Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de atandığınız yer engelinize ne kadar uygun?

honor

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ben Ankara'da sıradan bir ilkokula atanmışım(memur) ama tıpkı sınav sırasında tekerlekli sandalye kullandığım halde beni 3. katta sınava almak isteyen MEB, bu sefer de hiç bir şekilde bana uygun olmayan bir okula atamamı yapmış.
Girişte 10 tane merdiven, çalışmam gereken yer 2. katta bana uygun hiç bir düzenleme yok.

Normal şartlarda (eğer MEB raporumu göz önünde bulundursaydı) şu an işimde 2. günüm olacaktı :(. Ben de şartlara bakarak görevime başlamadım. gittim ve Ankara İl MEM dilekçe verdim
umudum pek yok ama bakalım ne olacak.
Eğer dilekçemde de elim boş çıkarsam ne yapacağım bilemiyorum, üstelik ayın 15'ine kadar iş başı yapılması gerekiyor :(
.Bu konuda öneriniz olursa sevinirim.

Umarım sizler benim gibi sorunlar yaşamamışsınızdır.

honor kardes bu kadar çalışıp kazandın ve atandın sakın bırakayım deme ve bende dilekçeyi beklemeden milli eğitim müdürüyle yada yardımcısıyla konuş emin ol gercekten emin ol en kısa sürede çözeceklerdir sakın dilekçeyi bekleme arkadaşım kendin görüş ki işin daha çabuk halledilsin

Sizi tekerlekli sandalye için uygun bir yer ve kadroda görevlendirmekle sorumludur MEB. Asla asla hakkınızı yedirmeyin. Her işinizi yazılı olarak halledin mutlaka. Dilekçeleri yazılı verin ve cevapları da yazılı isteyin. Bu, olası dava sürecinde hakkınızı almanın olmazsa olmaz şartıdır.

Ve lütfen gelişmeleri buraya aktarmaya devam edin...

Bir terslik olmazsa P.tesi sanırım bi gelişme olur umarım olumlu olur ve beni daha fazla uğraştırmazlar.

Gakkom23 arkadaşım zaten bırakmak gibi bi düşüncem yok sadece boş yere eziyet çekmek istemiyorum, o kadar çabanın ardından rapor değerlendirmekten bi haber insanlar yüzünden yolumdan kimse alı koyamaz beni.
Pozitif ayrımcılık masalları anlatanlar acaba bu duruma ne derler çook merak ediyorum...

Ya kardeşim sınava girmiş kazanmış atanmışsınız daha allahtan ne istersiniz. Ben zaman zaman yazanları görüyorum yok ağır engelliymiş hizmetli nasıl çalışacakmış çıkıp inemezmiş de felan da felan siz sınava girmeden önce bilmiyormuydunuz işin nasıl olduğunu özellikle bunu hizmetli gurubun da olanlara söylüyorum. Giğrmeseydiniz o zaman kardeşim sınava işi beğenmiyorsunuz onca insanın önüne geçtiniz şimdide iş beğenmiyorsunuz. Eğer devletin yerinde olsam işi beğenmeyenlerin ellerinden memurluk haklarını alırım.

Burda kimse bi şımarıklık yapmıyor, burda ki bi şımarıklıkmış gibi tavırlar sergilemeyin. Eğer engelli personel sınavı yapıyorsan gerekli önlemleri de almak zorundasın. Ne yapmamızı isterdiniz canaslan, tırnağım kırıldı diyip engelli raporu alanların mı bu kadroları almasını tercih ederdiniz. Ben alnımın teri ile üniversitemi bitirmiş diplomamı almışım sen ve senin gibi zihniyeti olanlar yüzünden de hiç bi şeyden vazgeçmem. Onlar işini adam gibi yapamıyor diye de babasının malıymış gibi elimden de memurluğu alamaz. Memlekette sadece yürüyenlerin, görenlerin ,duyanların... çalışmaya ,eğitim almaya hakkı yok. Ben de bu ülkenin vatandaşıyım hakkımla kazandığım işin gereklerini yapmam nasıl gerekiyorsa devlette üstüne düşünü yapıp en azından verdiğimiz ENGELLİ raporlarına bi göz atıp atama yapabilir. Sen çok meraklıysan vereyim tekerlekli sandalyeyi hergün 2. kata tırman. Ayrıca ben yıllarca normal okulllarda okudum bir gün bile şıkayet etmedim. Burdaki durum tamamen yapılan işin eksik ve vurdum duymazca yapılması.

