Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de iş yüküne dayanamadım ve istifa ettim!

poyraz.

Aktif Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
7
evet arkadaşlar şimdi bu konunun altına cok değişik şeyler yazacagınızı bılıyorum baban cok mu zengin senın paraya ihtiyacın yok mu devlet de iş bulmuşun bırakıllırmı ve bunun gibi bir sürü şey hata içinden saydırıp döken de olabılır 30 eylulde m.e.b de hizmetlı kadrosundan işe başladım çift ögretımli bir ilk okul ve tek hademeydim 17.30 de okul dagılıyor ve ben 12 sınıf 6 wc 3 buyuk koludor hem süpürüp hemde paspas atıyordum bu öyle kolay bi iş degıldı gecen yıl bu işi 4 kişi yapıyormuş bu yıl ben tek yaptım bu zamana kadar yüzde 56 iş güçü kaybım var müdüre durumu anlattıgım da ``yapamayan gider`` gibi ifadeler duydum gece 23.00 kadar sınıf temızledigim oluyordu ilçeye ile her yere bunu anlatım hiç bir şey değişmedi bu gün mudure istifamı verdim o da aldı meb de böyle sıkıntılı cok arkadaş var bılıyorum size tabiki istifa edın demıyorum ancak bu kötü durum devam etıkce ne aldıgınız parayı rahat yiye bılırsınız nede ayaklarınız işe gitmek ister benım için bu defter bu gün kapandı allah sizin yardımcınız olsun.

Iyi yapmissin isci calistirmak farkli isci sömürmek farklidir hakkinda hayirlisi olsun kardesim korkma ekmegi veren Allahtir m.e.b degil

arkadaşım öncelikle hayırlısı olsun ama anlattığnız olay bana pek de tatmin edici gelmedi. ben özel sektörde bile kendi haklarımı savunup ezdirmezken, kamu kurumu gibi bir yerde nasıl olurda seni öyle çalıştırırlar aklım almadı
keşke önce ilgili yerlere başvursaydın ve hakkını arasaydın çünkü orayı kazanmak senin için kolay olmamıştır eminim
yine de hakkında hayırlısı olsun ne diyelim ama meb hizmetlinin kötü olduğunu çok kişiden duydum

Kardeşim hayırlısı olsun ama sana maaşı veren okul müdürü değil devlet... Madem zor durumda kalıosun müdürün agzına bakarak hareket etme sonra canım cicim işte şole böle yane demeye başlar sıkıntıların varsa şube müdürü veya ilçe mem müdürünü anlatabilirdin yada okul kurum değiştirebilirdin yada ilçe mem kurumunda çalişabilirdin bu sebeplerden dolayı senin istifa etmeni üzüldüm... Hakkını arayabilirdin yine de sağlık olsun ama istifanı geri çektirebilirsin bence okulu değiştir tşkrlrr Ha birde sen kendinin meb hizmetli sanma sen meb devlet memurusun bazı illerde hizmetli olanlar memurluk bile yapanlar var ok

direkt istifa etmek yerine BİMER'e şikayet etseydiniz keşke. Belki müdürün icabına bakılırdı.

bence de sen o okuldan emekli olacak değilsin ya ver dilekçeni başka okula görevlendirebilirdin

kadrolu iseniz zaten direk istifa etmek yerine engel durumunuzu belirtir bir dilekçe ile iş yeri değişikliği isteyebilirdiniz.

Keşke istifa etmeseydınız. İmkanı varsa geri çekin istifanızı. Tahsiliniz nedir bilmiyorum ama kurum değişmeyi deneyebilirdiniz. Evet meb 'in bu konuda ünü kötü ama istifa yerine başka çözüm bulsaydınız keşke.Açıkçası üzüldüm devlete geçmek hiç kolay değil.Ben atandığımda bana neler yaptılar yılmadım şikayet ettim. şimdi rahatım.Mümkünse geri çek istifanı .İlçeye git durumu anlat.Müdürün yapamayan çeker gider diyemez çözüm önermesi lazımdı.Hiç mi sözleşmeli personel yok?

