Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Medel marka koklear implant cihazımın işlemcisi bozuldu..?

Mr.No

Aktif Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
12 senedir düzenli kullandığım medel marka koklear implant cihazımın işlemcisi bozuldu.
Uğultu şeklinde sesler gelmeye başladı; düzensiz kopuk sesler...

Firmaya görüşü sordum: yenilenmesi gerek dendi. Eski işlemci artık üretilmiyor. Ellerinde de yedek işlemcisi yok. Olsa idi fiyatı 1500 TL civarında.
Yeni cihaz 2600 lira civarında kalanı SGK ödüyor.

Doktor görüşü için hacettepeye gittim ve yenilenmesine karar verdik:
Hacettepeden rapor çıkarttım: SGK Dışkapı şubesine gidip cihazı teslim edeceğim: SGK inceleyecek ve olur kararı verirse ; SGK OLUR'u ile yeni cihaz alacağım:

Sonraki aşamaları umarım yazarım...

Fikirleriniz ve öneriniz varsa dinlerim..

bunun fikri zikri yok. 12 yil cok iyi kullanabilmissiniz buna sevinmelisiniz. tabi yenilenecek.
bir sevinmeniz gereken yerde yeni alacaginiz koklear implantin dis parcasi ictekine uyumlu ki bu cok cok onemli en sevinilecek bir olay.
eski koklear implantlarin bazilarinin ic parcasina uyumlu dis parca uretmeyen koklear implant markalari var. bu nedemek biliyormusunuz.
o kulak iptal, obur kulaga tekrardan ic parca ameliyati olacaklar. obur kulakta islevsiz ses kirintisi bile duymaz halde ise yaramayan olu kulak olacak.
verdiginiz 2600 lira icinde hic acimayin. isitme cihazlarinada veriyoruz o parayu 5 yildan sonra yenilemek durumundayiz
bir kotu yeri koklear implantinizin dis parcasi incelenmek icin orda burd gezerken kullanamamak. ehh napicaksiniz. buda kirinti isitme kalmayan bi kulakla obur kulaga ameliyat olmak onuda kaybetmekten cok cok iyidir.
sevinmelisiniz. alin dis parcanizi sevine sevine iyi gunlerde kullaniniz. simdiden hayirli olsun.

Merhaba geçmiş olsun..
Ameliyatı vs. SSK nın karşılayacağını söylediler 03.11.2014'te.
Karşılamıyor mu? Bir de işlemcisini değiştirmeniz gerekiyor ya yeniden mi ameliyat olmanız gerekiyor yoksa dışarı takılan cihazdan mı bahsediyorsunuz?

Bana beyin sapı implantı olur denildi emarımı da çekineyim ona göre konsey toplanacak.
Ama baya çekiniyorum ameliyata karar veremiyorum
Ameliyat sürecinizi vs paylaşır mısınız?

http://www.engelliler.biz/forum/kok...nt-biyonik-kulak-hakkindaki-gorusleriniz.html

Bu forumu hep okuyorum ama konunun çoğu tartışma olmuş :)
Ve beyin sapı implantı olan yok galiba :(

senin ameliyatinida beyin sapi implantinida sgk karsilar tasa etme plumericim:eek:yalniz elini cabuk tut, yeni bi kanun cikicakmis medyada haberlere gore. doktorumuz muayenehane sahibi. buda muayenehanesi olan doktorlar devletten odenek almayacakmis. hastanede calismayacakmis. iktidarin EMRI. SEN AMELIYATA KARAR VERIRSEN GUN SASIRMADAN ELINI CABUK TUTARAK ameliyatini bi an once olki levent beyden baska bu beyin sapi yapan tecrube YOK.
tartisma diyosun:eek:tartisma yok. gavur shukufe kulaginin tekini kurbak ettigi koklear implanti dovuyo diye meydan okuyor millet:p ama ben olsam beyin sapi implantini kesinlikle yaptirmam. cunku sagir olmak felcli olmaktan evladir.

SGK ameliyat ve cihazı ödüyor buraya kadar tamam; sonra?

ameliyattan sonra 7 yıl geçti diyelim yenisi alınacak; SGK tamamını ödemiyor; belirli miktarı ödüyor kalanı siz ödüyorsunuz.

