Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de hizmetli olarak çalışıyorum. ÖMSS ile tekrar atamam yapılabilir mi?

pritt01

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
MEB'de hizmetliyim. ÖMSS den 78.5 puanım var. Tercih yapma hakkım olduğunu biliyorum ancak, yerleştirmemin başka bir kuruma yapılması durumunda atama işlerinde yapılacak işler nelerdir? Şimdiki kurumumdan muvafakat istenir diye biliyorum. Muvafakat verilmezse ne yapılabilir? Bilgisi olan arkadaşlar var ise kayanğıyla birlikte paylaşabilir mi?

kardeş ömss ile atandınmı 2 sene atama yok

Selam madem MEB'de hizmetlisin seni yakaladığım iyi oldu
bende Hizmetli kadrosunu yazmayı düşünüyorum.
Yazarsam büyük ihtimal tutacaktır.

Neden kurum değiştirmek istiyorsun?
İşinde memnun değil misin?
Zorlukları neler?
Okuldamı çalışıyorsun?

Ben hizmetli kadroları için müracat yapmayacağım. Onları listeden çıkardım. Zorluklarına gelince hizmetli heryerde hemen hemen aynı. Hele çalııştığın kurum/bina büyükse vay haline. Birazda müdürüne bağlı. Müdürün iyiyse hizmetlilik süper, ama değilse vayy haline... En kötü memur en iyi hizmetliden iyidir.

Madde 91 — Yardımcı hizmetler sınıfı personeli, okul yönetimince yapılacak plânlama ve iş bölümüne göre her türlü yazı ve dosyayı dağıtmak ve toplamak, başvuru sahiplerini karşılamak ve yol göstermek, hizmet yerlerini temizlemek, aydınlatmak ve ısıtma yerlerinde çalışmak, nöbet tutmak, okula getirilen ve çıkarılan her türlü araç-gereç ve malzeme ile eşyayı taşıma ve yerleştirme işlerini yapmakla yükümlüdürler.

Ve bunların dışında boya, badana, bahçıvanlık, kalorifercilik, anahtarcı, tamirci, gerekirse yazılı sınavlarda gözlemci, çaycı, git-gel, otur-kalk v.s v.s...
Haaa unutuyordum; Görev tebliğini aldığınızda altında şu ibare yazar; Bunların dışında müdürün verdiği diğer görevleri yapmakla sorumlusunuz...
Bunlar resmiyette görünen şeyler. Ama terside olan var yan gelip yatan veya kafası çalışıyorsa masabaşı iş yapan. Tamamen müdür sorumluluğunda...
(Diğer kurumlarda da çok farklı olduğunu düşünmüyorum)

pritt01;

ben yukardaki işleri yapamam ortapedik engelliyim sadece masabaşı işi yapabilirim sorum şu meb hizmetli alıyor nitelik lise ve dengi okullardan mezun olanlar yazıyor bu durumda tercih yapsam olur mu

hizmetli olarak çalışan arkadaşlar ne kadar maaş veriliyor hizmetlilere öğrenebilirmiyim

Syn Nacar;
Tamamen atandığın kurumun müdürünün insiyafitiyle ilgili yapacağın işler. Hepsi gaddar demek te yanlış olur. Haaa raporuna istinaden bu işleri yapmazssın, hatta yazılı olarak yapamayacığını belirtmelisin. Gerisi senin ikili ilişkilerine kalmış. Lise mezunuysan hizmetli tercihi tabii ki yapabilirsin.
Syn kanber;
Medeni haline, çocuk sayısına ve hangi kadro dereceden başlayacağına göre değişir maaş. 12/1 derece, Bekar ve vergi indiriminden faydalanmıyorsan yaklaşık 1645,00 TL civarında başlayabilirsin (15 ila 20 + veya - olabilir.)

Orta öğretim olarak tercih yapabileceğimiz sınırlı sayıda memur kadrosu var 90 küsürlerden aşağı düşmez die tahmin ediyorum. Bende seninle aynı durumdayım...
Haaa bu benim şahsi görüşüm...

Başka bir kuruma hizmetli olarak atanmak için bu sınava girmeye gerek yoktu muvafakat yeterliydi. Ayrıca çalışırken başka bir kuruma memur olarak geçecek arkadaşlarda her şekilde muvafakat (Valilik oluru) almanız gerekecektir.

pritt01 Kesinlikle ewt..Bende tıpkı sen gibi kurum değiştirmek için girdim bu sınava ve 3 ekim 2010 tarihli genelge sayesinde böyle birşey mümkün..Kesin bilgi..

Miray merak etme biz alırız o muvafakatı,çünkü yapılan son değşiklikle birlikte engelli kadrosunda çalışam memur arkadasların,yeni bir sınava girip atanmaları suretiyle yer değiştirmeleri kesin..

657 memur kanununda memur istifa etmesi gerekli değil mi 6 ay önce.Yada muhafakat?

Üst Alt