honor arkadaş baştan sona haklıdır. devlet engeline göre ulaşım imkanı sağlamıştır. kaldı ki bunu sadece devlet değil özel firmalar da yapmalıdır. onun için memurluğu kazanmışsın otur şükret gibi sözler anlamsızdır. ölümü gösterip sıtmaya razı etmektir.

canaslan dengesizmisin nesin sen sanırım kazanamamanın verdiği moral bozukluğuyla arkadaşa ağır yüklenmeler yapmışsın, söylemlerine dikkat et birgün sende o duruma düşer arkadaşın halinden anlarsın AKLINI BAŞINA AL..! ALDIRMAYALIM BİZ OKEY?

canaslan;

saçma sapan anlamsız seviyesiz ve asabı bozan bşr yorum yazmış arkadaş.arkadaşım şu yazdılarını bir daha oku,yetmezse bir daha oku...belki bir daha böyle zırvalık yapmassın da bizlere saygın olur ha????

yaşamını tekerlekli sandalye ile sürdürmek zorunda olan engellileri sınava almakta sakınca görmeyen devletin ister memur olsun ister hizmetli işe ulaşım konusunuda halletmesi gerekir.göreviniz hayırlı olsun inşallah probleminiz umduğunuz gibi çözülür.tekerlekli sandalyedeyiz diye kaderimize razı yaşamak zorunda değiliz ikinci üçüncü katlarada sürünerek çıkacak halimiz yok tüm binaların bunlar düşünelerek yapılması zorunludur.

Rengda ve Canaslan'ın şunu çok iyi anlaması gerekiyor; Hangi hükümet olursa olsun, Devletin özürlülere karşı sürekli olarak pozitif ayrıştırmaya yönelik çalışmalar/kanunlar hazırlarken, özürlülerin AB normlarında yaşama/çalışma standartını yükseltmeyi hedeflerken ve tüm özürlü arkadaşların bu kanunları dört gözle beklediği bir dönemde heleki bu iş olanaklarının daha henüz çok çok başındayken bir arkadaşımızın bina mimarisinin özürüne uygun olmadığını dile getirdi diye bina yapısını eleştireceğine bu arkadaşlarımızı eleştirmesi çok kalıpsal, yersiz ve gerici bir düşünce olarak görüyorum.
'Bunu buldunuz işte bundan daha fazlasını istemek hakkınız değil' söylemi, bu insanların sorunlarını her zaman bir basamak daha yukarı taşımaktan öteye gitmez. Biraz ufkunuzu genişletip çağdaş yaşam için birey olarak ne gerekiyorsa onu yapıN. Yapamıyorsanızda bunu isteyen bireylere engel olmaya çalışmayın.
Devletin bu konuda çokta güzel bir yönetmeliği bile mevcut. Bence siz UYGULAMAYAN kurumları/kişileri eleştirin. Daha çok faydanız olacaktır.

Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları Hakkında Yönetmelik derki;

Madde 24
Özürlü memur çalıştırmak zorunda olan kurum ve kuruluşlar çalışma yerlerini özürlülerin çalışmalarını kolaylaştıracak şekilde düzenlemek, gerekli tedbirleri almak ve özürlülerin çalışmaları ile ilgili özel yardımcı ve destekleyici araç- gereçleri temin etmek zorundadır.

