Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mediastinal fibrozis hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

emir341907

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Bu siteye bugün üye oldum.

Benim vena cava superior (toplaranadamar) ve sol koluma giden toplar damarımda tıkanma oldu ve geçen mart ayında 2 sine birlikte stent takıldı.stent takılmasına rağmen damarlarımda sol kola giden tamamen vena cava damarım %90 tıkalı durumda .Bütün tahlillerim flimlerim anju raporlarım var.Doktor bana by pas amilyatı olmam gerektiğini söyledi.Bu hastalığın sebebi mediastinal fibrozis diye bir hastalıkmış.Ve türkiyede milyonda bir görülen rahatsızlık.Doktorun demesine göre damarı değiştirsek bile yarın öbür gün yine tıkanma ihtimali varmış.Bugün işyerinde bir arkadaş bu hastalığımla ilgili iş görmezlik raporu alabileceğimi söyledi.Bende internette bu siteyi buldum. Bana bu konu hakkında (rapor) bilgi verebilirmisiniz.Yaşım 35 .12 senedir sigortalıyım...

Rabbim herkeze acil şifalar versin.
Emir BÖLÜKBAŞ

İş göremezlik raporu farklı birşey. Siz özürlü sağlık kurulu raporu alacaksınız.. Hastalığınız meslek hastalığı veya iş kazası sonucu oluşmadığı için iş göremezlik raporu alamazsınız..

Sakatlık oranı cetvelinde tıkayıcı damar hastalığı olanlar için verilen oranlar şunlar;

Tıkayıcı damar hastalığı olanlar:

A-Arteriosklerozis obliterans (ASO)
a- Distal arter atımları palpe edilemiyor, 200 m üzerinde klaudikasyo intermittant var vetrofik bozukluk yok, invaziv ve noninvaziv tetkiklerle (dopler, USG, Angio)damar patolojisi tespit edilmiş, kol-bacak indeksi 0.50-0.95 değerinde olanlarda
1- Tıbbi tedaviden istifade ediyor ise:% 20
2- Tıbbi tedaviden istifade edemiyor ise:% 30
b- Distal arter atımları palpe edilemiyor, 200 metrenin altında klaudikasyo intermittant var,istirahat ağrısı (+) ve trofik bozukluk (ülser, atrofi vb.) var, invaziv venoninvaziv tetkiklerle (Doppler, USG, Periferik damar anjiyosu) damarpatolojisi tespit edilmiş; kol ve bacak basınç indeksi 0.50 veya altında değerde olanlarda
1- Cerrahi tedaviden istifade etmiş olanlar:% 30
2- Cerrahi tedaviden istifade edememiş olanlar:% 50
3-Birden fazla damar lezyonuna yönelik operasyon olup istirahat ağrısı devam eden:% 60

Ek Bilgi 1: Bulunduğunuz ilin sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelerinden birine başvurarak rapor alabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-yetkili-hastaneler-ve-hakem-hastaneleri.html

Ek Bilgi 2:% 40 veya üzeri oranlı rapor alabilirseniz yararlanabileceğiniz haklar: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

yardımınız ve mesajımı düzelttiğiniz için teşekkür ederim.

1-Sizce ben bu raporu alabilirmiyim...
2-Hastalığıma ilk önce devlet hastanesinde tedaviye başlandı.daha sonra bütün müdahaleler özel hastane yapıldı.
3-alabileceğim özürlü oranı ne olur.
4-Babamın yanında çalışıyorum.Kendimi fazla zorlamıyorum çalışırken.Ancak başka bir işte çalışsam çok zorlanırım herhalde.
5-Sizce bu raporu almam etik midir.
teşekkür ederim...

1: Bilemeyiz, denemeniz gerekiyor..
2: Elinizde raporlarınız vardır, kurula başvurunca yanınızda götürürsünüz..
3: Sizin durumunuza bağlı yüzde kaç oran verileceği, buradan ne desek boş..
4: Eğer % 40 veya üzeri oranlı rapor alabilirseniz ve vergi indirimi hakkı, erken emekli olma şansınız var. Başka bir iştede çalışsanız sağlığınızı zora sokacak görevler veremezler size.. Haklarınız olacak..
5: Etiktir..:)

teşekkür ederim.

nasıl başvuracağız peki rapor için.

özürlü sağlık kurulu raporu alınca emekli olabilirmiyiz 3300 günüm var sigortadan

Sayın @Bacıbey ,

Raporumu almadım.
Ancak bursa devlet hastanesine gittim rapor için.Bana heyet için bir kağıt verdiler ve gitmem gereken doktorları işaretlediler.Bütün doktorları tek tek gezdim.Kalp damar cerrahisi uzmanı hariç hepsi hastalığım hakkında iyi veya kötü bir şeyler yazmadı.Kalp damar cerrahı hasatalığımla ilgili bu hastanede sana teşhis koyamayız ve Üniversite hastanesine gitmem gerektiğini söylediler.Ve heyet kağıdına not düştüler.
Daha sonra Uludağ Üniversitesi Kalp damar cerrahisi anabilim dalında bir profösörle görüştüm.Doktor bana hastalığımın , rapor oranlarının yazdığı listede olmadığını ancak hastalığımın önemli ve yüksek derecede bir puan verilmesini gerektiğini belirtti.,

Şimdi ben sunada işyerin de çalışmaktayım.
2000 yılından buyana 4200 kusur günüm var.
Sizce Malulen emeklilik için mi başvurmalıyım.Yada özürlü raporu ve emeklilik için mi başvurmalıyım.Forumu çok gezdim ancak kafam karıştı...bana yardımcı olursanız sevinirim...
Selamlar....

bana yardım edebilecek yokmu..

Üst Alt