Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de öğretmenim. Sınıf kontrolünde acze düştüğüm için ceza almak üzereyim.

myratyilmaz

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba
MEB'de öğretmenim. Sınıf kontrolünde acze düştüğüm için ceza almak üzereyim. 13 yıllık İng. öğretmeniyim. 4 yıl anadolu lisesinde çalıştıktan sonra ilköğretime geldim. Akademik başarısı düşük olan bazı öğrencilerin sınıf içi taşkınlıklarını engelleyemiyorum. Sonuç olarak bazı öğrencileri darp ettim ve şikayet edildim. Şimdi maaş kesimi cezası ile karşı karşıyayım. Sorum şu.

1- Ben ceza alsam bile öğencilerden bazıları taşkınlıklarına devam edecek. Ben kısmi görme engelliyim. İhtimal ki öğrenciler göz temasını yeterince kuramadığım için taşkınlığa başlıyorlar ve buna da devam edecekler Bu da benim bundan sonra ceza almam anlamına geliyor. Öğrencileri kontrol etmek için ne yapabilirim?

2- Ders ücreti kaybı olmaksızın MEB'de çalışılacak ilköğretimden başka bana uygun bir birim var mıdır? Soru hazırlama vb? Buralarda çalışırsam hak kaybına uğrar mıyım?

3- Normal yazı okumakta güçlük çekmiyorum. Göme engelliler okuluna tayin istemeyi düşünüyorum. Sizce nasıl olur?

Cevap verirken soru numaasını yazarsanız iyi olur.
İyi günler

aynı öğrencilerden diğer öğretmenlerde rahatsızdır muhtemelen ve idare ediyorlardır. Darp etmiş olmanızın haklı bir tarafı olmadığı için ceza alıyorsunuz. İlköğretimde tam çocukların ergenliğe geçiş aşamasında bazı öğrenciler sınırları gerçekten zorluyor. Aile sorunları olan çocuklar bunlar genellikle . Davranışınız engelinizden kaynaklanmıyor , mükemmelliyetçilik , geldiğiniz okulun anadolu lisesi olması yeni öğrencilerinizin haşarılıklarının düzeltebileceğiniz izlemini sunması size muhtemel. Diğer öğretmen arkadaşlarınız gibi yıllar içinde görmezden gelmeye alışacağınız için tutumunuz değişecek ve görevinizin üstesinden geleceksiniz meraklanmayın.
şiddet haklıda olsanız sizi haksız duruma düşürür.
sabırlı olursanız her yerde çalışabilirsiniz.

Üst Alt