Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de VHKİ olarak çalışmaktayım. Sağlık Bak. laboratuvar teknikeri olarak geçiş!?

Abraphq

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Bir kaç sorum olacak, yazı uzun olabilir umarım sizi sıkmam. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

2018 EKPSS sınav sonucu ile 2020 Şubatta bir ile MEB te VHKİ olarak atandım. İlk atamam olduğu için Engelli bireylere tanınan bir defalığına tayin hakkını kullanmadım. Sağlık Meslek Lisesi ve Üniversiteden Tıbbi Laboratuvar Teknikeri mezunuyum. Adaylığımın kaldırılmasından sonra Sağlık Bakanlığına geçerim diye düşünüyordum fakat sağlık il müdürlüğüne sormam neticesinde Sağlık Bakanlığı kurumlar arası geçişi kura ile alıyormuş ve ayrıca doğrudan Tıbbi Laboratuvar Teknikeri olarak geçemiyormuşum. Öncelikle VHKİ olarak geçip ( Tabii kura listesinde VHKİ kontenjanı belirtilmişse-ve vhki açsalar bile farklı il olabilirmiş) daha sonra Ünvan değişikliği sınavına girip sınavı kazanırsam laboratuvara geçebiliyorum, tabii bu da aynı şekilde VHKİ olarak çalışılan kurumda olmayabilirmiş farklı ilde olabilir. Benim kafam çok karışık. Sağlık Bakanlığı kura alımını en son 2016 da yapmış. Adaylık kalksa bile VHKİ olarak geçsem, ünvan değişikliğini tekrar ne zaman açarlar belli değil. Ne yapabileceğimi bilmiyorum. Süreç bu şekilde mi? Önerileriniz neler? Bir defalığına tayin hakkımı kullanmadığım için mesela kura alımında başka bir ile ismim çıktı diyelim bu tayin hakkım saklı mıdır?

Teşekkür ederim.

Merhaba... Bende Sağlık Bakanlığını istiyorum.
Fakat senin durumun çok farklı VHKİ'ye Üniversiteden önce mi atandınız sonra mı?
Mesleğinizi yapmak istiyorsanız bütün yolları deneyin VHKİ'nin size bir katkısı olmaz. kurumlar arası geçiş yapın Sağlık Bakanlığı bu yıl çok alım yaptı, yapıyor da. belki şansınız olabilir. hem gittiğiniz hastane ya da farklı yerlerde dönerden de faydalanırsınız.

Nurtan

Merhaba,

Üniversiteyi 2012 de bitirdim. 2020 de EKPSS ile VHKİ olarak atandım. Sağlık Bakanlığına kurumlar arası geçiş çok zor, diğer kurumlar gibi doğrudan başvuruları almıyor. Kura ile alıyor ve bu kura en son 2016 yılında yapılmış ve 3 tane VHKİ vardı. Bir sonraki kurumlar arası geçiş kura ilanında VHKİ bile olmayabilir, hiç belli olmuyor.

Nurtan Sağlık Bakanlığında da olsa GİH olduğu sürece dönerden faydalanamaz

Kurumlar arası geçiş ilanlarının yapılması kurumların takdirinde mi? Belli bir süresi yok anladığım kadarıyla.

Abraphq sınava girip tercihler de ilerleyen dönemlerde bölümünüzden alım olursa böyle de yapa bilirsiniz. sneyper teknikerliğe geçerse yararlanabilir.

Kurumlar Arası Geçiş

Merhaba,

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir ilde VHKİ olarak çalışıyorum. Tıbbi Laboratuvar Teknikerliği mezunuyum hem lise hem üniversite olarak. Sağlık bakanlığına Kurumlar arası geçiş en son 2016 yılında yapılmış, kılavuzuna göz gezdirdim. Anlamadığım kısımlar var yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkür ederim.
KILAVUZ
https://dosyamerkez.saglik.gov.tr/Eklenti/5589,2016-kurumlar-arasi-ilan-metnipdf.pdf?0

kılavuzda bu şekilde bir madde var.

6. Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı kadrolarına ve diğer kadrolara
müracaat edenlerin; atanmak istedikleri kadro sınıfı, unvan ve branşta, 657 Sayılı
Devlet Memurları Kanunun 4. maddesinin A bendine göre halen çalışıyor veya daha
önce çalışmış olması, atanacağı unvan ve branşa uygun diplomaya sahip olması
gerekmektedir.

Benim merak ettiğim şu ben kurumlar arası geçiş kurasına doğrudan tıbbi laboratuvar teknikeri için tercih verebiliyor muyum?

Üst Alt