keşek istifa etmek yerine yapabildigin kadar yapıp yetişmeyen işleri ertesi gün yapsaydın gece 11 e kadar çalışılmaz devlet dairesinde mesai saatinde ne kadar iş olursa o kadar yapılıp ertesi gün devam edilir

Cevap: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI (MEB) > EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (15.02.2017 12:33)
Başvurunuz kurumumuzca incelenmiş olup çalıştığınız kurumla yapılan resmi yazışmada kendi isteğiniz doğrultusunda okuldaki göreviniz saat 15:00 te başlamakta, 17:30 da ders bitimi ile 11 sınıf temizlemekle görevlendirildiğiniz ve bu görevinizin normal bir çalışma ile 2 saat gibi bir sürede bitebileceği 23:00 a kadar sürmediği bilgisi verilmiş okullardaki ihtiyaç durumuna göre görevlendirme yapıldığından şu an için görev yerinizin değişmesi mümkün değildir. bimerin cevabı 11 degıl 12 sınıf kendi isteyımle degıl mudurun isteyıyle ve 12 sınıf nasıl 2 saat de temızlenir işte allah sizi nasıl bılırse öyle yapsın

bunla beraber 6 tuvalet 3 büyük koludor var

okulun içinde gezsen saadece gezsen yarım saat alır ayrıca her iki sınıfta bir paspası yıkaman gerki yo yoksa temızlemez sadece 40 dk toplamda paspas yıkıyosun tum okulu ve sınıfları süpürüyosun ve tum okulla ve sınıflara paspas atıyosun helal olsun bizim mudur 2 saatlık iş demış:) istifa ettıyıme birkere daha üzülmedim

Kardeşim geçmiş olsun. Bende ilk başta cok sıkıntı yaşadım şimdi durum daha iyi.

Burada da Sıkıntılarımla ilgili bi kaç konu açtım, beni burada özelden tehdit eden bi engelli müdür arkadaşımız bile oldu. Düşün durum ne boyutlar da kardeşim.

Seneye sağlam çalış ve Sağlıkta hizmetli seçmeye bak yolun acık olsun

Devlet büyüklük yapıyor engellilere istihdam sağlıyor, devletten çok devletçilik oynayan müdürler ise bu büyüklüğü, küçüklükleriyle bitiriyor.. Keşke istifa etmeseydin cidden bak maddi yönden demiyorum sadece şikayet ederdin, hep dilekçe yazardın, dar ederdin o okulu ona açıklarını arardın.. direk o işten değil bak her okul müdürü bir yerde bir hata yapıyor onu bekleseydin elini güçlendirip bu savaşı kazansaydın pes etmeseydın.. fakat halini anlayabiliyorum bir süre önce bende istifa edecek kıvama geldim fakat tuttum kendimi direndim ve bazı şeyler yaptım finalde bu savaşı ben kazandım.

Eski bi konu ama o kadar özenme se y din üstünkörü yapsaydın çıksaydın senden beklenen buydu bence

bende aynı durumdaydım takı gecen ay kalp hastası oldum şimdi 100 ağır engeli oldum

Son düzenleme:
Gecmiş olsun sana istifa et diyemem ama bu vicdansizligi yapanlari allah nasil bilirse oyle yapsin. Evet artik bi kredi kartim yok 2500 tl maaşimda yok işzimde cebimde 20 tl de yok ama icimde zere kadar pişmanlikta yok boyle zulüm olmaz olsun iyiki dik durmuş cekip gitmişim

Ben kendi durumumdan örnek vereyim. 7 yıl önce memur oldum. Hizmetli kadrosunda olduğum için bir çok şey yaptılar bana. Temizlik işi önerenler mi dersin? Yoksa gidip bahçıvan yaptıranlar mı? Psikiyatrik engelli olduğumu bile bile morg ta bile görevlendirdirler beni. Gerisini siz düşünün.

