Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'e öğretmen olarak atandım. 4c kapsamında mıyım?

nce85

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
4c li görünüyorum hata mı var

son yapılan engelli alımı ile kadrolu öğretmen olarak atandım ancak 4cli görünüyorum
657de kanunda geçici personal diyor bu nedemek
bu 4c ve 4b arasındaki fark nedir

ben anlayamadım 4c sözleşmeli deilmi?
4b kadrolu olmamız lazım deilmi?

657 Devlet Memurları Kanununa göre 4a'lıyız. Ama sgk için tüm kamu çalışanları 4c'lidir. Bu hafta seminerde şube müdürü bu şekilde açıkladı ;)

engelli atamalarında kadrolu olarak atama yapıldı yani 4a olarak yalnız 01,05,2009 tarihi itibari ile emekli sandığı bağkur ve ssk aynı çatı altında toplanmıştır... kısacası üst kurumun sgk alt kurum emekli sandığına bağlısınız... özlük haklarınız kadrolu memuriyet ile aynıdır... 4c kapasımındakiler özlük haklarından mahrum bırakılıyor... 4b liler ise sözleşmeli memuriyeti simgeler... dediğim gibi son mebe alınan engelli arkadasların hepsi kadrolu memur olarak atandılar... hatta yeni atananlar sağlıktan yararlanmak için kurum muhtementinden emekli sicil numaralarını istetip ilk önce mebe daha sonra sgkdan aktivasyon yaptırmaları gerekiyor...

teşekkürler=)oh içim rahatladı=)

Üst Alt