Kanaatime göre;
İl'deki yoğun birimler;
İnsan Kaynakları Birimi-Atama
İnsan Kaynakları Birimi-Özlük
Din Öğretimi Birimi
Temel Eğitim Birimi
Ortaöğretim Birimi
Strateji Geliştirme Birimi
İlçe'deki yoğun birimler;
Destek Hizmetler Birimi-Tahakkuk
İnsan Kaynakları-Atama
İnsan Kaynakları-Özlük
Bu birimler il ve ilçedeki en yoğun mesainin yapıldığı birimler. Şunu da belirtmeliyim, eğer özel sektörde falan çalıştı iseniz; yoğunluk denilen şeyin aslında yoğunluk olmadığını anlarsınız. Diğer birimler gerçekten, çay, kahve sohbet edasındalar. Tahakkuk, Özlük ve Atama bunlarda uzak durun.
Okul ise iş yoğunluğu görece dönemsel olan bir yer. Ben okuldayım, yaptığımız iş; DYS (Doküman Yönetim Sistemi)'den İlçe'den gelen emir ve bilgi yazılarının cevap, duyuru ve kayıt işleri. Günde ortalama 5 ila 10 arası yazı geliyor. Cevaplaması vesairesi günlük 1 saatlik iş aslında.
Bunun dışında, okuldaki personelin maaş değişikliği ve ekders ödemeleri sizin tarafınızdan yapılıyor. Personelin hepsinin derece ve kademe takibi sizin tarafınızdan MEBBİS'e (Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemi) işlenmesi ve yine ilçeden gelen derece terfilerin işlenmesi. Kademesi ilerleyen personelin kademe ilerlemesi yapılacak. Bu işlem, senede her personel için 1 defa yapılıyor. Maaş değişikliğinde de bu derece terfileri götürüyorsunuz. Sonra da bu terfileri HİTAP (SGK'nın Hizmet Takip Programı) buna işliyorsunuz. Ek göstergelerine göre maaş alıyor insanlar.
TİF işlemleri okulunuza bir demirbaş veya taşınır malzeme alındığında kayıt edilen işlem. Bu biraz baş ağırtır, çünkü bunu bilen pek yoktur. Zimmetleme ve taşınır fiş işlemleri olarak geçer, umunki, okulunuzda bu işe hakim bir mdr yardımcısı olsun.
Mali işlerden biri de burslu öğrenci işlemleridir, ekdersten pek farkı yok.
İl, İlçe veya Okul fark etmez, GİH sınıfı bir memur bir kaç birim dışında çok da yoğun çalışmaz. Düzenini kurup, sistemini oluşturduktan sonra aslında işler her ayın bir tekrarı oluyor sadece. İşinizi düzgün ve sorunsuz yaparsanız da amirleriniz günlük bir kaç saatlik ortadan kaybolmalarınıza falan pek ses çıkartmıyorlar.