Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB sınavını kazanıp atananlar atandıkları kuruma gitmezse ne olur?

uğuracar

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar
istanbula 78 puanla memur olarak atandım fakat eylül başları gibi ameliyet olucam bu beklenmedik bir durum. Eğer GİTMEZSEM ne olur ,çümkü ameliyat sonrası egzersiz falan en az 3 ay. SEneye mayıs dönemi meb veya başka bir kurumun sınavıa girip atanmamda sıkıntı olur mu bir sene ceza durumu için soruyorum. yoksa yerleştirmem yapılır yapılmaz bana hastalık için izin verirler mi?
bu arad ben matematik mezunuyum, seneye öğretmenlik kadrosu için giricem sınava formasyon alıpta.

Göreve başlamadıktan sonra atama yapıldığınız yere gitmezseniz bişi olmaz. Sonra yine istediğiniz gibi bu kurum veya başka kurumların sınavlarına girip atanabilirsiniz. Ama göreve başladıktan sonra görev yerinize gitmezseniz cezai işlem uygulanır. Sanırım bir sene memur olarak istihdam edilmezsiniz.

Bilgi verirken öyle boş beleş sallamadan bilgi verelim.

Gitmezsen ne olur;
1 - Görevi Kabul Etmemiş Sayılırsın
2 - Devlet Memurluğuna kadrolu olarak atanıp göreve başlamadığın için 1 yıl boyunca hiç bir kurumun memur alım sınavına müracaat edemezsin.
3 - Sana tahsis edilip senin atandığın kontenjan sen gidip göreve başlamadığın için bir sonraki alıma kadar boş kalır.

Görevine yarın git başla, ameliyat olmadan önce idari amirinle görüşür gider ameliyatını olursun sonuçta bu sağlık kimse sana ameliyat olamazsın diyemez.

Bir göreve ilk defa veya yeniden atananlardan belge ile isbatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın 62 nci maddedeki süre içinde işe başlamayanların atanmaları iptal edilir ve bunlar 1 yıl süreyle Devlet memuru olarak istihdam edilemezler. Bunların belge ile isbatı mümkün zorlayıcı sebepler nederse bir sıkıntı yokeniyle göreve başlamama hali iki ayı aştığı takdirde atama işlemi atamaya yetkili makamlarca iptal edilir.

madde bu şekilde demek ki kendi isteğimle gitmezsem bir sene devlet memuru olamıyorum (seneye bu zamana) , ama doktorum bu adama ameliyat olacak işe 3 ay başlayamaz derse bir sıkıntı yok

Ugur acar goreve başladıktan sonra elbette ameliyat olabilirsin. Ameliyat olduktan sonra izin hakkını araştırırsın sonra öğretmen olup olamayacagını araştırrsın "yasal hakların nelerdir" bakarsın. O seçenekler konusuna girmiorum .
Fakat atandıktan sonra atama yapılan yere gitmezsen hakkında cezai işlem yapılamaz ve bir sene içinde bu kurum da dahil başka kurumların sınavlarına girmemen söz konusu olmaz.
Çünkü atama kararıyla görev kararı farklıdır. Atandıgın yer ayrı görev yerin ayrı. Şu an sen sadece atandın. Görev yerin tebliğ edilmedi daha. Bunun için il müdürlüğüne gideceksin başvuracakın işlemleri yapacaksın gorev yerin belli olacak... İşte bu aşamadan sonra gorev yerin belli olduktan sonra ve gorevin tebliğ eidldikten sonra ancak görev yerine gitmzesen hakkında yasal işlem yapılır.
Sen bu MEB'in soylediği sanırım 15 gün içinde atandığın il müdürlüğüne gitmedikçe kimse senin için işlem yapmaz, sana gorev vermez. Sınavdan dogan haklarını kaybedersin.
Sen burada oturacaksın il müdürlüğüne gitmeyeceksin, başvurmayacaksın,senin için geçip gorev yeri belirleyecekler ve seni görev yerine çağıracaklarsa başka tabi. Çünkü görev yeri tebliğ edildikten sonra gorev yerine gitmezsen cezai işlem uygulanır.

Sayın Kalem
ben yarın bu konuları birinci ağızdan öğrenmeye çalışıcam, öğrendikten sonra buraya yazıcam. Sanırım %75 gitmemeye karar verdim.

meb sınavında memur atandım şimdi ben gidip başlamasam yasal olarak cezası varmı

5.tercihim Edirne çıktı şimdi orada kiralar en az 400 tl oda bodrum katı istamiyorum üst kat olacak çünkü kışın sel oluyor.zaten şu an çalıştığım işte burada 1200 tl maaş alıyorum50 tl fazlalık için değmiyecek,taşınma masrafı nakliye falan dersek 5000 tl gidecek.orada 5000 tl biriktiremiyeceğime göre gitmeme kararı aldım.

ah güzel kardeşim madem bu kararı alıcaktın biraz ileri görüşlü olupta sınavı araştırsaydın hiç girmeseydin senin yerine bir engellinin işe girmesini engellemiş oldun. bir insanın bu işe ne kadar ihtiyacı varken neden bu hesapları sonraya bıraktın. yasal olarak ne cezası olacak. bir sene memur olamazsın o kadar. işin varken yer işgal etmene çok üzüldüm.

sayın uğuracar, bu sorduğunuz sorulara daha sınava çalışırken memur kanunlarında bulmuştumk. atamanın tam yapıldığı meb kurumuna başlamalısın hastalığından dolayı doktorundan rapor alıp sunmalısın . böylece işinden olmadan ameliyatını olursun ve işine başlarsın .kazanılmış hakkını kaybetmeden yollar denemelisin. yoksa insanın hayatında her zaman bu şans başına gelmeyebilir.Allahtan şifalar diliyorum.

sayın tekümit
aslında bende kendime kızıyorum daha doğrusu hastalığıma. inan bugün sinirden ağladım bu kalçamdaki sorunun bu kadar büyük olduğunu çarşamba günü anladım. sebebide önceki dertleri düzeltsin diye kullandığım steroidlermiş. yine son kararı doktorlarla konuştuktan sonra alacam. 3 eylül de hocayla randevum var

Üst Alt