Madde 25
Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan özürlüler, özür durumlarına göre, yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır. Özürlüler, özürlülüklerini arttırıcı veya ek özür getirici işlerde çalıştırılamazlar

16.09.2004 Tarihli Resmi Gazetede Yayımlanmıştır

Honor, Allah yardımcın olsun kardeşim. muhakkak bir kolaylık sağlanacaktır. umudunu yitirme sakın

ben şirket elemanı olarak okulda çalıştım meb hiç bi zaman okul tadilat yapsın restore yapsın diye ödenek göndermedi göndermezde çalışdıgım lisede iki tanede engelli vardı müdür 4 tane şirket elemanı var die hizmetlinin bayan olanu sekreter erkek olan hizmetliyi ise gece bekcisi yaptı okul böyle birşeyi kimden ister ilçe milli egitim ora gönderir il milli egitim orası nere gönderir meb orası neder tüm bunlar okulun aile birligine aittir okulda yapılan tüm masraflar okulun aile birligine aittir okul ilkögretim ve liselerde özel güvenlik mevburi onun için okul öncelikli masraf olarak buraya ödenek ayırıyor arkadaşlar atandıgınız okulun maddi olarak geliri yoksa özel şirket elemanı bile tutamaz o zamam tüm iş hizmetliye aittir bırakın sizler için farklı şeyler yapmayı bazı okulların hiç geliri yokdur sizde tadilat restoreden söz ediyorsunuz okulun durumuna göre girişte boş yada engelli memur için bir yer varsa oraya tahsis edebilirler engelli memur için böyle birşey yapabilirler yani söylemek istedigim okul ekstra birşey yapmaz yapamaz bunun için maddi parası olması gerekir parada ihaleyle verilen kantin geliri yasak olmasına ragmen velilerden toplanan para öss kpss kaydı bagış toplanan paralardır herşey burdan karşılanır

Ardadaşlar(özellikle hakkımızı aramak gerektiğini düşünenler ve buna herkes kadar hakkımız olduğuna inananlar) sonunda işe başladım. Dilekçemde okul ismi yazmıştım (işimi onların insafına bi kez daha bırakmamak için) o okula verildim. Okul engellilere göre yönetim yine 2. katta ama bana aşağıda bir oda ayarladılar, okul düz giriş,tuvalet vs. engellilere uygun zaten. Desteğinizden dolayı tşkler... Herkese bürokrasinin insafına kalmadan bir hayat dilerim :)

Kardeşim anlayıp dinlemeden yazılarımı tam olarak okumadan neden böyle sözler sarf ediyorsunuz yok dengezis felan. Benim arkadaşımıza hiç bir sözüm yok sonuna kadar haklı çünki yaşamını tekerlekli sandelye ile idame ettiriyor. Ben hizmetli grubuna değiniyorum özellikle yazımı dikkatlice ve gözlerinizle okuyun ama gözlerinizle ve beyninizle başka yerlerinizle değil. Adam yürüyor aksayarak, gerekçesi şu: temizlik işi veriyormuş neden okullar şirket tutmuyormuş peki sen ne yapacaksın kardeşim zaten memurluğun ünvanı hizmetli memur bunu sen daha önceden bilmiyormuydun veya araştırmadınmı, ondan sonra çıkıp yok ben sağlığın sınavına gireceğim buranın maaşı az felan gibi düşünceler sarf ediyorlar emin olun bu düşüncede olan arkadaşlarımız çok, şimdi sizlere soruyorum haksızmıyım ve ben honor arkadaşımızada sonuna kadar hak veriyorum zaten gereken yapması gerekeni Bülent abi fazlasıyla izah ediyor. Bir daha da bazı arkadaşlar yazıları okurken dikkatli okusun lütfen dikkatli okusun ki; insanlara hakeret etmesin özellikle Mr. Aykut arkadaşımıza söylüyorum o dengesiz kelimesini yakıştıramıyorum ve burada kendisinden bir özür bekliyorum. HEPİNİZE SAYGILAR SUNUYORUM.

