. Demek ki oluyormuş ;)

4 kişi alacaksa 4 kişi almış olması gerekir. sen bu bilgiyi nerden aldın bunu bilemiyorum ama öyleki 4 kişilik kadro doldurulmadı ve 2 kişi alındı. Neden diğer iki kişi alınmadı? Alım resmi olarak ilan edilir. Alım dolmadıysa da resmi olarak duyurulur. Mantıklı bir dayanakları varsa bişey diyemem ama senin yukarıda söylediğin gibi bir sebepden kadronun açık kalma ihtimali yok!

konuyu dağıtmayalım :)

bylunatic
uzatma artık duymuş bir yerden birşey sölemiş.suçu yok bence duymuştur olabilir de.çünkü bastıra bastıra çalışabilir ibaresi aradı meb.bak memulrar net foruma eğitim fak kısmına tercıh zamanı mıllı egıtımın caycıları bıtmez duyumlar bıtmez deoğru çıktığı zmanlar da olmuştur ha.memurlar forumda gordum bırı yıne caycının ogluyum demıs ocakta taaaa nisanda engelli öğretmen memur alıncak dedıydı 5000 tane bıssuru kufur eden olduydu de get falan.doğru çıktı..

Bylunatic.
Sana şu şekilde izah ediyim tekrar. 4 kişilik alımda mülakat vardı. Fakat mülakatta yetersizsir diye bir çok insanın ismi çizildi. Arkadaşım o sınava girdi. Hafif görme problemi var ve 80 puan aldı. ama giremedi. ve çalışma ortamında 2 engelli memur var. Diğer 2 side evde çalışıyor değil yaa ;) Sanırım anlatabildim..

BZM;
Teşekkür ediyorum dediklerime ortak oldun.

Haklısın BZM: MEB ilk başta ne yaptı bize. Çalışabilir ibaresi istedi. Hatta daha sonra mevzuat değişti. Adana da bir çok arkaşımız hala mağdur olmaktaydı. Mevzuat yenilendiği ve çalışabilir ibaresi istenmediği halde bile çoğu arkadaşımız git bunu çalışabilir yaptır diye halen hastanelere gönderildi. Bunları da uydurmuyoruzdur heralde. Bir çok arkkadaşımız yaşadıkları sorunları bizzat kendileri bu forumda paylaşarak dile getirdi..

Arkadaşlar sınav sonrası bir dolap döner mi sizce?

Benim torpilim yok mesela. Yani MEB de tanıdığımız çalışsada onunda dediği haklı bir şekilde alım yapılacak.

Yani bende memurluk için alacağım puana güveniyorum. Hedefim 100 almak zaten.

Herkesin haklı, adaletli bir şekilde istiyorum bende ama içimde bir şüphe var.

Bir dolap dönmez değil mi ? Ya da şöyle söylüyüm. Devlet 5000 kişi alacağım deyipte 500 kişi alıp es geçmez değil mi? Daha önceden bu şekilde oluyordu ondan böyle bir soru paylaşma hissi duydum.

Karşımızdaki devlet işte. Sağı solu belli olmuyor. Ben ilk kez sınava girecem ama daha önce sorun yaşayan arkadaşlardan biliyorum.

umarım hepimiz için hayırlısı olur .... ben y6ine de çalışmayı bırakmamalıyız diyorum .herkese alllah kolaylık versin aayrıca bu bilgiler için de teşekkürler.....

Demekki başvuran herkes büyük ihtimalle başlayacak inşallah, emeklerimiz karşılığını bulsun artık...

arkadaşlar bende başvuru yaptım öğretmenlik bölümüne acaba sayı kaç olmuştur bilen varmı???
kimi 1000 i bulmaz diyo kimi ise geçer kafam karıştı yaa..
gerçi ben ocaktan bu yana kpss ye hazırlanıyodum sağlam bi hazırlığım var ama korkuyorum yine de sonuçta böle bi fırsat her zaman geçmiyo insanın eline
meb de tanıdığı olan bir arkadaş varsa bilgi alıp paylaşabilir mi acaba
şimdiden teşekkürler...

duru ben sordum bugün 16 sularında 720 kişiydi öğretmen başvurusu 1000 i bulmaz emin ol 2 ay sonra görevdesin 1 kg tatlı alırsın artık:)

yok hacı memur 7000 dedi hizmetli 17000 dedi yalan doğru bilmem yalan atıyosa artık.........................:)

ercan bu rakamların çok üstünde rakamlardan söz ediliyor ama songün gerçek bilgiyi alır paylaşırım

o kadar engelli olmayabilir çakmaları eklersen 150 000 olur ercan

ben gecen salı günü sordum karstan buşvuru yapıcam karstan 93 kişi başvurmuş türkiye geneli 23 bin onaylanmış 7binde onay bekliyor bakıp bilgisayardan dedi ama gecen salı idi

ticet diyorsa

vardır bır bildiği:::tatlı iste sen sadece alırım ben sana

ama toplam basvuru 35000 olmus..50000 olcakmıs ılkokul mezunlarına nasıl ıkı ayda lıse dıploması verılır ya anlamam patlamayı bır eskı rapolular bır de bunlar yaptı

daha memurların danıştay davası da sonuçlanmadı.onlar da başvurursa ooooo.

arkadaslar son durum adana'da 18 den 40 a yukselmıs afyon'da 10 degıl 8 balıkesir 3 den 10 a yükselmiş, aydın da 6 kişi son rakamlara göre genel toplam 668 kişi oluyor

son rakamlarla sayı 668

bu sayı gercege cok yakın arkadaslar

tahmınen bu hafta cumaya kadar sayı 850yı bulur ama 1000 kesınlıkle olmaz

pregna inşallah dediğin gibi olur. bıktım şu kpss den. tabii herkes için hayırlısı...

adanada ne olmuş böle ya izmir bile ondan düşük durumda hani..

van da aynı yani

O zaman sınava formalite icabı mı gireceğiz, çok kolay olcak inşallah, ben zaten çalışmıyorum, yine de elimden geleni yapacağım.

bzm arkadsım memurların davası sonuclanıncaya kadar basvurlar bıtermrk etme

Üst Alt