Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'e bağlı bir okulda bayan Hizmetliye yapılan görev tanımı...

BaY_Cin

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Ben 20 dakikada okudum, milli eğitim bakanlığına yeni atanan Hizmetli arkadaşlara duyrulur böyle bir müdürle karşılaşırsanız kendinize hakim olun.

GÖREVLERİNİZ (SABAHTAN - AKŞAMA KADAR YAPACAKLARINIZ)

EN ÜST KATTA YAPACAKLARINIZ
  • Her gün deterjanlı suyla en üst katında atölyeleri, süpürülecek, yıkanacak paspas yapılarak, temizlenecek.
  • Tuvaletler ve lavabolar deterjanlı ve suyla yıkanarak temizlenecek.
  • Duvarlarda oluşan toz ve örümcek ağları temizlenecek.
  • Camlar deterjanlı suyla 15 günde bir silinecek. Gerekli durumlarda hemen temizliği yapılacak.
  • Perdeler üç (3) ayda bir yıkanacak.
  • Atölye ve tuvalet kapıları deterjanlı suyla haftada bir silinecek.
  • Demirbaş malzemelerinin temizliği yapılacak, kontrol edilecek.
  • Merdiven boşluklarında duvarlarda örümcek ağı ve toz oluşmuşsa temizlenecek.
  • Cam çerçevelerin haftada bir tozları bezle alınarak, temizliği yapılacak. Hortumlu suyla yıkanmayacak.
  • Atölyelerdeki lambaların temizliği ayda bir yapılacak.
  • Çöpler günlük alınacak.

İDARİ KATTA YAPACAKLARINIZ
  • Her gün müdür müdür yardımcısı, öğretmenler odası, KİEM ve Bilgisayar laboratuarı ve mutfak deterjanlı suyla paspas yapılarak temizlenecek.
  • Tuvaletler ve lavabolar deterjanlı suyla yıkanarak, temizlenecek.
  • Kapılar haftada bir deterjanlı suyla silinecek.
  • İdari katta ki tüm odalarda masalar, televizyon, bilgisayarlar silinecek.
  • Perdeler üç (3) ayda yıkanacak.
  • Duvarlardaki varsa toz ve örümcek ağları temizlenecek.
  • İdari katın merdivenlerinde oluşan toz ve örümcek ağları temizlenecek.
  • İdari katta ki merdiven başlarındaki cam çerçevelerin ve aynaların haftada bir tozu alınacak, temizliği yapılacak.
  • Her ayın 1'i ile 5 ‘i arasında idari kattaki bütün lambaların temizliği yapılacak.
  • Her gün Bilgisayar Laboratuarının zemini paspas yapılacak. Haftada bir monitörler ilaçlı suyla silinecek.
  • Koltuklar üç(4 ) ayda bir silinerek temizlenecek.(Mayıs- Eylül - Ocak)
  • Canlar deterjanlı suyla 15 günde bir silinecek. Gerekli durumlarda hemen temizliği yapılacak.
  • Çöpler bütün bölümlerde günlük alınacak.

AHŞAP BOYAMA ATÖLYESİNDE:
  • Tabanlar deterjanlı suyla günlük paspas yapılacak.
  • Kapılar haftada bir deterjanlı suyla silinecek.
  • Atölye de bulunan malzemelerin temizliği yapılacak.
  • Lambalar ayda bir temizlenecek.
  • Camlar deterjanlı suyla silinecek, temizlenecek. (ayda bir)
  • Çöpler günlük alınacak

MAKİNE DAİRESİNDE:
  • Bütün malzemelerin tertip düzeni ve temizliği yapılacak.
  • Malzemeler düzenli bir şekilde yerleştirilecek.
  • Lambalar ayda bir temizlenecek.
  • Camlar deterjanlı suyla silinecek, temizlenecek.(ayda bir )

ZEMİN KAT GİRİŞ VE KORİDOR:
  • Koridorun tabanı deterjanlı suyla paspas yapılarak temizlenecek.
  • Yangın Kovalarının her gün kontrolü yapılacak.(Kovaların içi kumla dolu olacak.)
  • Yangın malzemelerinin temizliğine dikkat edilecek.
  • Duvarlarda oluşan toz örümcek ağları temizlenecek.
  • Zemin kat girişinin tabanı zemin deterjanlı suyla paspas yapılacak, temizlenecek.
  • Koridorların duvarındaki bütün cam çerçeve ve levhalar ile merdiven boşluklarında duvarlarda bulunan cam çerçeve ve levhalar silinecek, temizlenecek.