Bende o yüzden; yenisi almak yerine elimdekini idare ettim. İdare edebildiğim kadar. Daha geçen Mayısta aynı firma bana ısrarla tel açarak illede aç diyerek benden 3900 lira istemişlerdi kampanya var demişti. Haziran son gündü. gün geldi geçti. Cihaz nazara geldi... şimi verdikleri fiyat 2600 lira aşağı yukarı: (euro) Yuro.ya bağlıyız derler, şimdi yuro sabit olunca fiyat sabit derler.

Yenisini gördüm; dandik bir görünüme sahip cihaz. İyi kalite ses verecek derler buna birşey demem ama görsel olarak dandik cihaz ve mecburen alıcaz....

Elimi çabuk tutamam shukufecim öyle pat diye ameliyat olamam.
Evet riskleri var ama henüz onları tam anlatmadılar önce bir ameliyat oluyor mu karar versinler ki testlere göre
Sonucunda heyet toplanacak o zaman riskler değerlendirilecek..
Ben sordum senin bütün sitemlerini bildiğimden :)
Levent Bey de her ameliyatın riskli olduğunu ama bu hastanede koklear sonucu bir problem yaşayan olmadığını söyledi.
Ne kadar doğru bilemiyorum.

Riskleri tabi ki kötü riski bırak tekrar bir daha ameliyat olmak da istemiyorum
Zar zor atlattım hepsini bir daha kim çekecek bu nedenle korkuyorum istemiyorum

Ama eğer olursam ve duyarsam benim için her yönlü güzel olacak.
İletişim açısından olsun, İş açısından olsun, bebek açısından olsun,
Eğer güzel bir sonuç alınacaksa risk almaya değer galiba.

Bu arada benim sol kulaktan ameliyat olduğumda tümör parçası bırakılmıştı
Şimdi eğer ameliyat olursam ameliyata Hakan Oruçkaptan da girecek ve o tümör de alınacak
Yani zaten beyin sapı implantı olmazsam büyük ihtimalle tümörüm büyüyeceği için (inş büyümez tabi)
Yine ameliyat olmam gerekebilir.
E zaten o kulak açılacaksa hazır açmışken taktırayım implantı diyorum ama tümörüm büyümedi ne olur bilmiyorum

O forumdaki yorumların hiç birini beğenmedim 2-3 sayfasından sonra okuyamıyorum :)

Teşekkürler Erol,
Peki bu cihazı değiştirme konusu sadece dış kısma takılan cihazdan bahsediyorsun değil mi?
Tekrar ameliyat olunmayacak yani?

Ve geçmiş olsun

yapmayin kurban olayim. eski model benimde vardi bu medel. cirkinin sahiydi. kalem gibi dumduz uzuun. simdi bari isitme cihazlarina benziyo. sen sesleri guzel duyarsan ona sevinmelisin. hangi bir koklear implant oyle ceylan gibi narin:p hepsinin kocca yuvarlak miknatisi nefretlik. duymak icin dayaniliyor iste.
medel parayi cok sever. onun kablolari filan butun koklear implant markalarinin en pahalisidir.
2600 lira gozunuzde buyumesin. kulak kaybetmeden duyarsaniz.

hastansini kotuleyen doktormu olur plumeriacim.ben aboneydim hacettepeye. oyle cok gordumki. ameliyattan sonra tekrar sorunla karsilasip hastande yatanlari:(ben derttaslarimi yillar gecsede hic unutmam. helede ucbes laf anlatan olsa. hepsini bir bir tanirim.

Dışcihaz değişecek evet: yenisi gelirse ki uyum sağlayan cihaz üretirler inşallah...

Shukufe meslegim gereği cihazı düşürebilirim: Şantiyelerde dolaşıyorum... Kabloyu da sevmedim bunu kabul ediyorum ilide bir kopuyor: Pili de benimki dümdüz cihaz şimdiki analog cihazın en beteri...
Düşmesin diye ekstra miknatıs taktırdım ayrıca her hafta berbere o kısımı kazıtıyorum...

Elim alıştığı için ikide bir korumaya alıyorum...

2600 lira olmuşken gidip alayım 6 taksitle ödeyeyim...

Cihazımı Cuma Günü SGK yetkilisine Teslim ettim. SGK.dan aldığım Cihaz Teslim yazısı ile birlikte Firmaya gideceğim..

Önümde secenek var; RONDO veya SONNET ikisinden bir cihaz alacağım..

Derler ki SONNET son model
RONDO ise ikinci verisyonu Haziran 2015 de gelecek. Şimdilik bekleyemem..

Bilen varsa görüşü yazabilir mi?