Aynı sıkıntı bendede var devletin vermiş olduğu raporu dikkate almadan yerleştirme yaptılar kendi adıma benim tek gözüm görmüyor beni büro memuru olarak bilgisayar başına verdiler zaten tek gözüm var diğeride bilgisayara baktığım süre içinde rahatsızlanıyor yada bu sınava tek kolu olupta başvuran birisi olsa sınavıda kazansa o insanıdamı bilgisayar başına oturtacaklar.
Nasıl hakkımızı arayacağız ben bulunduğum ildeki şube müdürünün görevini yapmadığını düşnüyorum yerleştirme sırasında raopru sadece dosya içine sıkıştırdı evrak olarak benim tek gözümün numarası artarsa raporun ne anlamı var çalıştırılması yerlerde bilgisayarlı yerlerde çalışamaz yazıyor ama şube müdür çok bakmazsın diyip geçiştirebiliyor. Yardımda bulunabilecekler varmı buna çözüm olarak.

Honor,

Seni ve bu konudaki tutumunu çok takdir ettim. Yeni görevinde başarılar dilerim.

honor, sorununuzun çözümlendiğine sevindim . Uygun düzenleme yapmak zorundalar zaten.

tebrikler kardeşim

[sevgili arkadaşım önce atanıp başlamadığın okul ile mi bağlıydı ilçeye mi ilçeye ise ilçeyede dilekçe verdin mi? ben de aynı durumdayım o yüzden soruyorum atamanı iptal edip bir diğer yere mi verdiler? Dilekçende nelere değindin benim de çalışma yerim giriş katta ancak tuvalet bir üst katta ve özürlü tuvaleti yok okulun girişi ise içler acısı 2 kez okula girerken düştüm belediye ne kadarını yapıyor ne kadarını okul bilmiyorum ben de tayin talep edeceğim. Esen kalın...

devlet yerinde bir iş yapsa ozaman çağ kapatıp açarız :)

güzgülleri;

"güzgülleri" benim atandığım okul ilçeye bağlıydı ama ben işe hiç başlamadan itirazımı İl Milli Eğitime yaptım. Dilekçemde de sadece engel durumumu açıklayıp bildiğim bana uygun bi okulun adını verdim. Tayin olabilmen konusunda çok emin değilim malum daha aday memuruz o yüzden normal şartlarda bu mümkün değil bildiğim kadarıyla ama özel durumlarda ne olur bilmiyorum. Ne olursa olsun özürlüler kanununa göre senin için gerekli düzenlemeleri yapmak zorundalar. Bence milli eğitimle bi konuş sonra olmaz ise okula senin için gerekli düzenlemeleri yapması için dilekçe ver(dilekçende bunu şart koşan özürlüler kanundaki zorunluluğu da belirt). Umarım bi' an önce senin sorunun da çözülür.(HONOR - honor hesabıma girişte sıkıntı yaşadım onun için burdan yazdım kusura bakmayın)

canaslan;

Arkadaşım Burda iş beğenmemek değil olay.Asansör olsada, adam kata çıkmaya gücense haklısın.Ama tekerlekli sandalyeli biri yada tek başına yürüyemeyen biri 3.kata 5.kata nasıl çıksın .Konuşurken biraz düşünerek konuşun.Ne demek memurluk hakkını elinden alsın.Sınava girerken biliyorduk tabikide hizmetli kadrosunda olunduğunu ama tutupta yürüyemeyen birine temizlik yaptıracak da değiller.o zaman kadroyu açarken kriter belirtsinler ki millet de ona göre başvursun.Sen ve senin gibi düşünen engellilere şaşıyorum gerçekten.Kimden yanasınız bilmiyorum ki....

canaslan;

ilk iletini asıl sen dikkatlice oku.senin söylediklerin farklı şeyler. tabiki abartı lı durum sergileyen arkadaşlarımızda zaman zaman olabiliyor.Ona bişey demiyorum sende kendi çapında haklısın.Ama esas değinilen konu bu değil.

Üst Alt