ZEMİN KAT TUVALET:
  • Hortumlar düzenli bir şekilde yerleştirilecek. Dağınık bırakılmayacak
  • Tuvalet ve lavabo deterjanlı suyla yıkanacak, temizlenecek.

SÖĞÜT AĞACININ ETRAFI:
  • Bina girişinde bulunan söğüt ağacının etrafında bulunan çiçek ve güllerin etrafındaki otlar temizlenecek.
  • Binanın önüne rüzgarla gelen naylon poşetler alınacak.
  • Kurum binasının önü temiz tutulacak.

ÇOK AMAÇLI SALONDA YAPACAKLARINIZ:
  • Salon her zaman toplantılara hazır halde bulundurulacak
  • Tertipli düzenli olacak.
  • Koltuklarda toz olmayacak, silinmiş bir şekilde temiz bırakılacak.
  • Salonun tabanı haftada iki (2) kez deterjanlı suyla yıkanarak paspas yapılacak.
  • AÇEP Kursu yapılacağı gün masaların etrafına sandalyeler dizilecek. Masaların üzeri silinecek Örtü örtülmesi gerekirse örtüleri serilecek. Kurs sona erdiğinde tekrar sandalyelerin tertip düzeni sağlanarak yerleştirilecek.
  • Toplantılardan önce masa örtüsü olup olmadığı, ses düzeninin kurulup- kurulmadığı kontrol edilerek gerekli tedbirler alınacak.
  • Toplantılardan sonra gerekli hazırlık yapılarak, salon tekrar toplantı yapılacak hale getirilecek.
  • Sandalyelerin temizliğine dikkat edilecek.
  • Sandalyeler 15 günde bir bezle silinerek temiz bir şekilde bırakılacak.
  • Salonda duvarlarda ve tavan kısmında oluşacak olan toz ve örümcek ağları bakılarak temizlenecek.
  • Salondaki perdeler dört( 6) ayda bir yıkanacak. (Kasım - Mayıs aylarında)
  • Salondaki malzemelerin arızalananların idareye bildirecek.
  • Sahnedeki halıfleksin tozunu alarak temizliği yapılacak.(15 günde bir)
  • Sahnenin arkasının çok tertipli düzenli ve temiz olmasına dikkat edilecek. Ara sıra paspas yapılarak oradaki malzemelerin temiz bir şekilde durması sağlanacak.
  • Salondaki hoparlörlerin ayda bir tozu alınacak.
  • Yazı tahtasını ve satranç tahtasının temizliğine dikkat edilecek.
  • Camlar deterjanlı suyla ayda bir silinerek, temizlenecek.
  • Toplantılardan 15 dakika önce salon havalandırılacak.

AÇIK ÖĞRETİM KİTAPLARININ OLDUĞU KÜTÜPHANEDE
  • Deterjanlı suyla yerler günlük paspas yapılacak.
  • Kütüphanenin tozları alınacak.
  • Duvarlarda toz oluşmuşsa tozlar ve örümcek ağları temizlenecek.
  • Sandalyeler ve masaların temizliği yapılacak.
  • Kapılar deterjanlı suyla haftada bir silinecek.
  • Lambalar 15 günde bir silinerek temizlenecek.
  • Kütüphanenin ilerisindeki koridor tertipli ve düzenli olacak.
  • Depo arkasındaki tuvaletlerde bulunan lüzumsuz malzemeler alınacak.
  • Çelik dolaplara malzemeler tertipli ve düzenli bir şekilde yerleştirilecek.

KALORİFER KAZAN DAİRESİ
  • Kazan Dairesi temiz tutulacak, duvardaki toz ve örümcek ağları temizlenecek.
  • Kazan Dairesinin haftalık ve aylık temizliği bakımı yapılacak.
  • Kazan Dairesi sürekli temiz, tertipli ve düzenli olacak.

