Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
MEB'de memur olanlar vergi indirimi için kendisi mi başvuracak, kurum mu halledecek?
Kamu çalışanları emeklilik için vergi indirimi hakkı elde etmek zorunda değiller. Vergi indirim hakkı ile emekliliğin hiç bir ilgisi bulunmuyor.
Vergi indirimi hak etmek için kişinin kendisi defterdarlığa başvurmalı; bu her zaman en garantili yoldur. Çok çok çok nadirdir kurumların elindeki rapora istinaden defterdalığa başvurup vergi indirim hakkı sağlaması.
peki vergi indiriminden faydalanan ve sigortali olarak calisan benim gibi ozurlulerin durumu ne olacak. onlar icin faydalandigi vergi indirimi haklari ellerinden alinacak mi yoksa yeni basladigimiz kurumda da vergi indiriminden ve erken emeklilik hakkindan faydalanmaya devam edecekler mi ?
Bülent bey vergi inidirimyle emekliliğin alakası yok dediğiniz vergi indirim sadece ücretteki artık için mi fayda sağlıyor? Benim öğrenmek istediğim nokta şu; engelli alımıyla atandık engelimizden dolayı erken emekli olabilmek için ek bir başvuru yapmamız gerekmiyor mu?
Evet bende bunu merak ediyorum,
Vergi indiriminden faydalanmamız şartmı? (657 meb özürlü memurlarının), erken emekli olabilmek için?
Yani emeklilik zamanı geldiğinde direk emekli mi olunur yoksa yeniden sağlık raporu vs uğraştırıyorlar mı?
1 Ekim 2008'den sonra ilk defa memur engelliler 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre emekli olurlar. Bu da emeklilik zamanları geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip yeterli oranda rapor almak demek. Öncesinde alınan raporlar veya vergi indirim hakkı hiç bir anlam ifade etmez