Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB ve okulların çalışma koşulları nasıl? Arasındaki fark nedir?

CgrFb

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
11
Merhabalar..Bir şey danışmak istiyorum..Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulların çalışma koşulları nasıl?İkisinin arasında fark nedir? Çalışma anlamında okul mu Milli Eğitim Müdürlüğü mü daha iyı? Bir yardımcı olabilir misiniz?

Hangi pozisyon için soruyorsunuz bunu memur mu hizmetli mi? İş yükü mü? Çalışma koşulları derseniz benim aklıma kurumların fiziki yapısı gelir. Pek açık bir soru olmamış sanki...

Hizmetli memur okullarda temizlik getir götür vs. yapar. Düz memur ise her türlü masabaşıdır. Fakat kuruma yani milli eğitim müdürlüğüne atandığınızda hizmetli memur da olsa genellikle masabaşı veriliyor. Okullarda hizmetli olarak çalışanlar buraya yazarsa iyi olur. Genel olarak çalışma koşulları ağır deniliyor.

Kişinin engelide göre değişiyor o durum tutupta tekerlekli sandalyeli yada engeli görece ağır olan birine okul yada milli eğitim müdürlüğünde kadrosu hizmetli olsada temizlik yap diyemezler. Engelinize ve donanımıza uygun iş verilir. Gerek kamuda yada özel sektörde kimse gerçekten işe yarayacak adamı ıvır zıvır işlerde yıpratmak istemez. Ben okulda da milli eğitim müdürlüğünde de çalışmış biri olarak hizmetlilik okulda biraz ağırdır. Masabaşı işlerde ise durum aşağı yukarı aynıdır. Okulda işi bilen yöneticiler varsa az öğretmen varsa memurun işi çok kolaydır. Samimi güzel bir ortamdır okul. Milli eiğitim müdürlüğü ise bölüme göre iş yoğunluğu değişir. Bazı bölümler senede birkaç ay yoğundur kalan aylarda boş boş oturururlar tabiri caizse. Toparlamak gerekirse okulda her işi yapıyorsan şayet sonrasında milli eğitim müdürlüğüne geçersen çok rahat edersin. Bir oul müdürlüğüne milli eğitimin neredeyse çoğu bölümünden yazı gider okulda işleyişi çözersen ileride milli eğitim müdürlüğüne geçersen oradaki iş yükü çocuk oyuncağı gelir sana.

Ben okulda çalışıyorum. Hizmetli olarak atandım ama tekerlekli sandalyedeyim bu yüzden santralde görev verdiler. Fakat benden önce engelli kadrosundaki hizmetli bayan da benden daha iyi durumda olmasına rağmen ona da masabaşı iş vermişler. Yani tamamen amirlerin insiyatifinde. Hizmetli olup okullarda ağır koşullarda çalıştırılan bu yüzden istifa edenler oldu burda. Milli eğitimde çalışan yani merkezde çalışanlarla aday memurluk eğitiminde karşılaştık. İçlerinde hizmetli olarak atanmasına rağmen e-imza verilip masabaşı iş yapan da vardı temizlik yapan da. Yani engelinizin ne olduğu amirlerinizin insiyatifi bunlar hep etkili. Hizmetli yazarım masabaşı verirler düşüncesine kesin gözüyle bakmayın derim.

denizkızı Ewet arkadaşlar arkadaşımız çok doğru yazmış, Yhs görev tanımı belli gerçekten işin zor olmasından ve ağır olmasından istifa edenler oldu, bilmeden atıp tutanlar getir götür işi yaptırıyorlar gibi bunlar tamamen amirinize bağlı bugün getir götür yap der yarın pas pas yap der bilginize

Üst Alt