Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'e atandım. Hafta sonları memurluk eğitimi olacakmış..?

Koltes

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Çankırı mebe hizmetli olarak 1 ay önce atandım atandığım okuldaki müdür hafta sonları memurluk eğtimin var oraya gideceksin dedi eğitim 1 ay sürcekmiş bu eğitim ne oluyol bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmi

hizmet içi eğitim bundan bir kaç ay sonra tekrar eğitime gideceksiniz eğitimler sonunda sınav yapacaklar katılım zorunluluğu vardır.

ilk alacağınız eğitim "Temel Eğitim Kursu", sonrasında "Hazırlayıcı Eğitim Kursu" var. İlk kurs 4 hafta sürüyor haftada 2 gün cumartesi ve pazar. Diğer kurs 2,5 ay sürüyor yine aynı şekilde haftasonları yapılıyor. En son "Uygulamalı Eğitim" diye bir şey var ama onda herhangi bir şey yapmıyorsunuz. Söylenen tarihte "Uygulamalı Eğitim Değerlendirme Formu"nu müdür dolduruyor ve ilçeye yollanıyor. 1 ay sonra da adaylığınız kaldırılıyor. Yani herhangi bir sorun olmazsa göreve başlama tarihinizden 1 yıl sonra asaletiniz onaylanıyor ve adaylığınız kaldırılıyor..

aynen öyle katılım sorumluluğu var katılmazsan adaylık kalkmıyor.. ve 1 sene daha aday oluyorsun bence gidin ben gittim daha da var 10'da 2'si bitti

Koltes
formalite icabı yapılan aday memur eğitimi.

Koltes
çankırıda hangi okul.bende 11 aydır çankırıdayım.görevde yükselme sınavı ile çankırıya atandım.

ankiloz
adaylığın kalkma süresi 2 yıl oldu.

Ankara meb e atananlar temel eğitim ile ilgili eğitimlere başlayan oldumu ?

Benim Eğitim Kağıdım Bugün geldi.. 12/12/2016 ile 23/12/2016 tarihleri arasında Eğitim verilecekmiş.. haftasonları değil haftaiçi olacak eğitim kursları

Eğitimi Geçemezsek Görevden Atılma Var Arkadaşlar Ama O Kadar Zor Sınav Değil Deniyor

Benim dönemimde devamsızlık yüzünden bir bayan aday memur asaletini 1 yıl gecikmeli almıştı.
Bu eğitimler çok basit ama önemli.
Ciddiye almak lazım.

Ben istanbulda goreve basladim her hangi bi egitim bilgisi gelmedi daha istanbulda egitime baslayan varmi

Asaletin onaylanması adıyla düzenlenen,aslında kimsenin ciddiye almadığı ve formaliteden sınavlara girdiğin bir Hazırlayıcı Eğitim Kursu :) bizimki hafta içi oldu.Çarşamba,perşembe ve cuma günleri.Gereksiz ya ,ama yinede gidip imzanı atmak zorundasın işte,gitmezsen adaylığın uzuyo

Resmi yazı kurumunuza gelmiş ve size tebliğ edilmişse ki müdürünüz söylediğine göre öyledir belirtilen günlerde o eğitime katılmak zorundasınız. Temel eğitim ve hazırlayıcı eğitim adıyla iki ayrı eğitim alacaksınız bu eğitimler süresince görevli izinli sayılırsınız ve maaşınız da işler, eğer ilçeden ile eğitimin yapıldığı yere gidiyorsanız yol ücreti de alırsınız. Eğitimlere katılmanız yararınızadır ciddiye almazsanız asaletiniz onaylanmaz adaylığınız kalkmaz.

Life peki sınavda geçerli not alamayanların memurluğu bitiyor mu ? forumdaki bazı arkadaşlar öyle diyor..

Egitimin nerede olacagi ve saatleri belli mi

Arkadaşlar Ben Çok Araştırdım Eğer Değişmediyse Sınav 1 Kere oluyor Eğer 70 Alamazsanız İlçenin İnisiyatifine Bağlı 2 Ci Sınavı Yapıyorlar 70 Altı Alanlar Memurluktan Atılıyor Eğer Atılmıyorsa Bnm İşime Gelir :)

bana böyle birşey gelmedi gelmedi bornova altındağ ilkokulu müdürü böyle bir şey demedi

Bazı arkadaşların söylemi üzerine direk yenimahalle ilçeye giderek sordum.Ankara Yenimahalle sınırları içinde görev yapan arkadaşlar için temel eğitime daha çok var dendi. Olduğu zaman gerekli bilgiler yazılı ve sözlü olarak iletilecek dendi. Personel atamadan bilgi aldım.

Her il ve aynı ilin ilçelerinde farklılıklar olabiliyor. Eğitim olacağı zaman size tebellüğ etmeleri gerekmektedir diye biliyorum.

Zamanın Ötesinde Evet başarısız olursa bitiyor, ancak sınavlar basit zaten başarısız olmak zor, 60 ve üzeri alan başarılı sayılıyor, sınavlar formalite gibi görünebilir ama bu eğitimlerde en çok dikkat edilen devam devamsızlık olayı, devamsızlık yapanları eğitimi ciddiye almayanları bırakıyorlar ancak devamsızlık yapmayanları ve 50 alanları da gayretinden dolayı 60'a tamamlayıp geçiriyorlar.

Aday Memurların Yetiştirilmesine Dair Yönetmelik'te şu 4 maddeyi gözardı etmemek gerek.

1-)Adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz. Bu süre kurum amirinin takdirine bağlıdır.

2-)Adaylık eğitimi süreci üç aşamalıdır. Bunlar, Temel eğitim, hazırlayıcı eğitim ve stajdır. Bu eğitimlerin tümünden başarılı olmak gereklidir. Bu eğitimlerin her hangi birinden başarısız olanların memuriyetle ilişikleri kesilir.

3-)Adaylık süresince hal ve hareketlerinde memuriyetle bagdasmıyacak durumları, göreve devamsızlıkları tespit edilenlerin sicil amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile iliskileri kesilir. 657 sayılı Kanunun bu düzenlemesi amire büyük bir inisiyatif sağladığından, adaylık süresince çok dikkatli olunması gerekmektedir.

4-)Adaylık süresinde devlet memurluğu ile ilişiği kesilenler 3 yıl süre ile devlet memurluğuna alınmazlar.

Life bizim burada bir hizmetli abi var.. o bana memurluktan atılma diye birşey yok.. sadece adaylığın 1 yıl daha uzar diyor..

Üst Alt