Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de asalet tasdik adaylık kalkma süresi uzayabilir mi?

demetgul

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Yoğun olarak okb ve anksiyete takıntılarım hat safhada çok zorluk çekiyorum.
Göreve başladığımız aynı ay ve gün de bir sonraki yıl ve aynı gün yani 365. günde meb de adaylık kalktığını duydum pek çok arkadaşdan.
İstisnalar varmı acaba ?
Aynı kurum ve binada iken 3 kere birim değişmesi yani önce özel okullar sonra personel atama ve daha sonra özlük bölümü gibi bu durum da adaylık süreci uzarmı diye endişeleniyorum,
ÇÜNKÜ her birimin şube müdürü farklı oluyor. İlçe müdürü tek ama staj notunu verecek olan hangisi olur bu durum da aynı şube müdürünün biriminde 1 yıl dolmamış diye adaylık uzarmı diye endişelendim bilgi sahibi varmı bu konuda ?

Aynı kurum ve binada birim değişmesinden dolayı adaylık süreciniz uzamaz bu sebeple endişeye kapılmanıza gerek yok, ancak adaylık eğitimlerinden (temel, hazırlayıcı eğitim ve staj) olarak adlandırılan eğitimlere katılmaz ve yapılan sınavlardan 60 ve üzeri puan almazsanız adaylık süreciniz uzayabilir. Yeni memur olan bir çok arkadaşımız bu eğitimleri formalite olarak görmekte adaylık eğitimlerine katılmamakta ve adaylık sürecinin uzamasına sebep olmaktadır.

657 sayılı devlet memurları kanununda aday memurları ilgilendiren maddeler aşağıdaki gibidir.

Adaylığa kabul edilme:
Madde 54 - (Değişik: 12/5/1982 - 2670/19 md.)
Sınavlarda başarılı olanlardan Devlet memurluğuna girmek isteyenler başarı listesindeki sıraya ve 47 nci maddeye göre ilan edilen kadro sayısı kadar, kurumlarınca memur adayı olarakatanırlar.
Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz.

Adayların yetiştirilmesi:
Madde 55 -(Değişik: 12/5/1982 - 2670/20 md.)
Aday olarak atanan memurların önce bütün memurların ortak vasıfları ile ilgili temel eğitime, bilahara sınıfları ile ilgili hazırlayıcı eğitime ve staja tabi tutulmaları ve Devlet memuru olarak atanabilmeleri için başarılı olmaları şarttır.
Temel eğitim ile hazırlayıcı eğitim aynı kurumda yapılır. Eğitim süreleri, programları, değerlendirme esasları ve hangi kurumların sorumluluğunda yapılacağı ve diğer hususlar Cumhurbaşkanınca hazırlanacak bir yönetmelikle düzenlenir.

Adaylık devresi içinde göreve son verme:
Madde 56 - (Değişik: 12/5/1982 - 2670/21 md.)
Adaylık süresi içinde temel ve hazırlayıcı eğitim ve staj devrelerinin her birinde başarısız olanlarla adaylık süresi içinde hal ve hareketlerinde memuriyetle bağdaşmayacak durumları, göreve devamsızlıkları tespit edilenlerin disiplin amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile ilişkileri kesilir. İlişkileri kesilenler ilgili kurumlarca derhal Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.

Adaylık süresi sonunda başarısızlık:
Madde 57 -(Değişik: 12/5/1982 - 2670/22 md.)
(Değişik birinci fıkra: 10/9/2014 - 6552/67 md.) Adaylık süresi içinde aylıktan kesme veya kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almış olanların disiplin amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile ilişikleri kesilir. İlişikleri kesilenler ilgili kurumlarca derhâl
Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.

sınava ve staj süresine katılın uzama olmaz 2 yıl içerisinde olmak zorunda eğitim zaten

Life

Çok teşekkür ederim açıklamanız için. Temel ve Hazırlayıcı eğitimlerin ikisinden den 90 ar puan alarak geçtim. Staj olayını anlayamadım acaba bir bildirim olmaksızın 365. gün şube müdürümüz mü iş yerindeki performansımıza not veriyor, yoksa ilçe mem deyim hani birimim sürekli değişince hangisi verecek ki bu notu diye, acaba İlçe Müdürü mü verir ugulamalı notu diye onu takıntı ettim kendime

Son düzenleme:
Life

1. Yılın sonunda asaleti tasdik edilmeyen başka bir sicil amirinin birimine verilir gibi bir hüküm olduğundan yola çıkarak, 1 yıl aynı birim amirine bağlı kalınmadığı için asalet için de en az 1 yıl dolması hükmünden dolayı endişeye kapıldım ???

demetgul Boşuna endişeye kapılıyorsunuz, aynı kurumda farklı birimde görev yapıyorsunuz o kadar, birim değişikliğinden dolayı adaylığınızın kaldırılmadığını varsayalım ve bu birim değişikliği de iki yıl boyunca her üç dört ay boyunca farklı birimde görevlendirilidiğinizi farz edersek iki yıl içinde adaylığınız kalkmadığı için iki yılın sonunda görevinize son verilmesi gerekir ki böyle bir şey de olmayacağına göre endişeniz boşunadır, görev yaptığınız birimin değişmesi sizin davranışlarınızdan yada birim amirinizin size karşı davranışından dolayı değil kurumunuzun size farklı bir birimde ihtiyaç duyduğundan dolayı kurum içi yer değişikliği gibi işlem yapılması olayıdır, adaylığınız kalkar endişeniz olmasın.

demetgul

Merhaba,
Benimki 1 yıl sonra kalkmıştı.(Ben de MEB'de memurum.)
Adaylık kaldırma onay tarihim 1 yıl 10 gün sonraya ait; MEBBİS'e işlenmesi kaç zaman sürdü bilmiyorum ama. Siz de kişisel Mebbis sayfanızdan takibini yapabilirsiniz.

(Chrome’dan ekran görüntüsü aldım ama yükleyemedim. Ama Mebbis, kişisel bilgiler sekmesi, adaylık işlemleri menüsü.)

Üst Alt