Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de yedek memur olarak çalışıyorum. Lisans diplomamı yeni aldım. Derece..?

siirperisi

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar.. Ben önlisans mezunu olarak MEB de 1.yedeklerden kadrolu memur statüsünde (GİH) 01 Aralık 2010 da göreve başladım. Derecem 10/2 yani 2 ay sonra 1 yıl bitecek rabbim nasip ederse inş . Daha adaylık eğitimide almadım mem den yazı bekliyorum aradım ekimde gelecek dediler stajerliğin kalkması için bekliyorum üst yazı geldiğide yok bakalım ne olacak..
Şimdi ise işletme bölümünden LİSANS diplomamı aldım.Bunu MEM ne ne zaman bildirmem doğru olur Sorduklarımdan kimi şimdi diplomanı gönder derece/kademen artsın diyor, kimileri 1 yılın dolsun aralıkta derecen artınca üst yazını yaz yolla karışıklık olmasın diyor.Tamda yılın son ayı kafam karıştı ne yapacağımı bilmiyorum.Sizin bilginiz varmı bu konularda paylaşırsanız sevinirim.. Aeo iyi hafta sonları ....

Özelden mail attım bu konu hakkında...

Şahıslara takılı kalma... Geçen yıl göreve başlayalı 2,5 ay olmuştu. Lisans diploması ile Derece/Kademe terfisi almak için okula dilekçe yazıp MEM e bildirdim ve terfi ettim. Maaşada yansıttım. Tabi ben Milli Eğitime yazıyı aralıkta yazmıştım. Valilik oluru ise şubatta geldi (Olmadık bir durumdan ötürü) :) Maaşları yapan memurda bunu ancak mart maaşlarına yetiştirebildi ama 3 aylık terfi maaşı yapabildik. Ocak, Şubat, ve Mart şeklinde... (Maliye sistemi 2010 yılına geri dönemediği için Aralık ayı yan yattı çamura battı cinsten oldu. Sende Aralık ayını geçirip Ocak ayına sarkıtırsan 2011 yılına geri dönülemez ve 2011 yılında hak edeceğin terfi farkları ölür. Toplamda belki 5-10 TL cüzzi bir mikrar alırsın fark olarak ama 5-10 TL , 5-10 TL dir mantığıyla düşün) Asaleti beklemene gerek yok. Dilekçeni yaz okula ver, kayıt et, Milli Eğitime üst yazı yaz, 10-15 gün içinde terfi verip yazıyı gönderirler. Ve bu da senin maaşına 1-2 TL yansır. Birde gecikmeli terfi farkları alırsın (Toplamda 5-10 TL yani) Boşver sen yaz dilekçeni gönder Milli Eğitime. Çünkü bu senin özlük hakkın.. Onay gelince gecikmeli terfi (Yani bir veya bir kaç ay ne kadarsa işte diplomatarihinden itibaren gecikme farkları alırsın) yapmayıda unutma....

Diploma tarihini söyleyebilir misin?

Üst Alt