Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB VHKİ mi yoksa üniversitede memurluk mu tercih etmeliyim?

Alonegamer

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar tercih yapacağım fakat kararsız kaldım.Meb vhki mi yoksa üniversitede memurluk mu tercih edeyim.Alanımda alım yok düz memur olarak(3001)tercih yapacağım.Fakat hangisi daha iyi sizce, görevde yükselme, iş yoğunluğu,tayin hakkı gibi işlemlerde hangisi daha avantajlı puanım 82 önlisans cevaplarsanız sevinirim.Teşekkürler.

Atama yapılan yerde kalma zorunluluğu olabilir tercihlerinizi ona göre yapın. evinize yakın şehir ya da kendi şehriniz. Üni. çoğu çakılıdır tayinde zor üni. lerde. Memurluk Vhki ye göre daha kolay ve rahattır. Vhki bilgisayara dayalı ve bilgisayar proğramlıdır tercihlerinizi de ona göre yapmalısınız.

@Nurtan
Teşekkür ederim peki atanmadan kendi yaşadığımız şehre tayin hakkı isteyebilir miyim? Ayrıca üniversite de memurluk meb de vhki den daha mı kolay?

Hangisi daha rahat arkadaşlar ayrıca atanmadan kendi yaşadığım ilime tayin isteyip kendi ilimden başlayabilir miyim? Cevap verirseniz çok makbule geçer.Teşekkür ederim

V.h.k.i 100 lira daha fazla alır ayrıca üniversite de tayin zor

Şu Hakkari Üniversitesi'nde Bilgisayar Operatörlüğü var onu diyorsun di mi Kardeşim?

MI MAX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@SezerS.

Hayır ben önlisanstan tercih yapacağım dediğiniz kadro mevcut değil sadece meb vhki ve üniversite memur yazıyor

@orhanbeyy

Teşekkür ederim peki mebde ve üniversite de görevde yükselme açısından hangisi daha avantajlı?

Mebde böyle bir şey var diyorlar doğru mu bununla ilgili yazan yönetmeliğin kaynağınıda verebilir misiniz? Ben bulamadım.Ona göre tercih yapacam.Teşekkürler

Son bir kaç yıldır bu uygulamayı yapıyor MEB ve bu konuda takdir edilesi bir kurum.

MEB bilmiyorum ama diğer kurumlar hiç sanmıyorum çünkü her şehirin kontenjanı bellidir oraya ihtiyaç var ki oraya atanıyor insan

MEB çalışanı olarak MEB derim. Teşkilat yapısı geniş. Düşünün küçük bir köyde yada kocaman bir şehirde çalışmak isterseniz rahatlıkla gidebileceginiz imkanı tanıyan bir kurum.

Konu ile alakası yok ama birşey sorucam biz şimdi bu yaptığımız tercih için , kura parası felan yatırıcazmı ?

@Nur sena

Engel durumunuz göz önünde bulundurulur ona göre iş verilir. İlçe MEM veya İl MEM'lerde memur olarak görev yapanlarda var.

Rica ederim. Var kardeşim 2 yılda olsa, 3 yılda olsa, 5 yılda olsa yapıyor görevde yükselme sınavını.

O konuda bilgim yok ama arkadaşım MEB te hizmetliydi görevde yükselme ile memur oldu zaten o tür sınavlarda referansin(torpilin modern adı) olacak

Arkadaşlar üniversitede düz memur olarak tercih yapsam görevde yükselebilir miyim?

Arkadaşlar üniversitede düz memur olarak tercih yapsam görevde yükselebilir miyim? Mebde görevde yükselme var ama üniversiteyi bilmiyorum bu konuda yardım edecek olan var mı?

