Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'e atandıktan sonra raporun %70 veya %90 olması emeklilikte ne değiştirir?

aspetman

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Mrb..Arkadaşlar

Ben yaklaşık iki hafta önce Sağlık Kurulu Raporu aldığımda enteresan olaylarla karşılaştım. Benim hastalığım çocuk felci ve (sürekli) dir. Normalde raporlarımda ki özür tespitim %90 dır .Çift bacak yürüme engelli ağır dereceli vs.vs. bilgileri içermekteydi.
İş bulabilmem için 2002 yılında %80 e düşürttüğüm raporum şimdi %70 olarak düzenlendi.Yani ben bu rapora göre %20 iyileşmiş mi? oldum.:) Neye göre %70 kararını verdiniz dediğim de şuan kanunlar böyle senin durumun %70 i gösteriyor cevabını aldım. Kafamda bir sürü soru işareti var. Bana doktorun dediğine göre;

*Eğer ben koltuk değneğiyle yürümüyor olsaydım sandalye kullansaydım %80 ve üzeri olarak değerlendirilecektim.

Oysa ki; ben kullanmış olduğum cihazları çıkardığım zaman sandalye kullanıyorum.Onları giymediğimde evde ki ihtiyacımı sandalyeyle karşılıyorum. Bu olayı orada ki ortopedi doktoru ve başhekim yardımcısı dahil olmak üzere anlatmaya çalıştım hiç bir sonuç alamadım.Neden durumumu incelemiyorsunuz? dediğim halde Kurulda bir merak edip incelemediler. (Lüleburgaz Devlet Hastanesi)

Merak ettiğim; bu %70 lik rapor emekliliğimi uzatır mı? Ben birinci özürlü derecesindeyken ikinci dereceli özürlü durumuna mı? geçtim. Bu rapor bana neler kaybettirecek? neler kazandıracak?Y
akın zamanda M.E.B. atamam da açıklandı? Bu raporu eskisi gibi %80 nasıl yaptırabilirim?

Yardımcı olursanız sevinirim.. Teşekkürler..

Rapor oranı %60 ve üzeri olduğu sürece 5510/28'e göre 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 primle emekli olursunuz

Üst Alt