Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB Unvan Değişikliği Sınav Tarihi 17 Ekim 2020

ts61

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
1
[FONT=helvetica]MEB Unvan Değişikliği Sınav Tarihi 17 Ekim 2020'dir. Eğitim Çalışanlarına Hayırlı Olsun.[/FONT]

Bu sınava girmek için adaylığımızın kalkmış olması gerekiyor değil mi?

ts61 hocam bu bilgiyi nerden öğrendiniz kaynak atarsanız sevinirim.

ts61 ocam internette böyle bi bilgi yok teyit edemedik kaynağı belirtmisiniz afaki konuşmayın lütfen

denizkızı sınav klavuzu yayınlanır, şartlar netleşir ama şu kesin adaylık kalkmadan hiçbir sınava (görevde yükselme, ünvan değişikliği gibi) girilmez

Sınava gireceklere şimdiden hayırlı olsun. Umarım yine iptal edip insanların heveslerini kursaklarında bırakmazlar ve yeterli kadar kadro vardır.

ünvan değişikliği ile görevde yükselme sınavları arasındaki fark nedir ?
hizmetliyim memurluk için bu sınava girebilirmiyim?

ka_rakartal

1- Görevde yükselme sınavı hizmetli iseniz memur, memur iseniz şef, şef isenizde şube müdürü olabilmenizi sağlayan bir sınavdır ve neredeyse iki yılda 1 olur standart olarak.
2 - Ünvan değişikliği ise çalıştınız sınıfın değişmesidir. Genel idare hizmetler de (yani memur iseniz) iseniz mezuniyetinize göre aynı kurumda avukat, tekniker, teknisyen, hemşire, mühendis (TH, SH, HH) kadrosuna geçebilirsiniz. Sınav soruları hangi alana geçmek istiyorsanız o alandan gelir. Meb in sınavları diğer kurumlarda ünvan değişikliği sınavlarına göre daha zordur.

Son düzenleme:
Aday Öğretmenim. MEB ünvan değişikliği sınavına başvurabilir miyim?

kadrolu aday öğretmen durumundayım
mebbiste

Görevi: öğretmen

olarak geçiyor. Acaba bu sınava başvuru hakkım bulunuyor mu? Sınava başvurdum varsayılırsa sonradan bu sınava başvuru hakkımın olmadığı veya sınavdan başarısız olursam bu durumda ne olur?

bilgili arkadaslar yardımcı olursa çok sevinirim.
teşekkürler

MEB Ünvan Değişikliği Sınavı / 2020

İyi günler,

Yönetim Bilişim Sistemleri (Lisans) ve Bilgi Yönetimi (Ön Lisans) olmak üzere 2 adet bilişim derslerini fazlasıyla aldığım diplomam var. Hatta şuan farklı bir alanda yüksek lisans'a başladım. 2015 yılından beri İstanbul/Anadolu MEM deyim ve o tarihte EKPSS sınavı ile yardımcı hizmetler sınıfı (yds) / hizmetli kadrosuyla girmiştim. Daha öncesinde özelde ve devlette taşaron firmalarda çalıştım vs.

%78 engelliyim ve sağlık problerim süreğen olmas; sınav açılmaması vs. nedeniyle 2015'ten beri yhs kadsorundayım. MEB'in 06.12.2020 tarihinde yapacağını açıkladığı ünvan değişikliği sınavında "Programcı", "Bilgisayar Teknikeri" , "Bilgisayar Teknisyeni" kadrolarına göre seçim yapıp , hazırlanmam gerekiyor.

Kısaca merak ettiği ve sormak istediğim soru; "Programcı (250 kadro var)", "Bilgisayar Teknikeri (140 kadro var)" , "Bilgisayar Teknisyeni (1600 kadro var)" kadrolarının hangisinden hazırlanmam uygun olur? Özlük hakları vs en başta önemli bir etken tabii. Ve bulunduğum yere tayinimi almam da önemli, çünkü süreğen sağlık problemlerim yükseldi özellikle bu covid sürecinde.

Yorum ve yardım edeceklere şimdiden teşekkürler.

Kılavuzu okuyun hocam. Meb.gov.tr de duyurusu mevcut. Onun açıklaması da kafi gelmezse il mem personel atama bölümü şefiyle görüşün. Velevki sınava gireceksiniz o alanın şartlarını taşımanız lazım bunları taşıyor musunuz belli değil. Bu şartlarda bu sorunuza zor cevap bulursunuz.

arkadaslar basvurum reddedildi.
kalakaldım öğretmenlikte napcam ya...:( :(

Rabbim sen bana daha güzel bir kapı aç hiç mutlu değilim öğretmenlikte.

Kadrolu musun sözleşmeli mi? Zorunlu hizmetin var mı? Ne mezunusun? Ne olarak başvurdun bilgi versen yardımcı oluruz.

Derzley

kadrolu (ve aday) öğretmenim.
matematik mezunuyum ve istatistikçi pozisyonuna başvurdum
zorunlu hizmetim yok hatta bi kez engelliliğe bağlı yer değiştirme yaptım.

Derzley

valla bilmiyorum ki. personel atama (il mem) katılabilirsin dedi. ancak özlük işleri katılamzsın bence demişti.
diğer taraftan ben aday memur değilde aday öğretmen olduğumu düşünüyorum.
yani aday öğretmen ile aday memur aynı kavramlar olmayabilir.

ben bikez nakil oldum çünkü birde , ya da o zaman kadrolu adaylık nasıl bişey
ya ne biliyormusun bazen biçok şeyin saçma olduğunu düşünmüşümdür. :)

kar&yağmur

Farketmez öğretmende memurdur. Doktor da hakim de..
aday sürecinde olanlar sınava katılamıyor. Adaylık en az bir yıl en çok iki yıl sürer. Yer değişikliği yapmanız etkilemiyor. Bende işe başlamadan yer değişikliği yaptım . Adaylığım Mayıs ya kalktı ve şimdi başvurdum sınava.

Derzley

hımm iyimiş hayırlı olsun hakkında. siz ne mezunusunuz hocam bu arada branş? (mühendis misiniz yoksa sizde)
değilse muhtemelen bana haksızlık yapıldı. eh istatistik mezunu kişisi kalkıp mebde öğretmenlik yapmayacağına göre o zaman siz mühendis olmalısınız.

neyse.. acep her yıl oluyor mu bu sınav?

matematik mezunu kişi nasıl istatistiğe başvuramaz hayret ettim. bu nasıl bişey biliyo musun
küçük bir hamsinin büyük bir balinaya komutan olması gibi bişey

:)

Hizmetli kadrosunda işletme yönetimi bitirdim iki yıllık. Anadolu lisesi mezunuyum sanırım bu sınavda hicbirseye başvuru yapamıyorum. Gerçekten okudum ama tam anlayamadim

kar&yağmur
Ne zaman olucağı belli değil. En son 2015 yılında olmuştu. Ve bu yıl olacak. 2 sınav arasında 6 yıla yakın bir zaman var.

Tekniker grubundan girecek inşaat bölümü mezunu varmı?

Üst Alt