Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meb'e atandım. Atandığım yerde Meb'e bağlı lojman imkanı var mıdır?

Getiren

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,ben Meb'e atandım daha önce Meb de çalışan var mı memur olarak lojmanları var mıdır ? Yardımcı olursanız sevinirim .

Var evet bizim arkadaş oturuyor şuan

Lojman hemen çıkıyor mu yoksa beklemek mi gerekiyor ve engellilere öncelik var mı ? Bu konuda bir bilgiye sahipmisiniz ? caqla

Lojman konusunda engelliye kanuni olarak bir öncelik yoktur.

Dostum kirada otur
Daha sonra da lojman çıkarsa gidersin

@Getiren

Kamu Denetçiliği Kurumu'na bu konuda yapılan bir başvuru var ve hatta biz de dernek olarak (www.tohad.org) bu başvuruda KDK'ya görüş ve mütalaa yazdık. Sonuç itibariyle başvuru KDK tarafından kabul edildi. Maliye de bu konuda değişiklik yapma kararı aldı. Kamu Konutları Yönetmeliği'ne baktım ama henüz değişiklik yapılmamış. Eli kulağındadır...

Karar örneği aşağıdadır...

Eğer boş varsa hemen giriyorsunuz yoksa bekliyorsunuz bir öncelik yok

Istanbul da var mi peki biliyor musunuz ben cok arastirdim ama istanbul da meb lojmanlari var mi varsa nerede rastlamadim

hozgul

2018 Son toplu sözleşmede;

''Engelli kamu görevlilerine; mesleki uyum eğitimlerininverilmesi, fiziki çalışma koşullarının iyileştirilmesi,kurum tarafından görevlendirilmeleri halinderefakatçilerin eşlik etmesi ve kamu konutlarındanpozitif ayrıcalık kapsamında öncelikli yararlanmalarınayönelik gerekli tedbirlerin alınması sağlandı.''

bir madde var
kamu konutlarındaki pozitif ayrımcılık, LOJMAN önceliğinden mi bahsetmektedir, ve prosödür bu süreçte nasıl işlemektedir. bilgisi olan varmı tam

muzy1

Evet, lojmandan bahsettiği çok açık. İlk kez uygulanacağı için talep halinde, bunu gerekçe göstererek talepte bulunabilirsiniz.

Üst Alt