Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de memurum. Diyaliz nedeniyle haftada 2 gün işe gidemiyorum. Maaşımda kesinti..?

honor

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben bir şey öğrenmek istiyorum, araştırdım ve hala araştırıyorum ama konu hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

Ben şu an bir okulda memurum. Tekerlekli sandalye kullanıyorum ve DİYALİZE giriyorum. Şimdi şöyle bi durum çıktı: Normal personel belli bi sürenin üzerinde raporlu görünürse maaşlarında kesinti yapılıyormuş(öğretmenler sanırım) ancak benim rahatsızlığım nedeniyle doğal olarak haftada 2 gün işe gidemiyorum. Buna yönelik de rapor verdim ancak benim de tıpkı normal personele uygulanan rapor mevzuatına girip girmediğimi yönetim tam bilmiyor. Yani onlar gibi raporlu göründüğüm günler nedeniyle benimde maaşımda kesinti yapılıp yapılmayacağı konusunda. Arkadaşlarım var memur olan onlara sordum ancak böyle bi şi olmadığını söylediler fakat ben yasal olarak bi dayanak öğrenmek istiyorum. Yani özetle Diyaliz nedeniyle haftada 2 gün işe gidemiyorum ve bu günlerde benim yasal durumum ne olur?

Geçmiş olsun arkadaşım; Bir bilgim yok konuda fakat çok büyük bir ücret kesilmiyor diye biliyorum ben rapor aldığında...

7 günden fazla tek hekim raporları, 7. günden itibaren kaç gün rapor alınmışsa o süreler maaştan kesilir.

Hafta en az 2 gün diyalize girmen gerektiği aksi halde sağlığının olumsuz yönde etkileneceği hakkında bi heyet raporu al ve çalıştığın kuruma ver. Heyet raporları genelde 30 ila 45 gün arası istirahatler için verilir ve heyet raporu olduğu için maaşından hiçbir kesinti olmaz.

Ancak dediğim şekilde bir heyet raporu alabilirseniz durumu farklılaştırır.

tek seferde alınacak 7 ve + gün raporları mı maaştan kesintiye yol açıyor yoksa aralıklarla alınan raporların toplam süreleri 7+ yı bulduğunda mı? bir de olan kesinti mebla olarak ne kadar söyleyebilir misiniz?

Üst Alt