Bu öğlene kadar zamanım kaldı.

HAsta olduğum için cuma ve diğer günler siteye girip görüş yazamadım ve soramadım üzgünüm.

RONDO
OPUS2
ve
SONNET kullanan varmı? Görüşünüz nedir? 21.11.2014 Cumaya kadar süre istedim firmadan...

Gerçi 2 ay sürem var ama kulaklarımın sessizliğe alışmaması gerekiyor. Sonnet gelene kadar Opus2 emanet almak yerine kesin karar ile bir cihaz alma taraftarıyım..

Sonnet bana aşağı yukarı 6 bin liraya mal olacak; diğer cihazlar da aşağı yukarı 2600 liraya... Gerekçeleri ise EURO kurundaki baz alınacak diyordu.

size telefon ettiklerinde kampanya vardi bu medelde yeni cikan rondo ile diger islemciyi beraber 3900 liraya veriyorlardi hatirladigim. o zaman alsaydiniz o fiata iki dis islemci alacaktiniz galiba.
rondo dikkatimi cekmisti. bu koca sey kafa derisine iyi yuk yapar. kafa derisini kaldimazmiki diye dusunmustum. bere filan giyince bu nasil ise yariycak demistim. kablosu yok bu iyi ama.

kokmlear implant kullanan biri icin beklemek cok zor olmali. nasil yasiyabilirsiniz ses duymadan. olu kulak oluyor koklear implant takilan kulak hicbir ses kirintisi olmadan.

Bir kaç gün daha erteledim.

Aynen shukufe banada mail atmışlar çok değil geçen mayıs 2014 de kampanya var diye 6 bin lira civari para istemişlerdi. Firmayl henüz iletişime geçmemiştim: Ne gerek vardı elimde cihaz çalışıyor iken...

Gördüğüm kadarıyla aramızda kullanan yok. Ya da görüş belirtmek istemiyorlar...

ben olsam, rondoyu almam. kullanisli degil. ayrica bere filan giyemezsiniz.
yeni cikacaklar icinde hayal kurup darmadagin olmakda var. ic parcaya uyumlu almayabilir. ama eminseniz birsey demem.
siz ne kadar suslu laflara reklamlara kansanizda eski koklear implantinizin icteki elektrodlari az kanali oldugundan o yeninin islevlerini yerine getirecegine inanmiyorum.
eski olanlardan alin derim bana kalirsa.
yenileri bekleyip bekleyip ayaklarin suya erince hayal kirikliligi yasamak zor.

Aynen haklısın düşüncem bu yönde: eski cihaz ve o cihaza uyumlu işlemcisini istedim piyasada yok diyor. ya depodaki stoklari eritmek yeni gelecek cihazlara yer açmak için dediğin gibi gözlerimi süsleyip RONDO öneriyor.
Diğer taraftan SONNET gelene kadar RONDO emanet vermeyi reddediyor. yerine OPUS2 emanet veririz, ama parayı peşin alırız, demelerine kızdım biraz.
SONNET gelirse taksit yaparmısınız dedim. Görevli hayır deyince diğer odadan sesimizi dinleyen yetkili yardımcı oluruz diyor.

rondoyu emanet verirse siz begenmeyince geri vereceksiniz.ondan emanet vermiyor.
opus isine yarayacakki taksitle vermiyor. her babayigittin pesin para zor cikar. rondoyu taksitle yutturacak firma:pcunku kulaga asilan kancasi yok, kullanissiz, hemen dusecek, dusunce bozulacak, kafa derisine baski yapip asilacak.
o bu degilde en gelismis diye salladiklari sonnet sizin elektrodlarla nasil bir uyum sagliyacak.
zor iseski koklear implantlilar icin. her dis parca degistirdikte kulak ici elektrodlar ise yaramayacaksa zaten iki kulak var:(

Araya giren görevlendirme idi ve hastalıktı derken şimdi yazıyorum: 05.12.2014 tarih itibari ile SONNET marka cihaz aldım.

Cihaz eski cihazıma oranla güzel; ancak çift mikrofon nedeni ile seslere alışmam zaman alacak. Yeterince güçlü bir cihaz.Görsel olarak eski cihazımdan farkı yok ancak işlemcisi ve kullanışı daha güçlü ve güzel...

en görevde iken ve hastalandığımda raporlu iken işlemlerle uğraşan MEDERS çalışanlarına teşekkür ederim. Sadece SGK.ya cihaz götürüp teslim ettim gerisi ile MEDERS çalışanları uğraştı. SGK ile işlemleri adıma uğraşması için Noterden vekalet çıkartıp MEDERS çalışanlarına verdim ve gerisi bitti.

