Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de göreve başladım ama çalışamaz durumdayım. Malulen emekli olabilir miyim?

takuyyiddin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam benim 1 ekim 2008 tarihinden önce 7 günlük siğorta girişim var. 2014 te dörtyol devlet hastanesinden alınmış %85 oranında 'f29 organik olmayan psikotik bozukluk tanımlanmamış (tedavi ile işlevselliği düzelmeyen)' raporum var. 2014 ekpss girerek 2015 haziran ayında meb hizmetli kadrosuna atandım.şu an çalışıyorum ama çalışmakta zorlanıyorum. toplam 70 gün civarında prim günüm dolmuş.malulen emeklilik ve yahut başka bir hakkım var mı. çalışamıyacak durumdayım

takuyyiddin

Malulen emekli olmak için en az 10 yıl ve 1800 gün prim ödemeniz gerekli. Şu aşamada malulen emekli zaten olamazsınız ilk işe girişte malul sayılacak derecede olduğunuz için siz ancak şu tabloya göre emekli olabilirsiniz.
2008_sonrasi.PNG

arkadaşım çok geçmiş olsun bu siteyi takip ediyormuydun sürekli ? diyeceğim ön yargılı olmak istemiyorum meb için engelli arkadaşlar bi çok kişi atanalım tek meb de sen otur maaşını alırsın diye yönlendirenler vardı şimdi o kişiler bu duruma düşen arkadaşlara yardımcı olsun bakalım...

şuanda malülen emekli olma şansınız yok,çalıştıgınız kurumun yetkilileriyle görüşün,sizi idare etsinler bir şekilde,mutlaka bir çözüm bulursunuz.kurumunuz yardımcı olmazsa bakana kadar gidin,durumunuzu anlatın.

takuyyiddin

bende senin gibiyim hastalıgımız aynı %80 raporum var çalışamıyorum bende

bende meb te hizmetliyim

yani malulen emeklilik
şansım yokmu officer. ilk işe giriş tarihim 2008 raporu aldığım yıl 2014. 7 günlük sigorta sayılmaz mı yoksa rapordan önceki???

Bildiğim kadarıyla malulen emekli olabilmek için,işe girmeden önce engelli olmamak veya engel oranın net şekilde çoğalması gerekir; bu yüzden iş yerindeki müdürün ve şube müdürünün seni idaretmesi lazım,rica et,idareederler,türk milleti merhametlidir.kötü müdürlere denk gelirsen idare etmeyebilirler.

takuyyiddin

İlk sigortalı olduğun tarihten önce malul sayılacak düzeyde işgücü kaybının olmadığına dair rapor var mı elinde?

Arkadaşım sağlık şartı uysa bile memuriyete 2014 de girmişsiniz ve ondan önce sadece 7 gün ödenmiş primim var diyorsunuz.
Bu durumda malulen emeklilik için istenen 10 yılın hesabı sigorta başlangıcınızdan itibaren değil, memuriyet başlangıç tarihinden sadece 7 gün geriye giderek belirlenecek tarihten itibaren başlayacak. Hizmet birleştirmede aradaki boşluklar sayılmayıp sadece fiilen prim ödenmiş gün kadar hizmet süresi kazanılır.
Kısaca şu anda ya da yakın zamanda emekli olma ihtimaliniz yok.

yok öyle bir rapor bülent abi . neden?

ufukalp abi sen sanırım erken emeklilikten bahsediyorsun ben ise malulen emeklilik için durumum uygun mu diyorum? memuriyete 2014 te değil 2015 te başladım 2014 te raporumu aldım.ondan önce raporum yoktu 7 günlük sigorta girişim vardı.

Ne tür emeklilik olursa olsun hizmet birleştirmede prim ödenmemiş boşluklar hizmet süresinden sayılmaz.

takuyyiddin

Temel kural şu kardeşim: ilk sigortalı olduğunda bugün maluliyetini gerektirecek düzeyde işgücü kaybının olmadığını ıspatlaman lazım. Yani, ilk işe girdiğinde maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybın olmamalı ve/fakat bugün maluliyet cetveli'ne göre malul duruma gelmiş olman gerekli.

takuyyiddin

malulen emekli olursun kardeş malulen emeklilikte o sigorta başlangıcın sayılıyor ben bizzat emekli sandıgıyla görüştüm

Üst Alt