Ben sağ bacakta uzun yürüme cihazı kullanıyorum. Avrupadaki ortezlere bakıyorum, son derece kolay kullanımlı ve hafif. Biz neden hala yıllardır aynı modelde ısrarlıyız? Kişilerin taşımakta zorlandığı ağır ve kullanımı hiçte pratik olmayan klasik modelleri yapıyoruz? Tabi ben genelden ve devletin ödediği rakamın karşılığı olan modellerden bahsediyorum. Örneğin; İsveç Kilidi denen şeyi yapmak o kadar mı zor? Neden hala ithal ediliyor? İyi bir ortez için extra para ödememiz gerekiyor ve engellilerin mali durumu genellikle yeterli olmadığından devletin ödediği ile yetinmek zorunda kalıyorlar ki bu da rahat edememek anlamına geliyor.
Ben en az 30 yıldır yürüme cihazı kullanıyorum ve kendi paramı kazanmaya başladığımdan beri, yani 20 yıldır, extra para ödeyerek "Türkiyede" yapılabilenin en iyisini yaptırmaya çalışıyorum. Peki ya bunu yaptıramayanlar ne olacak?
Bir de tabiki her şehirde kaliteli cihazlar yapan medikal yok ve biz diğer şehirlere gitmek zorundayız ve bir yürüme cihazı yaptırırken en az 3 kere o şehire gitmemiz gerekiyor. Bu da maliyeti artırıyor.Örneğin, ben Eskişehirde yaşıyorum ve burada istediğim cihazı yapan medikal olmadığı için Ankara ya da İstanbula gidiyorum.
Bence kaliteli işler yapan medikal firmaları şubeleşmeliler ki daha fazla kitlelere ulaşabilsinler. Bu sizlerin müşteri potansiyelinizi artırırken, bizlere de kolaylık sağlar.