SGK ile işlemler bitince Vekaletimi geri alacağım.

emanet cihaz alacak idim alamadım: hastalanınca ayar yaptırmak istemedim. Hasta halimle kulaklığa iyi ayar çekmek zor oluyordu. İyileştiğimde eleman eksikliği ile apar topar göreve gönderildim.

yeni sonnet cihaziniz hayirli olsun. gule gule iyi gunlerde kullaniniz. iyi seyler duyunuz insallah:eek: cok ama cok sasirdim,koklear implant kullanan biri dis cihaz olmadan nasil ise gidebiliyor nasil hayatinizi surdurebiliyorsunuz.eleman eksikliginden hasta hasta isinizde calisin diyen isverenine dahada sasirdim.demekki obur kalan kulak hayatinizi surdurmeye yetiyormus:)ne saadet.bide kocamaaan gozunuz aydin diyorum.elektrodlar ise yariyormus:eek:

Yok yok hayat öyle değil...
Ben sağırlıya iyice alışmışım (sonrada sağırım, çocukluk dönemi)... Cihaz takılana kadar eşim ve çevrem beni sıkıştırmıştı bir an önce al diye...

Dediğiniz gibi sağırlığa alışık ve barışık biri olarak cihaz olmadan da hayat sürdürmeyi biliyorum (Darwin Teorisi olsa gerek-tööbe tööbe)...
İşyerinde eleman inanılmaz derecede eksik ve yılsonu yaklaşırken hesap kapatma telaşına düşerler bilirsin işte; şster özel olsun ister kamu her yerde telaş olur.

Elektronlar başımızın tacı ne diyim. Bunu icat edenler sağolsun...

İlginiz için yine de teşekkürler.

ne guzel, dis aliciniz olamdan yasayabilmek. ama cok az bile olsa ses kirintisi var obur kulaginizda. bu bile insani hayata bagliyor benim gibi:eek:
elektrodlar benimde alinmadi:(seamik parcayi kesip aldilarda. bu birkac sene sonra durtup cikti, naylonumsu ip gibi sey. korkumdan oldum valla. dogru levent beyin yolunu tuttum. cimbizla celip aldi 6 7 cm parcayi, bu serseri ise yaramayan elektrodlarin bazilari beynede yolcukul yaparsa diye epey tasa cektim:(simdiki halde no problem ama.
onceleri o kulaga tekrardan koklear implant takarim diye avutuyordu levent bey:p artik son gidislerimde obur kulaga takayim iyi duyarsin diyor. :piki tane kor kulagi napayim diye kabul etmedim bende. golge etmesinler baska ihsan istemem doktorlardan:eek:

demekki senden sonra ben çekicem bu cefayı...

Diğer kulağım zaten ölü yine deldirmem... 110 desibel zar zor duyuyor...

zar zor duysada benim icin coook degerli, konusmalari dudak okumayla yalan yanlis duyuyorum, ama cihazi takip ses duyunca biraz ondan biraz bundan insan arasinda yasayabiliyorum:eek:

duyabildiğine şükür.... Bence deldirme elindeki cihaz ile duyma yoluna devam et...

Meders firması 4500 lira fark alması gereken yerde benden 5500 lira senet aldı. hemde 5 aralık tarihli cihazıma rağmen..
Firmanın 1000 lira fazla almasına birşey demiyorum ama bir dedikleri diğerini tutmuyor ona çok kızıyorum...

biz ilk koklear kullanicilarindan oldugumuzdan midir bilemem, kablo, pil paralari bana agir geliyor, bunda devlet yardimi yokmu. bide illaki konusma egitimi istiyorum yol gosterin diye taa ersin beye bile cikmistim. o kadar engellemelerine ragmen az kapilarini asindirmadim. hicbir kere yardimci olmamislardi:mad:medel paraya tapar.
koklear implanti aldiricaktada onlara gitmistim ilk. bi seye faydalari olmadi:(dahada kimseye onermem medeli. he he hacettepede arkadaslarla konusuyoruz size dil egitimi icin:pdiye bi parmak bal calip koklear implanttan faydalan diye salmislardi iste.