KÖMÜRLÜK:
  • Kömür çuvalları güzel bir şekilde yerleştirilecek. Kömürlükte lüzumsuz eşyalar bulunmayacak.
  • Kabukluktaki kabuklar naftalin ve ilaç sıkılacak.(Kelebek olmaması için)

AYRICA:
  • Kurumun özellikle zemin katına ve diğer bölümlerine fare zehiri konacak.
  • Kurumun bütün ardiye şeklinde olan sık sık gidilmeyen bölümleri sürekli en az haftada bir kontrol edilecek.
  • Kurumun dış cephesi üç(3) günde bir kontrol edilerek olukların düşüp düşmediği başka herhangi bir şeyin olup olmadığı kontrol edilerek, olumsuz bir şey olmuşsa idareye haber verilecek.
  • Diğer kurumlara herhangi bir etkinliklerinde verilen (anfi, bayrak ve Atatürk posteri vb.)malzemelerin gelip gelmediğini takip edilecek. gecikme olursa idareye haber verilecek.
  • Merdiven başında ve kurumun diğer bölümlerinde bulunan çelik dolapların içine yerleştirilen malzeme ve eşyaların tertipli ve düzenli yerleştirilip - yerleştirilmediği kontrol edilecek.
  • Çelik dolapların iç kapaklarına dolabın içinde neler olup - olmadığı liste halinde yazılacak.
  • Binada bulunan tüm katlarda ki aynalar her gün düzenli olarak silinecek, temizlenecek.
  • Akşamları mesai saati sona erdikten sonra kurumdan ayrılırken: binanın kapılarının, çeşmelerinin, tüpün, lambalarının, çaydanlıkların temizlenip temizlenmediğinin kontrolünü yaptıktan sonra idareye haber verilecek. Günlük mesai bu şekilde sona erecek.

NOT: Yukarıda ki maddeler Hizmetli .........................'ın da görüşü alınarak hazırlanmış.
.............................. tarafından bu işlerin yapılmasından, işlerin takibinden ve kontrolünden 1.derecede Müdür Yardımcıları başta .................... ve ............................ sorumludur.

_______
Bu tanım özürlü bir personele yapılmamış ama sağlama bunu yaptıran özürlüye ne yaptırır diye düşünmek gerek.

Bence son derece titiz bir müdür, son derece normal şeyler istemiş. Bir anormallik yok kanımca. Hele ki ilköğretim okuluysa eksik bile olduğu söylenebilir :) Günümüzde çoğu okul temizlikten sınıfta kalır, yalnız dikkatimi çeken öğrencilerin oturduğu sıraların falan tozunun alınmasını istememiş yoksa ben mi göremedim :)

Onu zaten öğrenciler oturup kalktıkça kollarını masaya dayadıkça kendi kendilerine yapıyolar demekki müdür ona gerek görmemiş. Hepsi ilginçte şu "Söğüt Ağacının Etrafı" olayı kopardı bende . .

bunların hepsini şuan şirket elemanları yapıyor hatta daha fazlalarıda bunları hizmetlinin yapmasıda normal şimdi engelli hizmetliyle normal hizmetliyi bir tutmayın okulda şirket elemanı yoksa bunların hepsini hizmetli yapıcakdır eger şirket elemanı varsa hizmetli bu işleri yapmıyor evrak takip vs işleri yapıyor hizmetli olmak okullarda şuan çok kolay 2006 yılında yayınlanan genelge geregi kantin güvenlik temizlik ihalesi özel sektöre verildi yani hizmetliye pek bir iş kalmadı ayrıca hizmetli öss kpss açıklise açıkilögretim bunların her sınav başına ücret alıyor oda senede 500 750 arasında degişiyor gideciginiz okulda şirket elemanı varsa hizmetlinin işi kolay eger şirket elemanı yoksa tüm ihale iş hizmetlinin sırtındadır

Bay Cin yazılanları hiç sanmıyorum hepsinin uygulandığını sende biliyorsun ama arkadaşları şimdiden korkutmuşun :)))

:confused: engellilere bunlar yaptırılamaz. engelli bireyin bunları yapması imkansız...:( kendi adıma bilgisayarımın tozunu zar zor alıyorum bazen..:D

2 senede 1 okul boyanacak bunu unutmşsun yazarken abartmayalım o kadarda.

Jon83;

Hiçte öyle senin ezbere konuştuğun gibi değil o işler. Temizlik vs işleri ihaleye verilip şirketlere yaptırılmıyo, bulunduğun il/ilçe/köy/kasaba'daki okulları bi gez bakim kaç tanesinde Hizmet Alımı (İhale Edilen Okul İşleri) göreceksin. Senin o dediğinin olması için o işe ayrılmış belli bir ödeneğin olması gerek, bunlardan geçtim nerdeyse telefon faturalarını bile idareciler kendi ceplerinden ödüyorlar.

