Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'te aday memurum ve Milli Sporcuyum. Bunlar çakışıyor. Ne yapmalıyım?

mustafa tuğra

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba..Ben MEB'de işe başadım hizmetli olarak ve yaklaşık 9 ay önce atandım bu göreve..Ben Milli sporcuyum ve ALLAH izin verirse Dünya Şampiyonasına hazırlanıyorum..Allah kısmet ederse Olimpiyatları düşünüyorum..Ben bir okulda çalışıyorum ve benim antreman saatlerimle az da olsa çakışıyor..Müdür izin veriyor fakat durumdan pek memnun değil, ve ben de bu yüzden başka bir yere geçmeyi düşünüyorum.ALLAH nasip ederse BESYO yazmayı düşünüyorum(Normal Öğretim Olarak).Milli Sporcu biriyle konuştum o da bu konu da dilekçe yazmamı söyledi.Hem böylece okulu ve antremanı beraber götürebileceğimi söyledi.Eğer izin verilmez ise işi bırakmayı düşünüyorum..Ama asalet tasdik olunca tabii ki..Sizce ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim acaba? Şimdiden teşekkürler.. :):):eek:

mustafa tuğra

Kararını verirken Türkiye şartlarında yaşadığını unutma.Sporcu olarak hayatını idame ettirmek istemen çok güzel fakat geçimini bir sporcu olarak sağlaman zor olmaz mı? Hali hazırda memur olmuşsun ikisini bir arada yürütmeye çalış bence. Kamu kurumunda çalışıpta milli sporcu olan bir çok insan var. İdmanlarını yapabilmen için fedarasyondan kurumuna resmi bir yazı yazmalarını isteyebilirsin. Şu şu günlerde şu şu saatlerde Milli Sporcumuz Mustafa Tuğra'nın idman yapabilmesi için izin verilmesi hususunu... gibi bir yazı yazarlarsa okul müdürün müsemma edecektir. İstifa etmek son seçeneğin bile olmasın lütfen.

Bizde de sporcular var İzin hakları var. Gayette ikisini bir arada yürütüyorlar. Ha istifa edersen kaç yıla kadar memurluğa tekrar dönemessin onuda düşünmelisin. Ve keşke ilk başta araştırsaydın bu duruu ve spor hayatın da ilk sırayı almış ki belki tercih yapmazdın yerine bi arkadaşımız atanırdı.

Peki benim antremanlarım akşam o yüzden normal öğretim düşünüyorum sizce dilekçe de onu da yazsam izin verirler mi acaba? cicikıs

Son düzenleme:
mustafa tuğra

BESYO okurken MEB de memur olarak çalışıp, akşamları da idman mı yapmak istiyorsun :) Bir koltukta kaç karpuz oldu ben sayamadım :)

Tayinini BESYO ya alıp bi şansını dene de kimse gündüz derse giren ona bir faydası olmayacak memuru istemez :) Kanunen öyle bir hakkında yok zaten. Yüksek lisans yapanlara haftada bir iki gün izin veriyorlar ama seninki derse gireyim üstüne de maaş alayım cinsinden.

İstifa edip okuldan mezun olduktan sonra tekrar EKPSS ye girsen tekrar atanacağının da bir garantisi yok. Aşk mı? para mı? iyi düşün hayat senin hayatın :)

Ya ben zaten 2016 EKPSS'de 332.oldum(Ortaöğretim).Yani ders sınav benim için pek sıkıntı yaratmaz zaten mühendislik kazandım yani sayısalım hiç sıkıntı değil benim için..ALLAHın izniyle hallederim inşallah.. :) cicikıs

Çok güzel inşallah altın madalya kazanıp veya ilk 3 e girerek bizi gururlandırırsın

Engellilerin bi defaya mahsus il içi tayin hakları var adaylık kalkınca istediği zaman kullanabilir.

ben öyle yaptım adaylığım kalktı, engelimden dolayı il içi tayin istedim ve ekine engellilerin bi defaya mahsus il içi tayin hakkında yönetmeliğini ekledim 1 ay sürmedi onayladı tayin oldum

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü
Sayı : 41289672/903.02/6634644 18/12/2014
Konu : Engelli Personel İl İçi Yer
Değişikliği
................... VALİLİĞİNE
(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)
İlgi : a) Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik.
b) 09/07/2014 tarihli ve 2897884 sayılı Makam Onayı.
c) 15/12/2014 tarihli ve 6451873 sayılı Makam Onayı.
İlgi (a) Kanunun Ek 3 üncü Maddesinde “İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu
raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli
raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar
engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde
bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi
olmaksızın kurumların kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu
haktan bir defadan fazla yararlanılamaz...." hükmü yer almaktadır.
Bu hüküm gereği eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki hizmet sınıflarında
istihdam edilen engelli personelin bir defaya mahsus iller arası yer değişikliği işlemleri ilgi
(b) onay doğrultusunda gerçekleştirilmiştir.
Bu doğrultuda, engelli personelden gelen yoğun taleplerde göz önünde
bulundurularak eğitim öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki hizmet sınıflarda istihdam edilen
engelli personelden adaylıkları kaldırılmış olanların görev yaptıkları ilde bir defaya mahsus
olmak üzere istedikleri ilçe emrine kadro imkanları ( norm durumu) dikkate alınarak yer
değiştirmeleri ilgi (c) onay ile uygun görülmüştür.
Bu kapsamda başvuruda bulunan personelin yer değişikliği iş ve işlemlerinin 5442
sayılı İl İdaresi Kanunun 8/c maddesi gereğince Valiliğinizce gerçekleştirilmesi, daha sonraki
il içi yer değişikliği iş ve işlemlerinin ise genel hükümlere göre yürütülmesi hususunda bilgi
ve gereğini rica ederim.
Hamza AYDOĞDU
Bakan a.
Genel Müdür
DAĞITIM
Gereği :
81 İl Millî Eğitim Müdürlüğüne

http://yayladagi.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2015_01/20083206_yaz3filesmerged.pdf

Adaylık kalkınca başka bir ilçeden başka bir ilçeye geçebiliyor muyuz şehir merkezindeki peki? tılafsınlı ve istediğin yere mi gittin peki.Daha doğrusu sana sordular mı bir yer istiyor musun diye?

Ve özel olmazsa neden il içi tayin istemiştin ve ne zaman atandın? Düz memur oldun mu? tılafsınlı

bağlı olduğun ilde hangi kurumu istiyorsan ilçe köy kasaba fark etmez. dilekçe yazarken gitmek istediğin kurumu belirt norm kadro varsa oraya seni atarlar, gitmeden önce gitmek istediğin kurumla görüş. ben engel durumumu belirterek tayin istedim.

milli eğitime bağlı herhangi bir kuruma tayin isteyebilirsin.

öğretmen eviyle görüş boş kadro varsa oraya git derim izin konusu sıkıntı olmaz orada müdürüyle de görüş durumu anlat

Eğer sıkıntı olmazsa sen kendi dilekçeni bir atar mısın? tılafsınlı e-mail:mustafafurkantugranur@hotmail.com
MEB'e bağlı her yer olur mu? Okul,öğretmenevi, halk eğitim merkezi vs bunları isteyebiliyoruz değil mi? Sen şimdi nerede çalışıyorsun abi bir de onu sorayım? Kusura Bakma rahatsız ettim şimdiden teşekkürler.. :) Öğretmen evi rahat mı olur? Akşam eğitim veren okul var mı senin bildiğin acaba? Atacaksan abi bana mesaj at

Üst Alt