Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de öğretmenim. İşitme kaybım artar ve öğretmenlik yapamazsam seçeneklerim neler?

cem0606

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam, ben şu an meb e bağlı öğretmenlik yapıyorum. Şu an meslekte 6. yılım, daha önce küçükken geçirdiğim zatüre (ateşli hastalıktan dolayı sinirler kurumuş) sol kulağımda tamamen işitme kaybı oldu. sadece sağ kulağım duyuyor.
mesleğe başlarken biliyorsunuz kurul raporu alıyoruz ve ben orda normal sağlam raporu aldım başladım. yani sol kulağımın duymadığını söylemedim. Şu an meslekte bazen güçlükler çekiyorum gürültülü ortamda sesleri ayırt edemiyorum. Bazen üst solunum yolları enfeksiyonu olduğunda öğrencileri duymakta zorluk çekiyorum.
Benim korkum sağ kulağımında işitme kaybı artması ve mesleği yapamaz hale gelmekten korkuyorum. Öyle bir durumda malulen emekli veya erken emekli olma gibi haklarım var mı? veya baska bir kuruma geçme vb.?

şimdiden ilginize teşekkür ederim saygılar...

Cem kardeşim,
657 ye tabi olarak memuriyete başlamışsınız, Sonradan meydana geldiği varsayılan sağlık sorunlarında memuriyettn atma gibi bir durum olamaz ancak,mesleğinizi yerine getiremeyeceğiniz sağlık raporuyla tescil edilirse MEB de geri hizmete alınırsınız, Büro hizmetleri gibi, bunun örnekleri var.Ama tabi ücretiniz atanacağınız yeni görevinize göre yeniden düzenlenecektir.
Bu kadar bir süreyle emekli olma şansınız malesef yok kaldı ki sonradan sakatlanan memurun erken emekliliği de tartyışmalı bir konu bu günlerde.
Sağlık ve huzur dolu bir ömür dileğiyle.

teşekkürler ufuk bey, ben şu an tek kulakla idare ediyorum, peki şu an bunu raporla ispatlasam geri hizmete geçme durumum olabilirmi?

Cem Bey acele etmeyin bence yine de milli eğitim çevrelerinden bir araştırın kaş yapalım derken göz çıkarmayalım. Benim psikolojik rahatsızlıklarından dolayı geri hizmete alınan öğretmen arkadaşım da oldu ama sanırım şikayet dolayısıyla olmuştu.Olumsuz bir durum sezmezseniz ve bu durumda mesleğinizi sürdürmek sizi rahatsız ediyorsa bağlı bulunduğunuz milli eğitim müdürlüğüne durumunuzu bildiren bir dilekçeyle başvurabilirsiniz.Gerekli prosedür onlar tarafından başlatılır.Ama dediğim gibi sonuçları bakımından bir araştırın olumsuz bir durum yaşamayalım.
Şimdi böyle konuşunca sakın aklınıza kötü şeyler gelmesin,tedbir mahiyetinde söyledim.Şikayet dahi olsa gerekli incelemeden sonra yapacakları şey geri hizmete almak oluyor.
Zaten mantık yürüttüğümüzde de sizin açınızdan memuriyetten çıkarılma gibi birşey söz konusu olamaz.Göreve başlarken sağlam raporunuz mevcut olduğundan dolayı,durumunuzun sonradan oluştuğu varsayılacaktır.

Ancak bir tavsiyede bulunmak istiyorum.
Sağlık probleminizin göreve başladığınız tarihte mevcut olduğunu asla söylemeyiniz.
O durumda yönetmeliğe aykırı olarak göreve başlatıldığınız gibi bir bakış açısı oluşabilir.
Allah kolaylık versişn inşaallah.

Bence dışarıdan alın bir işitme cihazı rahat edersiniz ,mutsuz olacağınız bir göreve atanırsanız üzülürsünüz ....

Selam Cem Bey...
Mesajlarınızı okudum da aynı problemle karşı karşıyayız bende öğretmen atamaları için rapor alıcam yalnız raporunuza bu durumunuz nasıl işlenmedi onu anlayamadım ?yani biz söylemezsek anlaşılmıyo mu?KBB muayeneleri nasıl oluyo acaba?eğer anlaşılırsa öğretmenlik için bu durmumuz bir engel mi? özürlülük oranımız tahminizce % kaç oranındadır? ilginiz için şimdiden teşşekkürler

Yukarıda Cem Bey'e yönelttiğim sorularım hakkında bilgisi ve tavsiyeleri olan herkesin mesajlarını bekliyorum...Teşekkürler...

Üst Alt