Üniversiteler de yükselme olmaz. memur olarak atanırsınız. araştırma görevlisi olarak mı atanıyorsunuz da yükselme olsun.:eek: Üni.ye atanma durumunuzda orada görev yapmak zorunlu. çünkü çoğu üni. kendi bünyesinde atama yapar. tayin zordur üni.lerde.

meb de tayin daha kolay olur üniversitede tayin zor olur. ayrıca vhki 100 tl civarı fazla maaş alır belki daha fazla veya az da olabilir son durumu bilmiyorum. ayrıca görevde nereye yükselmeyi kastettiğinizi anlamış değilim. ilçe milli eğitim müdürlüğü vs mi ? vhki nin son yükseleceği yeri vhki dir. daha üstü yok. torpilim var diyorsan ona bişey diyemem tabi.

fatih_123
Kadro değişmez adı üzerinde görevde yükselme diyor yani unvan değişiyor.Örnegin görevde yükselme sınavı ile şef oldun sonra diğer bir sınavda da şube müdürü oldun ve herhangi bir sebeple şube müdürlüğünden istifa etmen gerektiğinde asıl kadrona yani V.H.K.İ. ye geri dönmüş oluyorsun.Özetle bir MEB çalışanı olarak söylüyorum görevde yükselme imkanı vardır..

tyn

senin dediğin görevde yükselme olmuyor. ona ben yalaka torpili diyorum :) görevde yükselme mesela hizmetliden memurluğa geçiştir. memurluktan vhki veya bilgisayar işletmenliğine veya şefliğe geçiştir. bunlar kadrodur.

Haliloğlu
İlk atandığın kuruma dilekçe yazarsın (onlar tarif ederler) dilekçe işleme alındıktan sonra çalışmak istedigin kuruma gönderilir evrakların ve istediğin kurumda göreve başlatırlar seni için rahat olsun..
fatih_123
Hizmetliden memurluğada geçersin aynı şekilde hiç bı sıkıntı yokki bahsettiğin durumda hatta hizmetli-memur-şube müdürü şeklinde bile yukselebilirsin.Torpil olayına gelirsek torpil yok demiyorum, ben sadece görevde yükselme aşamasını açıklamaya çalıştım, Allah gönlünüze göre versin arkadaşlar..

Teşekkür ederim tyn peki MEB kadrosuna atanırsam, atandığımız ilde 2 yıl çalışma/bulunma şartı var mı?

Haliloğlu

Daha onceden vardi oyle bisey. Meb atananlar goreve baslamadan istedigi yere gidiyordu ama gecen sene iptal ettiler onu. En son gecen sene yapildi ve en az 2 yil calisma sarti getirilmis atandigin yerde calisma suresi. Tercihleri ona gore yapin. Bu sene oyle bisey yapilmiycak

Üç yıl şartı var ama istediğin zaman bir seferliğe mahsus yer değiştirme hakkını kullanabiliyorsun, sana kalmış ister hemen istersen de göreve başladıktan sonra.Bu arada bahsettiğim bir seferlik hak sınırsız hak olarak güncellendi diye duymuştum ama tam emin değilim..

Evet onceden oyleydi, istedigin yere gidiyordun goreve baslamadan ama onu kaldirdilar meb den artik. Cokda dogru yaptilar. Kurumun ihtiyaci olan sayi 10 ama atamalardan sonra işe baslan sayisi 3 .. Çünku digerleri baska yere gidiyor ve personel eksikliginden dolayi kurum ve calisanlar sıkıntı yasiyor. Artik mecburi gorev sarti var. Doguyu kazanan doguda, batiyi kazanan batida calisacak.

Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği (2)(3)
Ek Madde 3 – (Ek: 30/6/2014-2014/6578 K.)
İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile
ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan
kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânları
ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz. (2)(3)
Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun
tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra
kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.

Alıntı: "devlet memurlarının yer değiştirme suretiyle
atanmalarına ilişkin yönetmelik"

üniversiteler belediyeler çakılı kadrodur kolay kolay da yükselme olmaz oralarda

kurum olarak en rahat çalışma imkanı veren MEB'tir ve en çok sık sık görevde yükselme sınavı açan yine MEB'tir

artı olarak VHKİ demek illa bilgisayar ile ilgili işler yapacaksınz demek anlamına gelmez
bizim kurumda vhki olup da sadece evrak getir götür işini yapan da var veya buna benzer bilgisayar ile ilgili olmayan çok iş var
engel durumunuz ne ise ona göre iş veriyorlar

yani vhki demek illa bilgisayar kullanacaksın demek değildir

ben olsam MEB seçerdim güzel kardeşim
hakkında hayırlısı

Meb 2 yıl çalışma zorunluluğu getirdi tayin zor ve herkes meb yazarsa diğer kadrolar boş kalacak demektir ben 81 ile ist darphane yazacağım.

Üst Alt