Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de vergi indirimi otomatik olarak işlemeye başlamış. Doğru mudur?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar, ben MEB te hızmetlı olarak işe basladım. Temmuz ayında vergı ınrımıne basvurdum eylul 13 gıbı sonuclandı. vergı daıresınden sonucu bana kapalı zarfta teslım ettıler bende çalıstıgım okula, ılgınc olan ışse basladıgım temmuz ayı bordrosu ıle son aldıgım kasım ayı bordrosunda kazanclar ve kesıntıler bolumunde hıc farklılık yok. bana kurum muhasebesınden ıse basladıgımız tarıhten ıtıbaren engellı kadrosunda oldugumuz ıcın otomatık olarak vergı ındırımınden faydalandıgımızı soyledıler. bu dogrumu acaba bordro bılgılerım bu sekılde vergı ındırımınden faydalanıyormuyum emın degılım bu konuda sıte yonetıcılerı ve bılgısı olan arkadaslardan yardım rıca edıyorum

Gelir Bilgileri

Aylık Tutar45.7Ek Gösterge0Taban Aylık1300.54Kıdem Aylık0Yan Ödeme13.17Em.Kes.Karşılığı186.29Artış %100 (Devlet)0Giriş %25 (Devlet)0Gen.Sag.Sig.Pir.(Devlet)127.01Aile Yardımı0Çocuk Yardımı0Özel Hizmet Tazminatı347.29Dil Tazminatı0Makam / Görev Tazminatı0Ek Öde.(666 KHK552.51Kesinti Bilgileri

Gelir Vergisi48.24Damga Vergisi17.15Emekli Keseneği (Devlet)186.29Emekli Keseneği (Kişi)152.42Artış %100 (Devlet + Kişi)0Giriş %25 (Devlet + Kişi)0Gen.Sag.Sig.Pir.(Devlet)127.01Gen.Sag.Sig.Pir.(Kişi)84.68Toplamlar

Gelir Toplamı2572.51Kesinti Toplamı615.79Net Ödenen1956.72Gümrük Fazla Çalışma0Döner Sermaye Katkı Payı0Ek Ders Ücreti Fazla Çalışma Ücreti Ödül Ücreti İkramiye Ücreti Doğum Ücreti Ölüm Ücreti Toplam Ödenen1956.72
Sayfa Sonu Bağlantıları

Ben de engelli öğretmen olarak atandım.Hiçbir başvuru yapmadığım halde vergi indiriminden yararlanıyorum.Atama işlemlerini yaptırırken yapan memur engelli kadrosundan girdiğin için otomatik olarak yararlanacaksın demişti.O gün bugündür yararlanıyorum.Memurun yaptığı doğru mu bilmiyorum ama.

Bende gelir vergisi 49 küsür yazıyor.Eğer engelli olmayanlarda bu rakam fazlaysa yararlanıyorsun demektir.

yakups nasil anladiniz. Bende bir is yerine engelli statusunde girdim vergi indirime basvurmadim nerden ogrenbilirim vergi indirimi hak kazandigimi bordo vs

gaziantep27

Benim gözümün önünde girdi bilgileri.3.derece engelli indirimi gibi bir ifade vardı işaretledi.Hatta benim başvuru yapmam gerekmiyor mu diye sormuştum.Yok engelli statüsünde girdiğin için otomatik olarak bu indirimi alırsın demişti.Özkansoft diye bir memur maaşı hesaplama sitesi var.Oraya tüm bilgilerimi girip 3.derece engelli indirimi alıyorumu da işaretleyince aldığım maaşın aynısı çıkıyor gerçekten de.

Bende yasal vergi indirim kismi bos. Bordoda berlirtilen kisim nedir. Yasal kesintiler kismimi.

goreve yenı baslamıs vergı ındırımınden henuz faydalanmayan yada engelli olmayan yenı goreve baslamıs arkadaslar maaş bordrolarında gelır vergısının ne kadar kesıldıgını yazabılırlermı acaba rıca etsem.

Benzer durumda olan arkadaşlar kendileri için nasıl bir uygulama yapıldığını yazabilirse yararlı olur

hakan bende 2015 2 ci atamada atandım ekpss den mutemet dedi sizki otamatik yapılıyor dedi engelli olarak girdiginiz için dedi.. mebte öyle oluyor yani otamatik yapılıyor.. sen yine emin olmak için bu linkten maaşını hesaplaya bilirsin vergi indirimi yansıyormu yansımıyormu görebilirsin not: gelişmiş aramadan yapacaksın verdigim likte gelişmiş arama var doldur yansıyıp yansımadıgını görürsün

http://www.memurlar.net/maas/

Bende simdilik mebteyim bende vergi indirimim varken bile isletene kadar gobegim catladi.
2013 gorev baslangici

Üst Alt