Engellilerin bi defaya mahsus il içi tayin hakları var adaylık kalkınca istediği zaman kullanabilir.
ben öyle yaptım adaylığım kalktı, engelimden dolayı il içi tayin istedim ve ekine engellilerin bi defaya mahsus il içi tayin hakkında yönetmeliğini ekledim 1 ay sürmedi onayladı tayin oldum
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü
Sayı : 41289672/903.02/6634644 18/12/2014
Konu : Engelli Personel İl İçi Yer
Değişikliği
................... VALİLİĞİNE
(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)
İlgi : a) Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik.
b) 09/07/2014 tarihli ve 2897884 sayılı Makam Onayı.
c) 15/12/2014 tarihli ve 6451873 sayılı Makam Onayı.
İlgi (a) Kanunun Ek 3 üncü Maddesinde âİlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu
raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli
raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar
engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde
bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi
olmaksızın kurumların kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu
haktan bir defadan fazla yararlanılamaz...." hükmü yer almaktadır.
Bu hüküm gereği eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki hizmet sınıflarında
istihdam edilen engelli personelin bir defaya mahsus iller arası yer değişikliği işlemleri ilgi
(b) onay doğrultusunda gerçekleştirilmiştir.
Bu doğrultuda, engelli personelden gelen yoğun taleplerde göz önünde
bulundurularak eğitim öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki hizmet sınıflarda istihdam edilen
engelli personelden adaylıkları kaldırılmış olanların görev yaptıkları ilde bir defaya mahsus
olmak üzere istedikleri ilçe emrine kadro imkanları ( norm durumu) dikkate alınarak yer
değiştirmeleri ilgi (c) onay ile uygun görülmüştür.
Bu kapsamda başvuruda bulunan personelin yer değişikliği iş ve işlemlerinin 5442
sayılı İl İdaresi Kanunun 8/c maddesi gereğince Valiliğinizce gerçekleştirilmesi, daha sonraki
il içi yer değişikliği iş ve işlemlerinin ise genel hükümlere göre yürütülmesi hususunda bilgi
ve gereğini rica ederim.
Hamza AYDOĞDU
Bakan a.
Genel Müdür
DAĞITIM
Gereği :
81 İl Millî Eğitim Müdürlüğüne
http://yayladagi.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2015_01/20083206_yaz3filesmerged.pdf