Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'te hizmetli olarak işe başladım. Aralık ayı engelli maaşını çekebilir miyim?

Zamanın Ötesinde

Aktif Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
2
19.10.2016 tarihinde MEB'te hizmetli olarak işe başladım.. sigortam Ekimin 19'da başladı.. daha önce hiçbir Sigortalı işte çalışmadım.. ilk defa sigortalı oldum.. engelli maaşımı dilekçe verip kestireceğim fakat Aralık ayı engelli maaşını çekebilir miyim ? çekersem ceza öder miyim ? :) Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Çekemezsiniz çekerseniz faizi ile birlikte ödersiniz. Kamu kurumunda çalışmaya başladığınız için maaşınız otomatik olarak kesilir, herhangi bir durum sebebiyle kesilmezse işe girdiğiniz için kestirmekle yükümlüsünüz. İçim rahat etsin diyorsanız bulunduğunuz ildeki SYDV'ye bildirebilirsiniz.

Kardeşim paran yatarsa çekme Sosyal yardımlaşmaya işe başladığın tarihi bildirir evrak ver.Onlar araştırır zaten.Para yatmışsa işe başladığın günden öncesini çekersin.Tanıdığımın da ataması geç oldu aynen bu şekilde olacakmış.Para yatarsa çekme demişler.Sosyal yardımlaşmaya gel hallederiz demişler.Onlarla istişare yapmadan sakın çekme.Çok sıkıntı çekersin.

1,5 Aydır Sigortalıyım Aralık Engelli maaşını çekebilir miyim ? Acill

Arkadaşlar Bu sorunun cevabını bulamıyorum.. kime sorduysam net bir cevap alamadım.. Ben Ekimin 19'nda Hizmetli memur olarak göreve başladım.. 1,5 aydır sigortalıyım.. Aralık engelli maaşını çekebilir miyim ? SGK'ya engelli maaşımın kesilmesi için dilekçe verdim halen cevap gelmedi..

Engelli aylığım devam ediyor.. Aralık engelli maaşım yatmış.. Yardım durumu devam ediyor.. maaşı çeksem bişey olur mu ?

engelli maaşını iptal ettir ilerleyen aylarda faiziyle devlet geri alır sızden bilgin olsun

çakıl iptal ettirmek için dilekçe verdim zaten kardeşim.. ben sorunum bu değil.. Aralık engelli maaşım yatmış çeksem bişey olur mu ? bazı arkadaşlar 90 gün süresi var diyorlar..

Zamanın Ötesinde ekimde sigortan yatmış. eger bu bilgi doğruysa senin aralık dönem maaşının yatmaması gerekir. e-devlet şifren varsa e-devletteki 2022 aylıgı ile ilgili ekran bilgilerini buraya kopyalasana bi. net bilgiler olursa sana daha iyi yardımcı olabilirim.

NOT: 90 gun olayı diye bir şey yok artık. her ödeme dönemi öncesi sistem aracılıgıyla SGK sorgulaması yapılır. bu sorgulama neticesinde SGK kaydı olanların 2022 aylıkları fesh edilir. halen sigortalıysan ödeme dönemi öncesinde senin 2022 aylıgının fesh edilmiş olması da lazım.

Kalem Abla TC kimlik numaramı gizleyerek ekran fotosunu attım.. yardım durumu devam ediyor yazıyor..

15665567_1238538186185085_647328084039732261_n.jpg

Çekme, 2022'yi işe girdiğin gerekçesi ile bildirip durdurman lazım, ayrıca ne kadar yattıysa onu da bildir durdurma talebi yaptığında, bilgi al para geri çekilir mi diye, istediğin bilgiye buradan ulaşamazsın sistemi gören birisi gerekiyor.

Zamanın Ötesinde senin işte bir iş var ama anlayamadım:)

Önce bir yanlışı düzelteyim. SGK'ya dilekçe verdim demişsin. SGK 2022 aylıklarına bakmıyor. Aile ve sosyal politikalar bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğünün sorumlulugunda 2022 aylıkları. 2022 aylıklarıyla ilgili her türlü iş ve işlemler de vakıflar (SYDV) aracılıgıyla yapılıyor.

ablam, bir saglık provizyon sorgulaması yapar mısın e-devlete girip. tarih olarak bugünkü tarihi yaz. özel bilgilerini saklayarak buraya kopyala, bi bakayım oradaki bilgilere de.

Kalem Kalem Abla Özel Bilgilerim Hariç diğerlerini aynen kopyalıyorum..

GSS KAPSAMI: 60/a-1 kapsamında sigortalılar (4/a, 4/c sigortalı çalışanlar)

SİGORTALI TÜRÜ: Çalışan

DURUM: Müstehaktır, provizyon alabilir.

KATILIM PAYI MUAFİYET: Hayır

PROVİZYON TARİHİ: 21.12.2016

ablacım 2022 aylıgın kesilmiş senin.
e-devlette devam ediyor yazıyordu ya, demek ki 2022 ile ilgili bölümde sorun var.

e-devletten sigorta başlangıç tarihine bakıp buraya yazabilir misin?

ES Tespiti nedeniyle 2022 aylığım feshedildi. ES Tespiti ne demek?

