Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de görevde yükselme şartları nedir?

ALİALİ

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar

meb e atanan memur arkadaşlar .Son atanan meb arkadaşları okullara görevlendirildik. Okullarda memurlar genelde edindiğim ikinci planda kalıyor. bu sadece bakış açısısından değil maddi yönden öyle .
bizler idareci olarak tam gün çalışıyoruz öğretmen ise yarım gün çalışmaktadır. Maaş yönden en az 200 lira fazla almakta tamam onu geçtik bir de ek ders ücreti alıyorlar onu para yerine koymuyorlar buda 500-600 bulmakta . memur ile öğretmenin maaş farkı 800 bulmakta.

birde meb çalışanları 3 yıl çalıştıkta sonra görevde yükselme sınavlarına girebileceğimi duydum.
bizlerin görevde yükselme sanslarınım var mı acaba
bu konuyu paylaşalım lütfen arkadaşlar....

Lise mezunu olarak yardımcı hizmetler sınıfına yani ( hademe / hizmetli ) kategorisindeyiz. Kamu yönetimi okuyorum bende artık bakacağız ne zamana kısmet olur görevde yükselme ilk memur olunacak daha sonra şef vs ondan sonra şube müdürlüğüne yükselebiliyormuyuz bilmiyorum.. Ama hayat gerçekten zor, engelli adamın hizmetli kadrosunda ne işi var hadi şahsım adına ben protez kullanıyorum verilen işleri laikiyle yerine getiriyoruz ama ağır geliyor birşeyde diyemiyorsun durum belli aday memursun ve görev statünde Amir'in ne derse onu yapmak zorundasın. Yönetmelikte düzenlemeler şart yoksa hizmetli kadrosunun inanın işi çok zor kimileri hizmetliler yatıyor falan diyorda ben kütüphane + fotokopi + arşiv sorumlusuyum ve 4 odanın temizliği bana ait 1800 öğrenci 100 öğretmeni var bulunduğum okul 3 bloktan oluşuyor. Günde minimum 9-9.30 saat çalışıyorsun özel sektör gibi 8.30da başlaman gereken göreve 8.00 da bekleniyosn öğle arası yemek molasını tam 1 saat kullandırmıyorlar vs en geç akşam 17.30da okul dağılıyor hadi kıyafetleri değiştir takım elbiseden işçi elbisesine temizlik yap :) olaya bak ya

-Şef olabilirsiniz ama şube müdürü olmak zordur :)

Kolay gelsin

Sırasıyla; Memur, V.H.K.İ, Şef (Tabii okulda 3 memur kadrosu varsa), Şube Müdürü (Milli Eğitim Müdürlüğünde, Not: M.E.M Şube müdürlüğü görevinde siyasetin rolü vardır...) :)

Detaylı Bilgi İçin: Milli Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Hakkındaki Yönetmelik...

arkadaşlar bende meb de hizmetliyim bizlerde görevde yükselme sınavı var mı kaç yılda bir oluyor varsa eğer sınava girme kriterleri neler bu konuda bizlere bilgi verirseniz çok seviniriz bizlerde sizlerin verdiği bilgiler doğrultusunda hareket eder ve sınav olursa inşallah hepimiz başarılı olup yükseliriz yardımlarınız için şimdiden çok teşekür ederim arkadaşlar

s.a ben adliyede calısmaktayim benim de gorevim yükselirmi

Selamûn Aleyküm ;
Arkadaslar yükselme sınavına girebilmek icin 3 yılı tamamen bitirmek mi lazım yoksa 2 yılı bitirip 3. yıldan gün aldın mı tamam mıdır ?
Net bilgisi olan varsa lutfen cevaplar mı.
Teşekkürler :)

crazycem25 görevde yükselme sınavı 3 yılda bir yapılıyor.

Üst Alt