Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de çalışan engelli işçilerin tayin hakkı var mı?

MUSTAFA844

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Işkur üzerınden meb e engelli işçi olarak atanan kişi işçilere de memurlra verilen kanun kapamında bi defa lık ailenın yanına engel durumundan nakıl hakkından faydalanabılırmı naşıl bır yol izlenmelıdır

anldım ama bu engelliler ıcın olanı degıl gaıba %40 üzerı rapor olan gıbı durumlar gecmıyor hıc .. bırde engelı memura verılen bır defa nakıl hakkı işçiyede tanndı dıye bır kanun cıktı dıye bılıyorum..

arkadaışm bılgın olmayan konularda üfürmeyelim işçiyede aynı hak tanındı kanunda kabul edıldı bılmıyoranız ogrenın ama işkur üzerınden yapılan engelli işçi alımlarında 5 yıl nakıl hakkı yotur gıbı madde var denıyor kanun cıkmış cb kabul etmış üzerıne meb yada baka kurumun madde koyup kanunu yok hukmune getırmek gıbı bır hakkı varmıdır ıllakı bırı ugraşmıştır nakıl almıştır yada ne gıbı yol izledi onu ogrenmeye çalışıyorum

ibrahimozt İşçinin tayin demiyelimde nakil hakkı diyelim .. neden engelli işçinin aynı kurum içinde iller arası nakil hakkı yokmu... Siz çok uzak kalmissiniz konuya biraz araştırın ..

İşkur üzerinden giren Meb de İşçi olarak Çalışanlar 5 Yıl 'a kadar tayin hakkı yoktur. Bursa Meb e başvuru yapacağımda 5 Yıl şartı vardı o yüzden başvurudan vazgeçtim.

arkadaşlar kişişel yorum degil daha çok daha önce nakıl alan yada alamayan ark. yardımcı olura ıyı olur .. daha önce il dişi nakil yapan yada red alan varmı acaba ona cevap arıyorum .. ızledıklerı yol neler bunun gıbı bılgıler lazım

Ben bugün aradım kardeşim van milli eğitim müdürlüğü daimi isci olarak yerleşti eşi de 8 yıldır ssk li bi yerde çalışıyo eş durumun dan gelebilir mi dedim imkansız 5 yıl hiçbirşekilde gelemez bu şartı kabul ederek iş başvurusu yapıldı dedi görüştüğüm kurumdaki şube müdürü şimdi eşi işi bırakıp van a taşınacaklar malesef

özlem hanım engellı olarak çalişan bırı değilmi bu arkadaş..

baakmayın şube müdürüne filan dılekcenızı verın red ederlere dava acın bence

Ama söylediği gibi 5 yıl şartı sartlarda yaziyo

Bakmakla yükümlü olduğunuz engelli anne,baba,kardeş varsa olabiliyordu sanki :confused:

Malesef ibrahim bey o şekilde bi durumuz yok Çok şükür diyelim yada

Üst Alt