Haa söylemeyi unuttum! Siz hiç Çamaşır yıkaayan bir Devlet memuru gördünüz mü? Bana bunu da yaptırmaya çalıştırlar. Düşünün, Devletimiz o kadar zengin ki, Memurunun yarısı kadar maaş verdiği adamlara kadrolu memuruyla aynı işi yap diyor.. Ama tabii yılmadım savaştım. Bir gün bile düşünmedim istifa yı. "Cesaretiniz varsa siz çıkartın" dedim.

Haa sonra ne mi oldu. Şimdi bir semt polikniğindeyim ve emekli olana kadar çalışacağım. hamdolsn yiyim okulum da bitiyor şeflik ardından müdürlük. Başka işler de yapıyorum bu arada kusuruma bakmasın kimse özel sektörde amelelik yapamam.

Haa birisi çıkar der ki bana. "tabii emekli olduktan sonra" Oğlum sen Meslek sahibi adamsın, Gel seni Kurumsal bir firmanın idari pozisyonuna alalım. O zaman özel sektörü düşünebilirim. Amma bu günün şartlarıyla imkansız

Neyin istifası sen neyin kafasını yaşıyorsun müdürün babasının yerimi çekeceksin sandaliyeyi otur mudur istifa etsin işine gemiyorsa geri al hemen ben 18 sene oldu ben çok gördüm onun gibi Yalama müdürleri çabuk geri al millet is icin 40 takla atiyor

*DORLİ* dor bu sayfayi bi zahmet bi burdan kaldiri ver eski zaten kim cikarmis bunu bilmiyorum mümkünse sagol.

Milletin iş için 40 takla atması, milletin köle olmayı kabulleneceği anlamına gelmez. Bırakın artık beterin beteri var durumlarını. Niye sürekli bizden daha kötü durumda olanlara bakarak şükretmemiz gerekiyor? Bir kere de bizden daha iyi durumda olanları görelim de daha iyisini isteyelim.

Poyraz arkadaş yolun açık olsun. İstifa etmek kolay karar değil. Keşke istifa etmeden bu sorunlardan kurtulabilseydin. Madem ki çıkış yolunu istifa etmekten buldun, bize de hayırlısı olsun demek düşer. Elbette bir planın vardır, yeniden sınava girersin ya da başka bir iş bulursun. Cesaretin için tebrik ediyorum. Başarılar dilerim.

sen en iyisi 2022 maaşı al yat öle daha güzel

Senin kadar da çalışan olmamıştır o okulda sen kendini yormuşsun bitirmişsin olduğu kadarını yapacaktın hiç taklamayacaktın müdürü gecenin 11 kadar temizlik nedir sınıfları zaten temizleme her sınıf bir sınıf annesi seçip sınıfın temiz<liğini yaptırıyorlar koridorlarıda dönüşümlü olarak yapacaktın yani okadar taklamayacaktın müsdürü bu kadaro luyor tek kişi ben sağlam değilim diyecektin

Okulda tek ben vardim başka kimse yoktu tek hizmetli 650 ogrenci ilk okul 30 ogretmen ben tek zate gecmiş zaman arkadaslsr 7 sy once oldu ve biti

poyraz.

O müdür öğretmenler ne işe yarıyor onlar da katılaydi bari işe kendi okulları ne oldu.
Geçmiş olsun her şeyde bir hayır var

Kimsenin yaşadığını kimse bilemez.

Buna benzer bir sorunu yaşayan bir arkadaşım daha olmuştu. Bazı yoneticilerin ıdare kabiliyetinden kaynaklı sorunlar diye düşünüyorum .

Keşke demediginiz ıçin sorun yok. Fakat sunuda belirtmeden geçemeyeceğim. Bu kadar kolay pes etmemelisiniz.

Hayatta her zaman zorluklar vardır. Kamu ıçin çok geçerli olamayabilir. Lâkin özel sektör de bu sizin anlattiginizin misliyle fazla sorunlar ve iş yükü vardır.

Itiraz edersen sana kapıyı anında gösterirler maalesef...

sen niye istifa ediyonki çamura yataydın kendileri ataydı bir engelliye bu yapılırmı özür dereceniz kaç

Üst Alt