Bugün yarın onlara soracağım: Gelişmeleri yazarım...

pil parası veriyor devlet, oda günlük 1 pil olacak şekilde bir yıllık pillerin tamamı veriyor: pil başına 45 kuruş değer biçtiler. Piyasada 1 liradan ucuz pil bulmak zor.
kabloya gelicne 135 lira değer biçtiler.. diğerlerin değer listesi var SGK tablosuna..

Telefon açtım sordum neden fazla aldınız vs. Kırın mırın derken Fazla ödediğim paramı bugün itibari ile geri aldım.

cifte gozaydin Mr.No.:eek: hak birakmayan bi sagir oldugunuzdan sizi kutlar hurmetle egilirim:eek:valla billa cok hosuma gidiyor bizim sagir takiminin hakkini koruyabilmesi:eek: telefonla konusabilmenizede sasiyorum:confused:ben 7 yil kullanip bosa bi suru telefon parasi verme fedakarligina karsi hicbir zaman telefondan hicbirsey anlamamistim bu koklearla. :( koklear taktirmamin ilk amacida telefonla konusabilmekti:(gerci kucuklugumdede hicbir zaman telefon kullanamamistimya.sizinle beraber sevindim implantin elektrodlari ise yarayip obur kulaginizi ziyan etmedikleri icin.tekrardan hayirli olsun sonnet.

Yok telefonu ben etmedim, başkasına ettirdim... Hakkım varsa söylerimn yüzlerine; Hatay sokakta yerine gideceğime telefon açtırıp hakkımı sorayım dedim: maksat kısa yoldan geçmek.

Sizin gibi bende telefonla konuşabilmek amaçlı implant taktırdım: ve Çok başarılı olduğum söylenmez. Yinede eşimle telefonla konuşabiliyorum; diğerlerine gelince telefondan sesleri net anlamıyorum..
İmplant şart değildi aslında günümüz kulak arkası cihaz yeterliydi. Bizi gaza getirdiler implant taktırdık iyi mi?

arkdaşlar ben 1998 de ilk ameliyatım olmuştu bel tibi bir cihaz verdiler medel şarjli pile bir 12 sat gidiyordu ama uzun bir kaployla birlikte kullanıyorduk bu kaplo sık sık kopulyor yenisi 100 dolara alıyorduk .. daha sonra benimki işlemci bozulunca onun yerine opus 2 almamı tavsiye ettiler rpor çıkartıp alacaktım ama kafamdakiyle uyumlu olmadığı için acilen ameliyat olmam gerektiğini söylediler ben izmite kaktım direk ankaraya medel firması ersin beyin yanına gittim kendisi cihaz taktı denedi opus 2 olmadı ve onun yerine tempo markasında bir kulak arkası cihaz tak ve ben ameliyata kurtuldum derken 16 sene devam ettim bel fitığ nedeniyle emar çekmek zorunda kaldım firmada izin alarak 1.5 seanslık dedikleri cihazla çektim olan oldu 3 ay sonra cihazım tamamen bozuldu yapılan kontrolden yeniden ameliyat olmam gerekir dediler bende karar aldım okulda çalıştığım için acilen ameliyat olmam gerekirdi ve çalıştığım kocaeli üniversitesi prf.dr. mete işeri hocamızla rendavulaştık yıllık izne çıkmadan beni 31 .07.2014 tarihinde ameliayat yaptı en son çıkan cihaz sonatid100 ve diş parça çok istememe rağmen rondo alamadım onun yerine opus 2 tercih yaptım rondo çok güzel arkdaşlar yanlız ufak bir şakayla ve çalışanlar için taşınması biraz zor her an yere düşme tehlikesi var yedek bağlamak için bir şey yapmamışlar özlekle gözlük takanlara ve emklilere çok iyi gider ... opus 2 de çok net ve daha güzel duymaya başladım ama biraz ter ve nemi çabuk alıyor bunuda yetkililere iletik bundan sonra daha iyi olacak koklear implant takmayı düşünenler kim varsa bana yazsın hayatımda çok mutluyum sesleri duyduğum için... herkese acil şifalar.. saygılarımla

hayırlı olsun yeni cihazınız güle güle iyi günlerde kullanın inşaallah. bizimde medel opus 2 cihazımız bozuldu sonnet mi alalım tekrar opus 2 mi bilmiyorum

Sonnet daha iyi. alacaksanız son modeli olan sonnet alınız derim..

opus2 ve sonnet deneme sansınız varsa deneyin. İkisi arasında çok fark var.

Üst Alt