Hizmetli olarak okula atandıktan sonra 2022 aylığımın kesilmesi için hiçbir dilekçe falan vermedim. Aralık ayı yatan maaşımıda ce almamak için çekmedim. dün e-devletten yardım durumuna baktım.

Feshedildi/Reddedildi (ES Tespiti nedeniyle) yazıyor..

Sorum Şudur; ES Tespiti ne demektir ? ileride bir sorun çıkar mı ?

muhtemelen emekli sandığıdır. atandığınız için 2022 kesilmiştir.

turukku peki şu anda Ptt kartımda aralık ayı yatan maaşım var.. aylığım feshedildi bunu çeksem bişey olur mu ?

Kalem Abla lütfen acil cevap verin.. Daha öncede bu konuyu konuşmuştuk sizinle.. o zamanlar 2022 aylığım feshedilmemişti fakat aralık ayı engelli maaşım yatmıştı.. şu anda 4 aylık sigortalıyım.. 2022 aylığım ben dilekçe vermediğim halde feshedilmiş..

( ES Tespiti nedeniyle feshedildi) yazıyor.. Şimdi ben Aralık ayı engelli maaşımı çeksem ceza yer miyim ? para halen Ptt kartımda duruyor..

Zamanın Ötesinde 4 aylık sigortalıysan aralık dönem ayıgını alamazsın. lakin eger sen aralıktan önce sigortalı olduysan aralık ödeme öncesi senin maaşının feshedilmesi gerekirdi. çünkü her ödeme dönemi öncesi sistem aracılıgıyla sgk kaydı olup olmadıgının sorgulaması yapılır. ve bu sorgulama neticesinde sgk kaydı oldugu anlaşılanların aylıkları feshedilir ödeme yapılmadan önce. ödemeden önce sigortalı olsaydın ödeme yapılmazdı sana. emin misin aralık ödeme tarihinden önce sigortalı olduguna? bunun cevabını kendi başlıgından devam et. burası karışmasın. aynı soruyu başka başlıklara yazma ablası.

Kalem abla 19 Ekim 2016 yılında sigortam başladı.. E-Devlette öyle yazıyor.. İlk Sigorta primim 2016/10 yazıyor E-Devlette.. yani 2016 ekim yaında yatırılmış.. daha sonra Aralık engelli maaşım yatmış..

Fakat 3 gün önce feshedildi.. alabilir miyim sizce maaşı ? Kusura bakmayın yazmayın dediğiniz halde yorum yazdım.. şimdi kendi başlığıma yazdım..

çalışmaya başladıktan sonra hangi tarihte sigortalı oldun? ilk pirimin hangi ay ve gün yatırıldı? kesin cevap ver bana. gerekirse e-devletten gir bak. ilk sigorta piriminin yatırıldıgı tarihi bilmem gerek sana net cevap verebilmem için.
e-devletten sigorta bilgilerine bak ve sigorta kayıt tarihini bana soyle ya da sgk'dan öğren.
sen aralıktan önce sigortalı olduysan aralık dönem maaşının yatmaması gerekirdi çünkü. ödeme yapmadan önce sgk kaydı olup olmadıgı sorgulanır ve sgk kaydı yoksa ödeme yapılır.

Kalem abla e devletten bakıyorum şu anda.. 4c sigortalı bilgilerinde sadece memuriyete giriş tarihi yazıyor.. 19.10.2016..

İlk primin ne zaman yatırıldığını nereden bakıyoruz pek bilgim yok

Zamanın Ötesinde ablacım sana net cevap verebilmem için sigorta başlangıç tarihini bilmem gerek. o yüzden pazartesi gunu sgk'dan öğrenmeye çalış bunu. alo 170'i arayıp öğrenmeye çalış ya da sgk'ya gidip öğren.
öğrendiklerini de bana buradan yaz.

Kalem abla Alo 170'i aradım.. Ben hizmetli memur oldugum için emekli sandığına yani (4c)'ye tabii oluyormuşum..

Adam bana Emekli sandığında prim ödemesi diye birşey yok dedi.. siz memur olduğunuz için ilk işe başlama tarihi geçerli dedi..

Ben 19.10.2016 tarihinde işe başladım.. yani memuriyete başlama tarihi oluyor..Aralık ayı maaşı yatmadan 1,5 ay önce sigortalı olmuşum..

Şimdi ben bu parayı çekebiliyor muyum ?

Zamanın Ötesinde valla aralık'tan önce sigortalı olduysan aralık maaşı hakkın değil ablam. çekersen de yersiz ödeme konusu olur çektiğin maaşı geri isterler. de sigortalı olmana ragmen nasıl sana ödeme yapıldı? benim kafamı karıştıran kısım burası. sigortalı olan birinin aylıgı ödeme yapılmadan önce fesh edilir çünkü. böyle bir açık vermez sistem. o yuzden sgk'dan sor dedim.

valla alo 144'ü ara ona göre artık işlem yap.

bana göre sen sigortalıyken aralık dönem aylıgının sana yatmaması gerekirdi. ve aralıktan önce sigortalı olduysan aralık dönem maaşını çekersen yersiz ödeme konusudur ve geri istenir senden.

Üst Alt