Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mecbur olmadığı halde özürlü işçi çalıştıran işverenin sigorta prim indirimi..?

MESTAN

Üye
Konular
67
Reaksiyonlar
1
Yaklaşık 2 yıl önce işyerim özürlü mecbur olmadığı halde işçi calıştırdığı için sigorta primi indiriminden faydalanmak için ilgili kurumlara muracaatda bulunmuştu,fakat herangi bir sonuç alamamış 2 yıldır primlerim normal satadüde indirim olmadan yatmaya devam ediyordu ,bugün tekrar olayı sorguladığımızda sgk daki görevli ozmnki yönetmelikde farklı bir muracaat formu cıktığı için bizimde o formla muracaat etmediğimiz için işlemin olmamış olabileceğini söyleyip tekrar işkurdan yazı almamızı istedi tabiki süreci muhasebecimiz takip ediyor bu arada,fakat ilk muracaatımızda memurların bu konuda pek bir bilgisi olmadığını hatta şahsen kendimde siteden öğrendiğim bilgilerle bu olaya giriştiğimizi hatırlatmak isterim
Sorum şu biz buseferki muracatımızda bu indirimden yararlanacız bunu memurlarda söylüyor fakat 2 senelik prim kaybımız ne olacak (fazla ödenen primler) onu nasıl tahsil edebiliriz 2 sene önceki kaydımız orda var
İlk muracaattan bugüne aynı işyerinde kesintisiz calışıyorum işede işkurdan özürlü işçi statüsüyle giriş yapmıştım

Evet arkadaşlar bgn olayın aslını öğrendim
5510 sayılı kanundan yararlanalar aynı anda 4382 den yaralanamıyo dolayısıyla hem %5 lik işveren teşvik primi ile %50 lik özürlü teşvik primi aynı anda uygulanamıyo bizde 5510dan yararlandığımız için haliile 4380 den istifade edememişiz yani %5 kar ederken %50 zarar
Tabi bizim dangalak muhasebecimiz konunuyu bu şekli ile bilemediği için durumun farkında deil:mad:

:) Sadece senin için ondan vazgeçip diğerinden yararlanmak gibi bi seçenek yok mu?

Muhasebeci diğer %5lik indirimden feragat etmediği için özürlü inditrimi otomatikman işleme geçmemiş sgk nın dediği bu ,bizde işin bu yönünü çok geç öğrendikkk:( şimdi düzelteceğiz bakalım ,tabi muhasebeciyi bi güzel haşalayıp onada bi ceza keseceğiz elbet :cool:

Üst Alt