Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de çalışırken arızi kazanç elde edebilir miyim, sınırları nedir?

Konular
57
Reaksiyonlar
23
merhabalar, (konu hakkında kesin bilginiz var veya hukukçu iseniz belirtebilir misiniz)

MEB de kadrolu öğretmenim. akademik düzey ingilizce ile B1 düzey Arapça (فصحى) bilmekteyim. Bu dillerle freelance olarak eser tercüme edersem bu arızi kazanca girer mi ?
benzer şekilde bilgisayar programlama yaparak para kazanabilir miyim internetten ?

Son düzenleme:
657 devlet memurları ek iş yapamazlar soruşturma açılır büyük ihtimal ile ceza alırsın.

Arkadaşımızın dediği doğru.
Bir iki tercüme, programlama için geçerli bir sebep belirtilebilir belki ancak bunun kazanç temin edilen ek bir gelir kapısı olduğu kanaati hâsıl olduğunda hesap verirsiniz.

@Polmiks,
önce ben ek iş yapmadım yapmıyorum da ama bence hatalı bilgi sunuyorsunuz.
yani bunun adı ek iş olur mu bilmiyorum fakat gelir getirici faaliyette bulunanlar biliyorum.
zaten 657 dede sadece bazı sınırlar çizilmiş. ama açık olmayan maddeleri var.
dilerseniz 657 nin maddelerine atıf yaparak yazınız.

Aslında sende çok iyi biliyorsun ki sorunun tek bir cevabı yok. Hatta daha ileri gideyim sorunun cevabı yok.

"Minareyi çalan kılıfını hazırlar" bizim atasözümüz :ROFLMAO:

"Benim memurum işini bilir" diyen de bizim Cumhurbaşkanımız. :rolleyes: Acaba ne demek istedi ki ?

Şimdi bu ikisini alt alta koy topla, bir şey çıkmadı değil mi ? Çünkü eksik. Kurtlar Vadisi'nden efsane bir replik eksik.
"Devlet yarına bırakır, yanına bırakmaz" bunla idare edeceğiz çünkü Vadi'den hiç replik gelmiyor aklıma. :cool:

Turizm Bakanı'nın Oteli var, Sağlık Bakanı'nın hastaneleri var, Ticaret Bakanı'nın kendi bakanlığı'na fahiş fiyattan temizlik maddesi satışı var.
Kanunen yasal, ahlaken kesinlikle doğru değil.

Kimse kimsenin üç kuruş para kazanmasına laf etmez ta ki serviste birine yan bakarsın, yemekhanede birinden önce son tatlıyı alırsın, adam evde eşiyle kavga ettiği gün sen eşinle el ele yürürsün işte o an herşey değişir.

5.238.424 kamu personelinin 3 milyonunun ve hatta fazlasının ek iş yaptığına yemin edebilirim ve fakat ispat edemem.

Not: Boş boş konuşup vaktimizi çaldın diyenlere özel ek bilgi.

Mümkünse hastanelerden bir süre uzak durun, maskesiz hastaneye gitmeyin, hastanedeki süreyi minimumda tutun. Dışarı çıkarken dikkatli olun.
Bu grip korona zamanı kadar etkili, iyileştim diyorsun bir daha vuruyor, aha ayaklandım diyorsun cümle bitmeden yorgan döşek yataktasın.
Maske mutlaka kullanın.

@ucuncubahar,
valla herşeyi bilmiyorum ki zaten herşeyi öğrenmeye de çalışmak gibi bir niyetşm yok çünkü bu mümkün değil.
helal süt emen veya bunu yapmaya çalışan ve genellikle de çok çalışan bir profile sahibim.
yani bak elimde şöyle veriler var:

üstte dediğim gibi 2 yabancı dil bilmekteyim ama halen aktif kullanamadığımı düşündüm biraz. çünkü yurtdışı seyahat planlarım hep yarım kalıyor.

ailemi annemi çok seviyorum. Ama herşey yerli yerinde değil üstelik kısıyorum da harcamaları.

şimdi sen düşün sen olsan napardın bir de senn üstte anlattıkların var. Yasal ise benim yapmak istediğim şey şu: helalinden para kazanmak açık ve net.

Allahım klavyem de sıkıntılı biraz yeni bir pc fiyatınerden baksan 30 kağıttan aşşağı değil.

Sorduğun sorunun cevabı yok demiştim, aynen 2 x 2 nin cevabının olmadığı gibi, 4 olduğunu iddia eden sazanlar olacaktır, onları dinlemeni pek tavsiye etmem.

İki örnekle gidelim.

1) üniformasının bir aksesuarı olan kılıcı sallayan teğmenler ihraç edildi. minareyi çalan kılıfı hazırladı tabi ki "disiplinsizlik". öbür tarafta elini açıp dua etmesi gereken adamın kılıçla hutbeye çıkması alkışlandı. 2 x 2 nin 4 ettiğini iddia edenler gelsin de bunu açıklasın!

2) örnek gelmiyor aklıma :ROFLMAO: çokta önemli değil.

Şimdi sen tercüme işi yaparsın, kimseye de karışmazsın ama öyle bir gün gelir ki en yakın arkadaşınla aran bozulur sana öyle bir iftira atar ki senin alınteriyle verdiğin özel ders, tercüme vs. zimmet suçuna bile girer. zamanında adı rüşvet olan şeye şimdilerde rüşveti ispat edemedikleri için irtikap diyorlar, ispata da gerek yok, soruşturmanın sonuçlanması en az 6 ay.

Hem nalına hem mıhına der gibi!

bir yandan 5 milyon memurun 3 milyonu ek iş yapıyordur diyorsun, diğer taraftan basit bir işten bile yargılanırsın diyorsun, dedin mi şimdi sen?

Ne yaparsan yap yaptığını kimse bilmesin! Kendi hesabına para girmesin! Açıklama kısmında senin adın geçmesin!
Ne demişti rahmetli Cumhurbaşkanımız: "Benim memurum işini bilir."

@ucuncubahar,
bu dediğin işler bana göre değil yada o şekil kazanabileceğim para yok. El açıp Allah tan isteyeceğim.
hoş Allah'a şükrediyorum , çünkü bunu bulamayan bir sürü kimse olduğuna da eminim.
Diğer taraftan ben bu nitel özelliklerimi artırmama rağmen neden mali açıdan hala yerimde sayıyorum anlamıyorum.

Sabredeceğim galiba ben.

teşekkür ederim iletişim için yinede.

iyi günler.

@kar&yağmur,
Devlet memurları zaten yüksek maaş alıyor. Ek iş yapmaları suç ve yasak tespiti halinde sen uğraşırsın.

@Polmiks,

Böyle düşünen insanlardan bıktım usandım artık, kusura bakmayın.
Ama eğer konu hakkında yeterli bilgi birikiminiz & tecrübeniz yok ise rica ediyorum yazmayınız.

Üst Alt