Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de öğretmen olup vergi indirimi alan var mı?

rind

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Meb de öğretmen olup vergi indirimi alan var mı süreç nasıl işliyor

Meb deyim ve okulda görev yapıyorum engelli memurum vergi indirim belgem var. Okulda öğretmen arkadaşımızın da 3.derece vergi indirim hakkı var?

officer;
süreç nasıl işliyor bilgi verebilir misiniz vergi dairesine basvuruyoruz sonra diyelimki onaylandı sonrasında ne yapıyoruz

öncelikle vergi dairesi mükellef hizmetleri bölümüne gidiyorsunuz onlar sizi hastaneye sevkediyor.hastanede kurul raporunuz yüzde 40 üzeri çıkarsa ,ankara sgk yüksek sağlık kurulu onayına gidiyor..oradan da onaylanırsa bulunduğunuz il vergi dairesine yazınız geliyor ve çalıştığınız kurumda bilgilendiriliyor..emeklilik işlemleriniz eğer yüzde 40-49 arası rapor alırsanız 18 yılda, yüzde 50-59 arası olursa 16 yılda gerçekleşiyor çalışma süresi olarak..

Teşekkür ederim açıklama için iki şey daha sormak istiyorum 1 mebde öğretmenin okuluna mı gelir evrak milli eğitim müdürlüğüne mi 2 raporu yeni almışsak raporla direkt basvurabilir miyiz

1-MEB e gelir oradan okulunuza..
2-Raporunuz 2013 mart sonrası ise vergi dairesine elinizdeki raporla başvuracaksınız mükellef hizmetlerine..onlar ankara sgk yüksek kuruluna gönderecek ,onaylanırsa okulunuza bildirilecek..

Hocam ilk önce,
Kurumundan çalıştığına dair belge al o belge ile bulunduğun ilin Maliye ''Mükellef Hizmetler Birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat et

.

Ben engelli öğretmen olarak atandım.Benimde başvurmam gerekir mi yoksa engelli olarak işe başladığım için vergi indirimden direkt olarak yararlanır mıyım?Memur raporla geldiğin için gerek yok dedi ama emin olamadım.

yakups,

Engelli kadrosundan öğretmen ya da memur olarak atanmanız ve engelli olarak işe başlamış olmanız vergi indiriminden yararlanıyorsunuz anlamına gelmez. Mutlaka vergi indirimi için başvurmalısnız.

Üst Alt