Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de özürlü işçi kadrosundayım. Vergi indirim hakkı elde edemezsem..?

ayna_vatan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar

ben M.E.B na bağlı bir kurumda özürlü işçi olarak çalışıyorum. işe başlayalı bir yıl oldu. ben işkur ilanıyla direk özürlü kadrosundan işe başladım . Rapor oranım % 75 Göz miyopisi ve raporumda sürekli ibaresi var (kadrom bilgisayar işletmeni)

bugün benden vergi indirimi için raporumun vergi dairesinden onaylatmamı istediler. vergi dairesine gittim. ordaki memur benim raporumun eski (2003)
olduğunu ne yeni rapor almam gerektiğini söylediler.
ama bu raporumu işe girerken neden yenilememi istemediler. şimdi ben yeniden rapor almam gerekli mi?

eğer yeni raporumun oranı düşük olursa vergi indirimi ve erken emeklilik de ne kaybediri?
bu konularda tecrübeli arkadaşlarımın yardımlarına ihtiyacım var

vergi indirimi için tekrar rapor almanız lazım

Yönetmeliğe uygun yeni rapor alıp vergi ind. için müracat etmelisiniz...

Engelli kontejanından işe girmekle,vergi indirimi ayrı konulardır.
Erken emeklilik için vergi indirimi almanız şart.
2006 yılında yürürlüğe giren yeni oran cetveli ile engellilik ölçütü değişmiş olduğundan eski cetvele göre alınmış raporlar kabul edilmemektedir.
Defterdarlıktan sevkli olarak hastaneye gidip yeni bir rapor olmanız ve bunun da Ankara'dan en az %40 işgici kaybı oranıyla onaylanıp gelmesi gereklidir.

Vergi indiriminden yararlanabilmek için defterdarlığa başvurup o hakkı elde etmek gerek. Yalnız, bir kez raporla sakat statüsünde çalışmaya başlamışsanız, bu kazanılmış bir haktır ve olası bir vergi indirim hakkı elde edememek veya düşük rapor almak halinde işinize son verilmesi söz konusu olamaz*.
Yani sakat statüsünde çalışmaya devam edeceksiniz.. Ama vergi inirimi alamadığınız için erken emekli olamayacaksınız (tabii, konuyu hukuki boyuta taşıma hakkınız da her zaman var)

* Kazanılmış haklar
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce;
[...]
c) 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30 uncu maddesi gereğince kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde istihdam edilen özürlülerin işe girişlerinde almış oldukları özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları
geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

Bu sorunları aşamıyormuyuz herkes aynı emekli olamıyor vergi inidirimden dolayı

Üst Alt