Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de çalışmaya başladıktan sonra evlenenlerin tayin işlemleri nasıl oluyor?

rotinda

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba 3 aydır çalışıyorum. Şindi nışanlanıp evlenicem. eşimin henüz sigortası yok. Ben %60 engelliyim. tayin işlemlerini nasıl yapmamız gerekiyor. kafamız çok karıştı lütfen bilgisi olan varsa yazsın.

ben de milli eğitim çalışanıyım,ilk görev yerim afyon, 2,5 yıl afyonda çalıştım, şimdi kendi memleketimde samsundayım. Afyonda yalnız yaşıyordum, sağlık sorunuyla samsuna ailemin yanına tayin istedim ve geldim. Siz de böyle yapabilirsiniz. Yada evlenince eş durumundan tayin oluyor ama bunun için eşinizin çalışması şart, aklınıza takılan bişe varsa sorabilirsiniz...:)

benim bildiğim engelliler hiç bir koşul olmadan tayin olabiliyor. en azından 3 aydır meb de çalışan 2 arkadaşım tayin oldu aynı şehire.

evet eş tayini olabilmesi için eşinizin çalışması gerekiyor belli bir sigorta süreside var zaten.

eşinin sigorta süresi 365 günü geçmeli

engelli bir kişinin eşi meb ataması cıktıgında stajerliği kalkması icin 1 yıl kadar doguda görev yapıyor mu yoksa direk engelli eş durumundan faydalanıp eşinin oldugu il veya ilcede mi göreve baslıyor??

ne olursan ol.adaylık kalkmadan kesinlikle tayin isteyemezsiniz.engelli olanlar adaylıkları kalktığı an sağlık kurulu raporu alarak ailesınin yanına tayin ister.eş durumuna falan gerek.özel şartlarını bildirince bunuda belgelendirince doğrudan gider.bunun içinde meb bakanlığı ile sürekli temasta olacak ,bakanlığın binasına gıdecek soracak durumunu anlatacak
oturduğun yerde beklersen bırsey olmazz

bende yüzde 59 engelliyim sadece konuşmam anlaşılmıyor ama anlyan çok rahat anlıyor milli eğiyim bakanlığına girmem için ne yapamam gerekiyor bilgi verir miiniz?

gulay_06;

yılın belli dönemlerinde DPB aracılığı ile bazı birimler sınavla engelli personel istihdamı için kadro belirliyorlar. o sınavlara girmek gerekiyor o kadar. bu dönemler, nisan-mayıs, temmuz-ağustos, ekim-kasım aylarıdır. bu dönemleri takip etmen gerekiyor. tabii eğer MEB te engelli kadro açığı nedeniyle sınav yaparsa.

bir daha ne zaman olcak sınav ayın kaçında blli olur ?

arkadaslar bende 4 ay once muhendıs olarak atandım aday memurum esım asker tayın ıçın asaletı beklemem sartmı?

arkadaslar sonuçda 657 olunuyor engelli normal ayrımı yok.adaylık kalktıktan sonra sağlık özrü olur es özrü olur gidebilirsin.

Evet eş durumundan tayin isterken eşimin belli bir süre ssk lı ise calışması mı gerekiyor?

Üst Alt