Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'te çalışan memurlar tam olarak ne iş yaparlar?

Feyza.gm

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Benim merak ettiğim meb te çalışan memurların tam olarak ne iş yaptıkları ? Nasıl çalışıyorlar ? Bana anlatir misiniz ?

Akşama kadar oturup okey oynuyorlar hocam . Eğer atama birimine söylerseniz iyi bir yere yerleştirme yaparlar . Tamamen hangi birime vereceklerine bağlı.

İYi yer dedğimiz birim mi oluyor yoksa iyi bir ilçede görev almak mı oluyor . Meb dediğimiz de okullarda da görev alma durumumuz yok mu. .

Feyza.gm

Memurlar evrak işleriyle uğraşırlar yazı işleri falan

gastauskas87

Arkadaşımız Milli Eğitim Müdürlüklerinin kendi iç biriminden bahsetmiş, milli eğitimde herhangi bir brimde görev alabilirsiniz ilçedeyseniz ilçe milli eğitim de olur yada liselerde görev alabilirsiniz

Kanaatime göre;
İl'deki yoğun birimler;

İnsan Kaynakları Birimi-Atama
İnsan Kaynakları Birimi-Özlük
Din Öğretimi Birimi
Temel Eğitim Birimi
Ortaöğretim Birimi
Strateji Geliştirme Birimi

İlçe'deki yoğun birimler;

Destek Hizmetler Birimi-Tahakkuk
İnsan Kaynakları-Atama
İnsan Kaynakları-Özlük

Bu birimler il ve ilçedeki en yoğun mesainin yapıldığı birimler. Şunu da belirtmeliyim, eğer özel sektörde falan çalıştı iseniz; yoğunluk denilen şeyin aslında yoğunluk olmadığını anlarsınız. Diğer birimler gerçekten, çay, kahve sohbet edasındalar. Tahakkuk, Özlük ve Atama bunlarda uzak durun.

Okul ise iş yoğunluğu görece dönemsel olan bir yer. Ben okuldayım, yaptığımız iş; DYS (Doküman Yönetim Sistemi)'den İlçe'den gelen emir ve bilgi yazılarının cevap, duyuru ve kayıt işleri. Günde ortalama 5 ila 10 arası yazı geliyor. Cevaplaması vesairesi günlük 1 saatlik iş aslında.

Bunun dışında, okuldaki personelin maaş değişikliği ve ekders ödemeleri sizin tarafınızdan yapılıyor. Personelin hepsinin derece ve kademe takibi sizin tarafınızdan MEBBİS'e (Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemi) işlenmesi ve yine ilçeden gelen derece terfilerin işlenmesi. Kademesi ilerleyen personelin kademe ilerlemesi yapılacak. Bu işlem, senede her personel için 1 defa yapılıyor. Maaş değişikliğinde de bu derece terfileri götürüyorsunuz. Sonra da bu terfileri HİTAP (SGK'nın Hizmet Takip Programı) buna işliyorsunuz. Ek göstergelerine göre maaş alıyor insanlar.

TİF işlemleri okulunuza bir demirbaş veya taşınır malzeme alındığında kayıt edilen işlem. Bu biraz baş ağırtır, çünkü bunu bilen pek yoktur. Zimmetleme ve taşınır fiş işlemleri olarak geçer, umunki, okulunuzda bu işe hakim bir mdr yardımcısı olsun.

Mali işlerden biri de burslu öğrenci işlemleridir, ekdersten pek farkı yok.

İl, İlçe veya Okul fark etmez, GİH sınıfı bir memur bir kaç birim dışında çok da yoğun çalışmaz. Düzenini kurup, sistemini oluşturduktan sonra aslında işler her ayın bir tekrarı oluyor sadece. İşinizi düzgün ve sorunsuz yaparsanız da amirleriniz günlük bir kaç saatlik ortadan kaybolmalarınıza falan pek ses çıkartmıyorlar.

O kadar güzel yazmışsınız ki anlatamam. Gerçekte aşırı açıklayıcı olmuştu kafamdaki neredeyse çoğu sorulara cvp buldum. Benim merak ettiğim bi soru daha var. Ben işitme engelliyim sizce benim hangi birimde çalışmam benim için iyi olur ? Okulda mı yoksa meb te mi ? Bunuda cvblarsaniz çok ama çok memnun olurum @dokuzparmak ontanedir

İl ve ilçe'de size birim seçtirmezler, her birimde eksik personel var. il veya ilçe müdürlerinin keyfine göre bir yere atanma durumunuz oluyor. yeni memurları işin çok yoğun olduğu yerlere pek vermiyorlar. nedeni ise, sizin zaten hazırlayıcı ve aday yetiştirme olmak üzere iki tane yaklaşık 2 ay sürecek eğitimleriniz olacak. mem'ler disiplin açısından biraz sıkı yerler, mesai mefhumu gelişmiş durumda ve orada çalışan yeni atanmış arkadaşlarımın şikayeti "dedikodu ve adam kayırmacılığın" çok olması. o nedenle, ben size okulu tavsiye ederim. mümkünse bir ortaokul. ortaokulların personel maaşını ilçe tahakkuk yapıyor. liselerinkini okullar kendileri yapıyor, liselerin pansiyon ve diğer işleri de oluyor. liseler zor gelebilir size. iş deneyiminiz varsa çok zorlanmazsınız memuriyette, her birim size rahat gelir.

Aslında hiç bir iş tecrübem yok 2 sene oldu mezun olalı. İlk kez girdiğim sınavla atandım. Aslında evime 5 dklik olan orta okul ve lise var. Umarım bana bu konuda tercih yapma hakkı verirler yani okul mu meb mi diye

Üst Alt