Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Medtronic DDDR kalp pilim var. Yokuş çıkarken çabuk yoruluyorum!?

Furkang

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar hayırlı günler 3 ay önce kalp pili takıldı 2 kablolu yokuş çıkarken yoruluyorum ve bi kaç haberde kalp pili durup takılı olan arkadaşların vefat ettiğini duydum kalp pili dururmı tam bir aydnlatma istiyorum bide emeklilik durumu nedir

Bende de aynı marka pil var.

Aşırı efor sarfedince yorulmanız çok normal. Yokuş ve merdiven çıkmalarda çok ağır, yavaş dinlene dinlene çıkmanız lazım.

Ben kendimi kollayarak, hiç acele etmeden, adeta kaplumbağa hızı ile merdiven, yokuş çıkıyorum. Düz yürürken bile eğer biraz aceleci yürürsek yoruluruz.

Bizler artık olduğunca her şeyi çok ağırdan alıp yaşamamız lazım. Kendimizi asla fazla yüklenmemiz lazım artık bundan sonra.

Kalp pilleri zaten kalp zayıf diye takılıyor çoğunlukla.

Bir de eğer tuzlu yiyecekleri ve sindirim sisteminizi zorlayacak yiyecekleri sık sık yerseniz, bırakın yokuşları, düz yolda bile yorulup, nefesiniz düzensizleşir.

O nedenle... yediklerimize harfiyen uymak zorundayız.

Emekliliğe gelince...

Sgk öyle hemen kalp pili var diye malulen emekli etmiyor. Kalp çalışma gücünüz en az 30'un altında olmalı.

Erken emeklilik için şartlarınız tutarsa ve en az %40 özürlü raporu alabilirseniz, erken emeklilik hakkınız var.

Ölüm olayına gelince...

kalp pili var diye sonsuza kadar yaşayacak değiliz. Pil dursun durmasın mutlaka öleceğiz.

Piller sadece bize birkaç yıldan 20-30 yıla kadar destek veriyorlar.

Ama dediğim gibi, o da ancak yiyeceklerinize, içeceklerinize tamamen dikkat edersek.

Sigara ve alkol içmezsek. Tuzlu yemezsek, şekeri hayatımızdan olduğunca çıkarırsak ve düzenli olarak yavaş yavaş yürüyüşler yaparsak geçerli.

Yoksa... nasılsa kalp pilim var diyerek tatlı, tuzlu, turşu, salça... gibi şeyleri yersek ve bir de rahat rahat sigara-alkol falan da içersek, o piller bir yere kadar koruyabilirler.

O nedenle... Her şeyimizi DİKKAT, DİKKAT, DİKKAT üzerine kurulu yaşayacağız.

Geçmiş olsun.

Av tam blok ile takıldı bana ek ilaç vs almıyorum doktor yemek vs birşey söylemedi neyseki sıgara alkol vs yok nabzım düşün diye P düşük diye takıldı 20-30 yıl sınırlandırmayı neye göre yaptınız bide kalp pili dururmu diye sordum elbette ölüm var :)

20-30 yıl derken ortalama yaşayanlardan örnek verdim.

Mesela bundan 25 yıl öncesi kadar uzun süreden beri kalp pili takılan bir tanıdığım halen yaşıyor. Başka biri 3 yıl içinde ölmüştü.

Yoksa her kalp pili takılan 20-30 yıl kesin yaşar diye bir şey demiyorum.

Piller bizlere birkaç yıl ömür de verebilir, 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl da verebilir anlamında söyledim. Sınırlama değil de, ortalama bir genelleme yaptım.

Kişiden kişiye değişir.Onu anlatmaya çalıştım.

Pil en nihayetinde mekanik ve elektronik bir implant. Durabilir elbette ama yeni nesil piller gayet kaliteli.

Zaten her 6 ayda bir kontrollere gideriz.

Hem pilin atış sayısı durumunu kontrol ederler hem de bir arıza falan var mı? diye bakarlar.

Arıza çıkarması muhtemel olan piller bu kontrollerde az çok belli olur. O yüzden bu kontrolleri kaçırmayın.

Tbikide üstat ecel geldimmi 10 dakka sonrada 30 yıl 40 yolda sonra kim bilebilir dikkat etmemiz gereken birşey varmıdır doktor rutin kol dikkati ve muayene zamanı pil kontrolü zamanı hariç hayatına devam et dedi

Üst Alt