Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
asalet tasdiki olunca yatay geçiş (kamuda)yapabilirsin.Tayini isteyince daha rahat gidersin,memurlugunaa araa vererek. bi kac sene sonra kaldıgın yerden devam ede bilirsın gıbı bir çok faydasi var, sıtajer olmaktann iyidırrr, yaaa
Enver kardeşim hayal görmeyi bırak Allah aşkına senin dediğin olay Anayasadaki eşitlik maddesine aykırı senin mailini okuyan yetkili hiç gelmeiş gibi anında siler atar bu kadar hayalperest olmayın 1 yıl dişinizi sıksanız ne olacak dünymı batacak? ben 21.ci yılımı çalışıyorum sanki dün göreve başlamışım gibi sanki siz 1 yılı gözünüzde büyütüyorsunuz
6 ayda asaret onaylanmaz o 5 yıl once ıdı memur 1 yıldan az 2 yıldan fazla olmamak kaydı ıle aday memurdur 1 yılda onaylanması kesın degıl mesela meb bazen 2 yılda onaylıyor
tabi tuzu kuru olanlar yazsınlar. Kolaymı doğuda memur olmak 1 gün bile 1 yıl gibi geçiyor. Arkadaşıma katılıyorum. 6 ay da tasdik olmalı. Yeni kanunlara göre engellilere tanınan haklar anayasanın eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz diyor. O iddaada çürütüldü tabi aranızda beğenmiyosan geri gel diyenlerde olacak. Benim cevabım kolaysa gel sen kazan sen süründe gör haklılığımızı . Daha 2 gün önce beraber atandığımız arkadaşlarımızdan biri böbrek yetersizliğinden vefat etti. Adam diyalize ankaraya gidiyordu. Rahatsızlandı. Malum şehir bile değil buralar müdehale denen bişey yok sonuç Allah rahmet eylesin. Zamanında adamını bularak memur olanlar rahat bizim gibi doğuya sürülmediler. Kendi şehirlerinde yatıştalar. OHHH gel keyfim gel. Kürt Türk ayrımcılığını yapanlar asıl kürtler onları kendi memleketlerinde yaşıyoruz. Birtaraftan memurları sürekli kazzıklamak isteyen ve kazzıklayan gece kondulara 300-500 lira arası ev kirası isteyen ev sahipleri, her gittiğinde aynı yemeği daha pahalı satan esnaflar. Ordan uzaktan hoş geliyorda davulun sesi gelin birde içine girin. KESİNLİKLE ENGELLİ MEMURUN ADAYLIĞI 6 AY OLMALI. Ve isteyen engelli istediği yere nokta atışı tayinci olabilmeli. Sonuçta bu insan engelli. Ve tutmuşsunuz siz engelli platformunda destek yerine köstek oluyorsunuz. Çok bilmek iyi değildir. Bu konuya katılmayan Arkadaşlara Allah daha zorunu versin ne diyim.
pasini,
1 yıldan önce adaylık kalkmaz...
657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 54 üncü maddesinin 2 ikinci fıkrasında yer alan "Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz." hüküm uyarınca aday devlet memurluk süresi 1 yıldan az 2 yıldan çok olamaz.
Bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.Çalıştığım kurumda toplum ruh sağlığına devam eden daha sonra engelli memurluk sınavıyla öğretmen olarak atanan hastamız stajer dosyasından düşük not aldığı için,müfettiş tarafından aday memurların girdiği sınava giremeyeceğini ifade etmiş yani 50'nin altında not aldığı için sınava giremeyeceği ifade edilmiş.1 hakkı daha varmış.eğer 2. hakkında da sınava giremezse ya da aday memurluğu kalkmazsa sonuç ne olur?
Teşekkürler.
1-)Adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz. Bu süre kurum amirinin takdirine bağlıdır.
2-)Adaylık eğitimi süreci temel eğitim, hazırlayıcı eğitim ile tamamlanır. Bu eğitimlerden başarılı olmak gereklidir. Bu eğitimlerin her hangi birinden başarısız olanların memuriyetle ilişikleri kesilir.
3-)Adaylık süresince hal ve hareketlerinde memuriyetle bagdasmıyacak durumları, göreve devamsızlıkları tespit edilenlerin sicil amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile iliskileri kesilir. 657 sayılı Kanunun bu düzenlemesi amire büyük bir inisiyatif sağladığından, adaylık süresince çok dikkatli olunması gerekmektedir.
4-)Adaylık süresinde devlet memurluğu ile ilişiği kesilenler 3 yıl süre ile devlet memurluğuna alınmazlar.
Bu kişi engelli sınavı ile atanmış şizofreni hastalığı olan ancak hastalığla baş etmeyi başarabilen bir kişi.Böyle bir durumu da göz önünde bulundurmak gerekir,çok acımasız bir durum.
benim memurluk sürem 15 yıl yani normal insanların yarısı gibi...
memurluğumuz daha kısa olduğuna göre asaletimizde daha kısa sürede olmalı, bu mantıktan yürüyebiliriz.
Engelliye 2 yilda bir derece verilmeli 3 yilda bir degil emekliligimiz erken 13/3 ten baslayan memur 7/1 e gelince emekli oluyor. 2 yilda bir olsa 13/3 ten baslayan 5lere 4 lere duser emeklilikte diye dusunuyorum.