Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meclis sıralarında "engellilerin sesi" olmak istiyor

Konular
152
Reaksiyonlar
1
AK Parti Bursa'da milletvekili aday listesinin 9. sırasında, yağışlı bir günde arkadaşının tuttuğu şemsiyenin altında tekerlekli sandalyesiyle ilerlediğini gösteren fotoğrafla gündeme gelen engelli kadına yer verdi.

BURSA
Bursa'da yağışlı bir günde arkadaşının tuttuğu şemsiyenin altında tekerlekli sandalyesiyle ilerlediğini gösteren fotoğrafla gündeme gelen ve AK Parti tarafından milletvekili aday listesine alınan Bennur Karaburun (42), seçilmesi halinde TBMM'de
engellilerin sesi olup kendisini de hayata bağlayan kök hücreyle ilgili çalışmalar yapmayı hedefliyor. Aday listesinin 9'uncu sırasında yer verilen Karaburun, AA muhabirine, 7 yaşından 23 yaşına kadar profesyonel anlamda hem yüzücü hem de su topu oyuncusu olduğunu, Türkiye dereceleri bulunduğunu ve 3 yıl üst üste gol kraliçesi unvanını elde ettiğini söyledi.
Uludağ Üniversitesinde tekstil eğitimi aldığını ve mezuniyetinden sonra bazı şirketlerde çalıştığını dile getiren Karaburun, şöyle devam etti:
"Son çalıştığım şirkette imalat müdürlüğü yaparken firmanın bana tahsis ettiği araçla trafik kazası geçirdim. Boynum kırıldı ve 5,5 ay yoğun bakımda kaldım. Yıl 1996; Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK'nın başında olduğu dönemlerdi. O kadar çok zorluk çektim ki bu dönemlerde. Annem, babam sabah kalkıp SSK kuyruklarına girerdi, 'Acaba bugün kızımızın acısını dindirecek ilacımızı alıp götürebilecek miyiz' kaygısındaydılar. Ben de 'Acaba bu acı bugün bitecek mi' dediğim günler yaşadım. Çok zor zamanlar geçirdik. Özel hastaneleri hiç bilmezdik. Hekim seçme hakkımız yoktu. Bu dönemde AK Parti geldi ve her şey çok başka oldu. Artık ilaçları istediğiniz yerden temin ediyorsunuz. Hekiminizi istediğiniz yerden seçiyorsunuz."
Bennur Karaburun, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Milletvekili seçilmem halinde öncelikle kök hücreyle ilgili çalışmalara yoğunlaşmak istiyorum. Tabii bu kök hücrenin sadece omurilik felçlerine ya da bedensel engellilere yarayacağını düşünmemek lazım, şeker hastalarına da çok iyi geliyor. Kalple ilgili de çok güzel bir çalışma var; kişiden hücre alınıyor ve daha sonra kalbin üzerine enjekte ediliyor, gerekli işlemlerden sonra. Artık fonksiyonunu unutmuş olan kalp, bu hücrelerle tekrardan atımlarını kazanmaya başlıyor. Yani artık kalp nakline de gerek kalmayacak. Bir sürü engelli arkadaşımız, sağlık sorunları olan insanlar var. Bunun için elimden geleni yapmak adına Meclis'te bulunmak istiyorum. Tabii sadece engellilerin engelini kaldırmak değil, engelsizlerin de engelini kaldırmak adına orada olacağız Allah'ın izniyle. Bununla ilgili parti bünyesinde arkadaşlarla çok güzel istişarelerde bulunup güzel hedeflere imza atacağıma inanıyorum."
SGK Rehberi - Meclis sıralarında "engellilerin sesi" olmak istiyor

Üst Alt