Ayrıca bu gerçek bir olaydır kesinlikle ve kesinlikle katkı abartılarak yazılmamış olduğu gibi paylaşılmıştır.

ortada kesin bir bilgi yokken tartışmanın bir alemi yok... göreve başlayan arkadaşlar yazarlar yakında neler yaptıklarını hepimizde neyin ne olduğunu anlarız.

baycin ben okulda şirket elemanı olarak çalışmış biriyim tecrübemde bilgimde çok ama aykut arkadaşında dedigi gibi tartışmaya falan gerek yok ben yazımda belirttim her okul şirket elemanı tutamaz onun için tüm işleri hizmetli yapar ama genelde okullarda şirket elemanları vardır ve işleri onlar yapar okulların kantin ihalesi vardır ordan gelir elde edilir kpss öss gibi ücretlerin bir kısmı okula kalır ayrıca veli ve ögrencilerden arada alınan yardımlar okul aile birliginin gelirini oluşturur her neyse hizmetli olarak atanan arkadaşlar bizlere yaşadıgı şeyleri tecrübelerini anlatırlar saygılar

Ben en sondaki sözleşme kısmına takıldım.Eleman alımını müdür mü yapacak yoksa MEB mi atayacak.Bu özel şirket elemanına yaptırılan bir sözleşme.Kamuda işe giren birine bu şekilde bir sözleşmeyi imzalatmak yetkisi varmı acaba.;)

Sağlam birine bunu yaptıran özürlüye yaptırmaz herhalde.Bağlama kısmınıda anlamsız buldum.

devrim göreve yeni başlayacak arkadaşların gözünü bayağı korkutmuşsun umarım bu kadar da olmaz;) başlayan arkadaşlar buraya illaki yazrlar

Vilanjik;

Okuma yada okuduğunu anlama problemin var galiba. o sondaki sözleşme değil tebliğ edildiğine dair hazırlanmış bir metin, dikkatli okursan orda yukarıdaki maddeler ........... kişinin de görüşleri alınarak hazırlanmıştır diyo, yani kadına görev tanımını yapmışlar onu tebliğ ediyolar ve bu bir şirket elemanı değil kadrolu hizmetli. Kamuda işe giren birine böyle bir tebliğ imzalatma hakları var yine söylüyorum yukardaki Sözleşme değil görevin kişiye tebliğidir.

En son yazdığımıda yanlış okumuşun galiba yada okuduğunu yanlış anlamışın, "sağlama bunu yaptıran özürlüye yaptırmaz heralde" gibi bişey yazmadım. Orda şu yazıyo bakın sağlama bunu yaptıran zihniyet engelli birine ne yaptırır acaba. Atıp tutanlar var temizlik yapmam onu yapmam şunu yapmam bunu yapmam diye görsünler kimlere neler yaptırıyolar.

ben şirket elemanı olarak bir okulda lisede çalışırken tüm işi şirket elemanı oldugumuz için biz yapardık müdür erkek hizmetliyi gece bekcisi yaptı bunu ilçe milli egitimde onayladı bayan hizmetliyi ise sekreteri yaptı telefonlara baktıroyurdu sınav zamanı evrakları getiriyor sınıfların numaranlandırılmasını hazırlıyordu okulda geri kalan ne kadar iş varsa şirket elemanı yapıyor zaten şartname diye birşey var okullar neyi isyedigii zaman yazı olarak veriyor ayrıca istekleride oluyor tabiki şirket elemanı olmadıgı yerde tüm iş hizmetliye aittir bence ben engeliyim bu işi yapamama diyemessiniz derseniz neden hizmetli oldunuz derler derdinizi ilçe milli egitime nede il milli egitime anlatırsınız gittiginiz okulda hizmetli yoksa tüm iş hizmetliye aiitir mesala okulun hiç bir şirketle anlaşması yok hizmetli var engelli ama saglık sorunları yüzünden temizilk yapamıyor peki ne olucak sanmayın okul aile birligi para verip okulu temizletir dışarıda yövmiye yada kafasına göre adam sokup okulu temizletemez ne yapıcaksa ihale yolulya yapmak zorundadır hizmetli olarak atanan arkadşalara başarılar

Üst Alt