MEB Ünvan Değişikliği Sınavı / 2020
İyi günler,
Yönetim Bilişim Sistemleri (Lisans) ve Bilgi Yönetimi (Ön Lisans) olmak üzere 2 adet bilişim derslerini fazlasıyla aldığım diplomam var. Hatta şuan farklı bir alanda yüksek lisans'a başladım. 2015 yılından beri İstanbul/Anadolu MEM deyim ve o tarihte EKPSS sınavı ile yardımcı hizmetler sınıfı (yds) / hizmetli kadrosuyla girmiştim. Daha öncesinde özelde ve devlette taşaron firmalarda çalıştım vs.
%78 engelliyim ve sağlık problerim süreğen olmas; sınav açılmaması vs. nedeniyle 2015'ten beri yhs kadsorundayım. MEB'in 06.12.2020 tarihinde yapacağını açıkladığı ünvan değişikliği sınavında "Programcı", "Bilgisayar Teknikeri" , "Bilgisayar Teknisyeni" kadrolarına göre seçim yapıp , hazırlanmam gerekiyor.
Kısaca merak ettiği ve sormak istediğim soru; "Programcı (250 kadro var)", "Bilgisayar Teknikeri (140 kadro var)" , "Bilgisayar Teknisyeni (1600 kadro var)" kadrolarının hangisinden hazırlanmam uygun olur? Özlük hakları vs en başta önemli bir etken tabii. Ve bulunduğum yere tayinimi almam da önemli, çünkü süreğen sağlık problemlerim yükseldi özellikle bu covid sürecinde.
Yorum ve yardım edeceklere şimdiden teşekkürler.