Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de memurum. Emrivaki olarak mutemetlik yaptırmak istiyorlar, kabul etmeme..?

abukperi

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar meb e yaklaşık 10 ay önce yedekten atananlardanım. Evrak kayıtta görev yapıyorum. İdarecilerle eskiden mutemetlik görevi yapan kişi arasında itilaf çıktığı için bu işi bıraktı. Okulda ki memur statüsünde olan herkes ben dahil bu işe talip değil. Üç okuldan oluşan bir okuldayım.. Yaklaşık personel 180 kişi . Öğrenmek istediğim şu bu işi zorla bana yaptırabilirler mi özlük haklarım neler? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bu arada Temel hazırlayıcı eğitimler Kasımda başlayacak asaletim onaylanmadı bu durumu bana karşı kullanabilirler mi? Lisans İktisat mezunuyum. Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

sizi uygun görürlerse yapacak bişe yok üst yazı onaylanırsa olmak zorundasınız benim görüşüm tabi..

göreve başlamadan önce ilgili amir tarafından görev dağılımı yapılır ve yazının bir nüshası size verilir. o kağıtta yazılanlar doğrultusunda görevinizi yerine getirmek zorundasınız ve zorunlu olduğu hallerde amirin vereceği görevleri de yapmak zorundasınız.

Siz Memur olarak atdınız kuruma.. Mutemet olarak değil...Mutemetlik ayrı bir kadro teşkil eder... engel durumunuzu ve bu işe uygun olmadığınızı bildirin, yapmak zorunda değilsiniz... Çünkü kadronuz MUTEMET kadrosu değil... saygılar..

Ada ile aynı fikirdeyim.
Mutemetlik ayrı bir kadro ve görevdir.Sizin onayınız alınmadan zorla bu görev size verilemez.

Arkadaşlar siz işin teori kısmındasınız gelin hele pratiğe gelin okullara bakın bakalım nasıl yaptırıyorlar .Bir görevlendirme yazısına bakar .Ama arkadaşa tavsiyem gözün korkmasın o kadar zor bişey değil ki okulda mutemetlik eskisi gibi katsayı falan hesaplamıyon ki herşey kbs de zaten sen sadece terfileri ,kademeleri .askeri geçim indirimini ,özel sağlık sigortalarını (yani öğretmenlerin varsa eğer )yani bunları takip ediyon .Ha bide ekdersleri gerçekten gözün korkmasın bir iki si zor gelir 3 de uzmanı olursun .Takıldığın noktada da telefonla destek alırsın olur biter .İşin zor kısmı okul aile birliği hesapları ,kasa filan bu işi sana yıkmazlarsa sadece maaşlarsa kebab bi iş

Valla bende okulda memurum ama mutemetlik işini müdür yapıyo bana sadece götürmek kalıyoo:) 1 yıl 3. ayıma girecem hala öğretmedi:) hatta bazı üst yazılarıda o yazıyo bana yazdırmıyo:) bazen o işlemleri o yaptığı için canım sıkılıyo:(

arakadasım zaten mutemitlek görevlendirme yapılıyor. Valilik emri ile bizim bölümdende yapıldı hemde engelli bir arakadas artık eskisi gibi maliyeye sık sık gidip gelme gibi olay kalktı. Yapamanız mümkün bence

evrak kayıt işini bile size vermemeleri gerekir.Evrak kayıt pasif görev genelde hizmetliler bakıyor bu göreve.Memurun bir tanesini evrak kayıda koyunca hemen burnu düşüyor.Benden söylemesi evrak kayıt hizmetlinin işi ve pasif görevdir...

Teşekkür ederim cevaplar için. Kamuda kemikleşmiş bir yapı var. Kimileri yaptığı işin hakkını verirken (bu kişiler azınlıkta) kimileriyle tipik memur zihniyeti ile çalışmakta. Bir şekilde öğrenirsin çözersin işi yaparsında... Benim kabul edemediğim dayatma ve birimde benim dışımda bu işi yapabilecek kişiler olduğu halde o kişilerin yapmak istememesi ve bana yaptırılmak istenmesi...

Mutemetlik her daim yukarılara giden yolu açar...Daha bir saygıyla yaklaşırlar.Fazla diklenemezler.Çünkü yanlışlık olursa sıkıntıyı onlarda yaşar...

Tif ve Okul aile birliği hatta ihale işlerini almada ne alırsan al. Şahsen ben halk eğitim deyim. Sadece mail üzerinden gelen ve giden alt/üst yazılara bakıyorum çok şükür.

Yardım

Ben Bir Okulda memur olarak görev yapmaktayım ihale işlerini (Hazırlama dahil) bütün ödemeleri pansiyon işlerini ambar düşümlerini TİF işlerini evrak işlerini evrak getirme götürme işlerinin (Okulumuzda 3 tane hizmetli olmasına rağmen gerçe hizmetlilerden bir tanesi hariç diğerleri okula uğradığı yok) yapmaktayım. bu işlerden hangilerini müdür yardımcıları yapması gerekiyor lütfen yardımcı olun.

Mutemet kadrosuna atanmadığınız sürece size o işi veremezler kanunen ama yukarıda arkadaşlarında bahsettiği gibi evrak kayıt özellikle üniversite mezunu biri için basit bir iş. Ben olsam o kadroya atanmam şartı ile o işi yapmayı kabul ederdim. Mutemet kadrosu yapanı yıpratsa da çevresince her daim ihtiyaç duyulan insanlardır. Mevzuatı iyice öğrenip durumu lehine çevirebilirsin.:rolleyes:

adaylık süresince sıkıntı yaşatamazlar... :D bakın sizi adaylık eğitiminde bıraktıklarında size o eğitimi verenlere soruşturma açılır siz eğitim vermedinizmi diye.... adaylığı hiç umursamayın size zorla bişey yaptıramazlar lakin ben olsam balıklama dalardım çünkü yükselmenin en kral yoludur.... ama istemiorsanız yaptıramazlar üst yazı size gelsin sıkıntı yok mutemetlik görevinden istfa ettiğinize dair dilekçe verebilirsiniz keza kafanız atarsa beceremediğinizi sölersiniz bir ikide yalnış yaparsınız hemen değiştirirler sıkıntı olmaz ama çok kolay yeni sistem ben olsam yapardım...

uzun süreden beri meb mutemetlik kadrosuna atama yapmıor... ben bulunduğum okulda kayıt,üst yazılar, kbs mebbis tefbis, e okul vb. tüm işleri tamamını yapıyorum. gerçi şu an okul mevcutu 500 civarı 30 personel çok zor olmuo...
mutemetlik işleride fazla kalmadı zaten genelde sistem üzerinde yapıolar.. çok fazla seni zorlamaz die tahmin ediyorum...
kolay gelsin.

size görev yazılmadan iderecinle görüş zorlanacağını söyle anlayışla karşılar umarım, yapmama gibi bir lüksün yok görev dagılımı yapıldımı ben yapmam dersen ugraşır durular artık, stajerliği hiç takma ve onu koz olarak kullanmalarına izin verme devlet memuru olmak zordur ama çıkarması dahada zordur işten

Kamuda çalışan engelli memurlar kendi rızaları dışında başka bir yere görevlendirilmemeliler bununla ilgili bir yasa çıkmalı ve yapacakları işler kanunla net bir şekilde ifade edilmelilerdir.

Üst Alt