Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de hizmetliyim. Memur kursu alacakmışım..?

ElifD

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
2. atamada MEB'e Hizmetli olarak atandım fakat memur olarak çalışıyorum. Müdürümüz haftasonu kursa gideceğimi söyledi. atama olalı 3 ay olmasına rağmen neden şimdi gidiyorum? okulumuzda yeni atanan birkaç öğretmen daha gidecekmiş. Bu kurs gerçekten beni ilgilendiriyor mu müdürümüz yanılmış olabilir mi? Kurs Öğretmen Evinde olacakmış. Kurs hakkında bilgi verebilecek var mı? Teşekkürler.

Bu aday memurluk kursu olabilir. Bu kursu tamamladıktan sonra sınava tabi tutulursunuz. Ve sınavı geçmeniz halinde asaletiniz onaylanır ve gerçek bir memur olursunuz. :)

Adaylığı kaldırmak için 1 yıl sonra sınava girilmiyor mu ?
Ayrıca hizmetli kadrosunda görünüyorum.

Kurumdan kuruma değişir ama genellikle kurs ve sınav önce olur ve başarılı oldugunuz takdirde 1 yıl sonraya veya daha az sürede personel hareket onayınız çıkarak asaletiniz onaylanır.

Anladım teşekkür ederim.

mavigozlum,
Aday memursunuz bu eğitimleri görmeden adaylığınız kalmaz eğitimden sonra sınavlarda başarılı olmalısınız ki aday memurluğumuz sona ersin ve asil memur olun.

officer

Fakat kadrom hizmetli olarak görünüyor memur olarak görünmüyorum. yaptığım iş memurluk sadece. Ve bunun 1 yıl gibi bir süresi yok mu 1 yıldan sonra bu sınava girmiyormuyuz ?

Hangi kadroda olduğunuz fark etmiyor.Sonuçta 657 ye tabi bir personelsiniz. Genel İdari Hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfındaki bütün unvanlar da bu kursa katılırlar. Sınav önceden olur.

Aday memurluk süresinin ne kadar olacağı 657 sayılı Kanun'da düzenlenmiştir. Kanunun 54'üncü maddesinin ikinci fıkrasındaki düzenleme şu şekildedir:
''Aday olarak atanmış devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz."
Bu hükme göre adaylık süresi 1 ile 2 yıl arasında değişebilmektedir. Kamu kurumlarının hangi süreyi uygulayacağı kendi takdirlerinde olan bir konudur.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Madde 55:

Aday olarak atanan memurların önce bütün memurların ortak vasıfları ile ilgili temel eğitime, bilahara sınıfları ileilgili hazırlayıcı eğitime ve staja tabi tutulmaları ve Devlet memuru olarak atanabilmeleri için başarılı olmaları şarttır.Temel eğitim ile hazırlayıcı eğitim aynı kurumda yapılır.Eğitim süreleri, programları, değerlendirme esasları ve hangi kurumların sorumluluğunda yapılacağı ve diğerhususlar Başbakanlıkça hazırlanacak bir yönetmelikle düzenlenir

Endişe etmeyiniz, bunlar normal prosedür olması gereken şeyler. 26 yıldır kamuda hizmet veriyorum bunun son on yılı ise idareci olarak devam etmekte. Aday memurluk süresi içinde bu eğitimler de başarısız olanların sayısı inananın % 0.01 oranında ancak vardır. Devlet memurunun bilmesi gereken ana kurallar, haklar, yasaklar ve diğer önemli kanunlardan ana başlıklar olarak bir eğitim alacaksınız.

Adaylık süresi 1 yıldan az iki yıldan çok olamaz ibaresinin anlamı şudur: Göreve yeni başlayan devlet memuruna 1 yıldan iki yıla kadar olan süre içinde temel, hazırlayıcı ve staj eğitimlerini vereceksin, sonrada bunları bir sınava tabi tutacaksın ve tüm bunları en geç iki yıl içinde halledeceksin. Sizin üç aylık memur iken eğitime alınmanız normal, gideceğiniz bu eğitim az önce saydığım eğitimlerden biri olan temel eğitim, daha sonra hazırlayıcı eğitimede alınacaksınız. bu eğitimler tek tek yapılacağı gibi temel ve hazırlayıcı eğitimi idare isterse tek bir dönemde de yapabilir.

Kesinlikle katılıyorum. Aday memurluk sürecinde başarısız olan ben de görmedim. Aslına bakarsanız prosedür gereği bu eğitimler ve sınavlar var. Onun için böyle şeyleri dert etmeyin.

Bu hafta sonu bende gidiyorum ayın 25 kadar cumartesi pazar

evet cumartesi pazar yapılıyor genelde bende o sekilde almıştım eğitimleri

parsam
[FONT=sans-serif]sizde meb'te misiniz kaçıncı atamada ne olarak atandınız ?[/FONT]

UZAKLAR
çok çok teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu :)

2015 teki atamada atandım haftasonu 2 gün kurs gördük güzeldi 2 hafta daha kurs göreceğiz

@qparsam

teşekkür ederim hafta sonu ilk defa gittim bende. gayet iyiydi.

Adaylık eytimi Ne başladık tarih ve sınavlara bakarsak 5aylik memurken iş bitiyor. Biz asalet tasdik olmasi icin yılın dolmasını bekliycezmi meb te calisiyorum

mavigozlum pasini Aday memurlar önce temel eğitim sonra hazırlayıcı eğitim adıyla iki ayrı eğitime tabi olurlar her eğitim sonunda sınav olurlar iki eğitim sonunda işe başladığınız gün/ay itibariyle 1 yılı doldurduğunuzda kurum amiriniz bir forum doldurur size (bu bir yıl boyunca hal hareket ve davranışlarınızdan giyim ve temizliğinize kadar olan kategorilerde) puan verir ve il milli eğitim müdürlüğüne gönderir, il milli eğitim müdürlüğü de puan vererek adaylığınızı kaldırır Adaylık 1 yıldan az 2 yıldan fazla olamaz yani aday memurluğunuz 1 yıl dolmadan daha önce kaldırılamaz 1 yıl dolduğunda adaylığınız kaldırılır

Üst Alt